Rusya, Ukraynalı sivilleri S-300 füzeleriyle bombaladı: 23 kişi hayatını kaybetti - Son Dakika
Güncel

Rusya, Ukraynalı sivilleri S-300 füzeleriyle bombaladı: 23 kişi hayatını kaybetti

Ukraynalı yetkililer tarafından yapılan açıklamada, Rus ordusunun Zaporijya şehrinde sivillerin bulunduğu konvoyu füzeyle vurduğu aktarıldı. Saldırının S-300 füzeleri ile yapıldığı öne sürülürken 23 kişinin yaşamını yitirdiği öğrenildi. 29 kişinin ise yaralı olduğu bilgisi edinildi.

30.09.2022 10:33  Güncelleme: 11:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

24 Şubat tarihinden beri devam eden Ukrayna- Rusya savaşından korkunç haberler gelmeye devam ediyor. Son olarak Ukrayna tarafından yapılan açıklamada, Rus güçlerinin Zaporijya bölgesinde sivillerin yer aldığı araç konvoyunun vurulduğu bildirildi.

23 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Zaporijya Valisi Oleksandr Starukh, Telegram hesabından yaptığı açıklamada, Rus güçlerin Zaporijya'dan çıkan sivil konvoyu füzelerle vurduğunu iddia etti. Starukh, ilk belirlemelere göre saldırıda en az 23 sivilin hayatını kaybettiğini 29 kişinin ise yaralandığını belirtti.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI SALDIRIYI DOĞRULADI

Ukrayna İçişleri Bakanı Danışmanı Anton Geraşenko ise saldırıda 23 can kaybının yanı sıra 35 sivilin de yaralandığını duyurdu. Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Kiril Timoşenko ise konvoya S-300 füze sistemleriyle 16 füze atıldığını öne sürdü.

Rusya, Ukraynalı sivilleri S-300 füzeleriyle bombaladı: 23 kişi hayatını kaybetti
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Rusya, Ukraynalı sivilleri S-300 füzeleriyle bombaladı: 23 kişi hayatını kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement