Ukrayna'nın Donetsk bölgesindeki Avdiyivka şehri yoğun topçu atışlarına sahne oluyor - Son Dakika
Güncel

Ukrayna'nın Donetsk bölgesindeki Avdiyivka şehri yoğun topçu atışlarına sahne oluyor

Ukrayna\'nın Donetsk bölgesindeki Avdiyivka şehri yoğun topçu atışlarına sahne oluyor

Ukrayna ve Rus güçleri arasındaki çatışmaların sürdüğü Donetsk bölgesinde, Avdiyivka şehri yönünde konuşlu Ukrayna topçu bataryaları Rus mevzilerine yoğun atışlar yapıyor. Bölgedeki cephe hattında konuşlandırılan Ukraynalı ve Rus topçu birlikleri karşılıklı olarak yoğun atış yapmaya devam ediyor. Ukrayna ordusunun bataryaları gece ve gündüz atışlar gerçekleştiriyor. Avdiyivka cephesinde aktif çatışmalar sürüyor.

01.05.2023 11:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ukrayna genelinde şiddetli çatışmaların sürdüğü Donetsk bölgesine bağlı Avdiyivka şehri yönünde konuşlu Ukrayna topçu bataryaları, savunma hattını tutmak için Rus mevzilerine yoğun atışlar yapıyor.

Rusya-Ukrayna Savaşı nedeniyle Ukrayna'da sıcak çatışmaların sürdüğü Donetsk bölgesinde her iki ordunun askerleri ağır silahlar kullanıyor.

Söz konusu bölgedeki cephe hattında çeşitli noktalarda konuşlandırılan Ukraynalı ve Rus topçu birlikleri karşılıklı olarak yoğun atış yapmaya devam ediyor.

Ukrayna genelinde en sıcak savaş faaliyetlerinin devam ettiği bu bölgedeki cephe hattında konuşlu Ukrayna ordusunun bataryaları gece ve gündüz atışlar gerçekleştiriyor.

Avdiyivka yönündeki durum

Ağır çatışmaların sürdüğü Donetsk bölgesine bağlı Bahmut, Avdiyivka, Marinka ile Ugledar şehirleri tarafında ağır silah sesleri kesilmiyor.

Bahmut yönü gibi savaşın kilitlendiği noktalardan Avdiyivka cephesinde de Ukrayna ve Rus güçleri adeta bir topçu düellosu sürdürüyor.

Rus kuvvetleri aylar boyunca Avdiyivka şehrini üç yandan kuşatarak ele geçirmeye çalışırken Ukrayna ordusu saldırıları püskürterek şehri kontrol ediyor.

Özellikle kış aylarında bölgedeki saldırılarını artıran Rus ordusuna karşı mücadele eden Ukrayna birlikleri, kapsamlı bir karşı taarruz başlatmadan önce savunma hatlarını tutmak için çaba sarf ediyor.

Avdiyivka cephesinde aktif çatışmalar sürüyor

Ukrayna ordusundan resmi izin alarak askeri yetkililer eşliğinde Avdiyivka cephesinde bir noktaya ulaşan Anadolu Ajansı (AA) ekibi, Ukraynalı topçu birliklerin savaş faaliyetlerini yerinde takip etti.

Rus kuvvetlerine ait mevzilere yönelik atışlar yapan bir topçu bataryasıyla bir araya gelen AA ekibi, savaş helikopterlerinin de alçak uçuşlar yaptığı bölgedeki gelişmeleri görüntüledi.

Burada, Ukrayna ordusuna bağlı "2?1 Gvozdika" topçu sisteminden sorumlu yetkili, 48 yaşındaki "Topor" kod adlı asker, Avdiyivka cephesindeki çatışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Ordunun bir deniz piyade tugayını temsil ettiğini aktaran Topor, "Ekibimiz 2?1 Gvozdika topçu sistemini kullanıyor. Kundağı motorlu obüstür. Oldukça etkili bir silah, 15 kilometreye kadar hedef vurabiliyor." dedi.

Avdiyivka yönünde durumun oldukça aktif olduğunu aktaran Topor, "Onlar (Rus ordusu) sürekli takviye güçleri getiriyor. Avdiyivka'yı almak istediler ama bunu yapamadılar. Biz ateş açarak onları geri püskürtüyoruz. Şehir (Avdiyivka) Ukrayna ordusunun kontrolünde." diye konuştu.

Rus güçlerinin artık Avdiyivka'yı ele geçirmesinin mümkün olmadığını savunan Topor, "Biz sadece savunma hattını tutmuyoruz, etkili bir şekilde ilerliyoruz. Bu yüzden de düşmanın şehri (Avdiyivka) tamamen kuşatma veya ele geçirme şansı kesinlikle yok. Şehir için böyle bir tehdit yok." ifadesini kullandı.

Bölgede oldukça fazla topçu bataryasının faaliyette olduğuna dikkati çeken Topor, şöyle devam etti:

"Düşman topçu sistemleri artık uzaktan çalışıyor, bize yaklaşamıyor. Burada topçu düellosu devam ediyor. Bu savaş topçu atışları olmadan düşünülmez bile. En aktif şekilde topçular kullanılıyor ama asıl kahramanlarımız bizim piyadelerimizdir. Tüm yükü onlar alıyor. Bizim amacımız onlara destek vermek."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ukrayna'nın Donetsk bölgesindeki Avdiyivka şehri yoğun topçu atışlarına sahne oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement