Ukrayna liderinden Müslümanlara Kurban Bayramı jesti - Son Dakika
Dünya

Ukrayna liderinden Müslümanlara Kurban Bayramı jesti

Ukrayna liderinden Müslümanlara Kurban Bayramı jesti

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'den ülkede yaşayan Müslümanlara Kurban Bayramı süprizi geldi.

31.07.2020 10:37  Güncelleme: 11:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'den ülkede yaşayan Müslümanlara Kurban Bayramı süprizi geldi. Zelenski, Kurban veRamazan bayramlarına resmi statü verilmesi konusunun görüşülmesine ilişkin kararnameyi imzaladı.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ülkede yaşayan Müslümanların Kurban Bayramı'nı kutladı. Ukrayna Devlet Başkanlığı'nın internet sitesinde, Zelenski'nin, Kurban ve Ramazan bayramlarının 'resmi dini bayram' ilan edilmesi konusunun görüşülmesini öngören kararnameyi Bakanlar Kurulu'na sunduğu açıklandı. Açıklamada, vatandaşların anayasal hak ve özgürlüklerinin, tüm inananların eşit hak ve fırsatlardan yararlanmalarının sağlanması amacıyla, çok uluslu ve çok dinli Ukrayna toplumunun tarihine, kültürüne ve geleneklerine duyulan saygının göstergesi olarak bu teklifte bulunduğu belirtildi. Zelenski, Yahudilerin Roş Aşana, Hanuka, Hamursuz ve Batı kiliselerinin Paskalya bayramlarına da 'resmi dini bayram' statüsü verilmesine yönelik yasal düzenlemenin parlamentoda görüşülmesi talimatı verdi.

ZELENSKİ'DEN KURBAN BAYRAMI MESAJI

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, ülkesindeki ve tüm dünyadaki Müslümanların Kurban Bayramı'nı kutladı. Devlet Başkanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Zelenski'nin, "Bu bayram, inananların kalplerini merhamet ve yakınlarına karşı sevgi ile doldurur, umut ve adalet ışığı verir" sözlerine yer verildi.

Zelenski, "Ukrayna'daki Müslüman toplumunun ülke halkının manevi zenginliği ile çeşitliliğinin korunması ve ülkede barışın ve dinler arası uyumun sağlanması yönündeki katkılarını takdir ediyoruz ve onlara minnettarız" ifadelerini kullandı. Müslümanlara sağlık, huzur ve baht açıklığı dileyen Ukraynalı lider, "İnananlar için bu önemli zaman saf düşünceler, hayır işleri, birlik ve kardeşlik duygularıyla dolu olsun" temennisinde bulundu.


Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Ukrayna liderinden Müslümanlara Kurban Bayramı jesti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.

  • İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı
    01:59 İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ve Çeşme ilçeleri açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen ise yakalandı. Karaburun açıklarında Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itilen can salında bulunan 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen kurtarıldı. Çeşme ilçesinde ise Sahil Güvenlik Mobil Radarı tarafından tespit edilen lastik bottaki 2 düzensiz göçmen ekiplerce yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı
    00:42 İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında, Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen can salı içerisindeki 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. Yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmak isteyen lastik bot içerisindeki 2 düzensiz göçmen ise yine Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalandı. Kurtarılan göçmenler sağlık kontrolleri ve işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezine sevk edildi.

  • Lübnan Başbakanı Mikati, İtalya Başbakanı Meloni sandığı diplomatı öperek selamladı
    00:38 Lübnan Başbakanı Mikati, İtalya Başbakanı Meloni sandığı diplomatı öperek selamladı

    Lübnan Başbakanı Necip Mikati, ülkesine ziyaret gerçekleştiren İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ve heyetini havalimanında karşıladı. İtalyan lideri uçağının önünde bekleyen Lübnan Başbakanı, Meloni yerine yanlışlıkla başka birini öptü. Gülümseten anlar kameralara yansıdı.


Advertisement