Ukrayna'nın Doğusunda Çatışmalar Yeniden Alevlendi - Son Dakika
Güncel

Ukrayna'nın Doğusunda Çatışmalar Yeniden Alevlendi

Ukrayna\'nın Doğusunda Çatışmalar Yeniden Alevlendi

Ukrayna'nın doğusunda gerginlik yeniden tırmanmaya başladı.

31.01.2017 16:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ukrayna'nın doğusunda gerginlik yeniden tırmanmaya başladı. Rusya yanlısı milisler ile Ukrayna güçleri arasında son haftaların en kanlı çatışmalarının yaşandığı bildirildi.

Ukrayna tarafından yapılan açıklamada, sınır hattındaki Avdeyevka köyünde Rusya yanlısı milislerle Ukrayna ordusu arasında yaşanan çatışmalarda, en az yedi askerin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Rusya yanlılarının elindeki Makiyevka köyüne düzenlenen saldırılarda ise bir sivil ve iki Rusya yanlısı militanın hayatını kaybettiği, sivil halkın yoğun bombardıman altında sığınaklara kaçarak hayatta kaldıkları bildirildi.

Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma milletvekili Konstantin Zatulin, "Bunun amacı, yeni ABD yönetiminin gerginliği azaltmaya ve Rusya'ya karşı yaptırımları kaldırmaya yönelik olası adımlarının önüne geçmek. Bu provokasyonlara çok sert cevap verilmeli" açıklamasını yaptı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in basın sözcüsü Dmitri Peskov ise, Adveyevka köyüne yönelik saldırının, Ukrayna ordusu ile beraber hareket eden bağımsız güçler tarafından yapıldığına dair Moskova'nın elinde kanıtlar olduğunu açıkladı. Peskov, saldırı sonrası milislerin karşılık vermek zorunda kaldığını söyledi.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı ise, Rusya'ya "derhal askeri eylemlerine son verme" çağrısında bulundu. Donetsk'e 20 kilometre mesafede olan Avdeyevka'da son birkaç gündür çatışmalar sürüyor. Birleşmiş Milletler'in verilerine göre, Ukrayna'nın doğusunda 2014 yılından bu yana devam eden çatışmalarda yaklaşık 10 bin kişi hayatını kaybetti. - Kerem

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ukrayna'nın Doğusunda Çatışmalar Yeniden Alevlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement