Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko İçin 'Yurt Dışı Yasağı' Talebi - Son Dakika
Dünya

Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko İçin 'Yurt Dışı Yasağı' Talebi

Ukrayna'da Devlet Başkanı, Başbakan ve Parlamento Başkanı'nın da dahil olduğu180 üst düzey devlet görevlisine yurt dışı çıkış yasağı getirilmesi talebiye dava açıldı.

17.05.2019 13:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ukrayna'da Devlet Başkanı, Başbakan ve Parlamento Başkanı'nın da dahil olduğu180 üst düzey devlet görevlisine yurt dışı çıkış yasağı getirilmesi talebiye dava açıldı.

Kiev Bölge İdare Mahkemesi'nde, Devlet Başbakanı Petro Poroşenko, Başbakan Vladimir Groysman, Parlamento Başkanı Andrey Parubiy, devlet enerji şirketi Naftogaz'ın Yönetim Kurulu Başbakanı Andrey Kobolev'in de aralarında olduğu 180 üst düzey devlet görevlisinin parlamento seçimlerinin ardından bir yıl boyunca yurt dışına çıkışlarının yasaklanması talebiyle dava açıldı.

Davada ayrıca, Ukrayna polisinin ve istihbarat servisi SBU'nun görevlerini yerine getirmediği, böylece yolsuzluklara karıştığından şüphelenilen siyasilerin organize suçlar işlemesinin önünün açıldığı iddiasına yer verildi.

Ukrayna Başsavcılığı, Devlet Başkanı Petro Poroşenko hakkında yargıya müdahalede bulunduğu iddiasıyla geçen hafta soruşturma başlatmıştı.

Ukrayna'da yeni Devlet Başkanı seçilen Vladimir Zelenskiy, 20 Mayıs Pazartesi günü yapılacak yemin töreninin ardından görevine başlayacak. - Kerem

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko İçin 'Yurt Dışı Yasağı' Talebi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Pakistan'da Şiddetli Yağışlar ve Yıldırımlar Yıkıma Neden Oldu
    11:29 Pakistan'da Şiddetli Yağışlar ve Yıldırımlar Yıkıma Neden Oldu

    Pakistan'ın güneybatısındaki Belucistan eyaletinde yaşanan şiddetli yağışlar ve yıldırımlar sonucunda en az 87 kişi öldü, 82 kişi yaralandı.

  • İran'ın İsfahan kentindeki askeri üslere saldırı düzenlendi
    11:22 İran'ın İsfahan kentindeki askeri üslere saldırı düzenlendi

    İran'ın İsfahan kentindeki askeri üslere yapılan saldırıda, insansız hava araçları ve füzeler hedef alındı. İranlı yetkililer saldırının sembolik önemine dikkat çekerken, İsrail'in İran'ın nükleer silah geliştirme programına gönderme yapmak istediği düşünülüyor. İran medyası ise üç patlamanın meydana geldiğini duyurdu. Rusya ise İsrail'e İran'ın gerilimi yükseltmek istemediği mesajını iletti.

  • Adıyaman'da depremde hayatını kaybeden KKTC'li öğrenciler için adalet talebi
    11:12 Adıyaman'da depremde hayatını kaybeden KKTC'li öğrenciler için adalet talebi

    Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği, Adıyaman'da 6 Şubat 2023 depreminde yıkılan İsias Otel'de yaşamını yitiren 35 KKTC'li öğrenci için 'Adalete ışık tut' yürüyüşü düzenledi. Depremde kızı Selin'i kaybeden Ruşen Yücesoylu Karakaya, 'Bizim tek dayanağımız bilimin gösterdiği doğrular ve hukukun üstünlüğüdür. Türkiye Cumhuriyeti adaletinden de tek beklentimiz bu yöndedir.' dedi. Kahramanmaraş merkezli depremlerde KKTC'li öğrencilerin ve tur rehberlerinin de aralarında bulunduğu 72 kişiye mezar olan Adıyaman'daki Grand İsias Otel davasının ikinci duruşması 26 Nisan'da Adıyaman 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas lideri İsmail Haniye ile görüşecek
    10:37 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas lideri İsmail Haniye ile görüşecek

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hamas’ın siyasi kolunu lideri İsmail Haniye ile İstanbul’daki görüşmesi, Ortadoğu’da İran-İsrail gerilimin arttığı ve bu nedenle Gazze’de ateşkes çabalarının ikinci plana atıldığı bir döneme rastlaması açısından önemli.


Advertisement