Ukraynalı şair Şevçenko'nun doğumunun 200. yılında Ukrayna yanlıları gösteri düzenledi - - Son Dakika
Güncel

Ukraynalı şair Şevçenko'nun doğumunun 200. yılında Ukrayna yanlıları gösteri düzenledi -

Kırım Özerk Cumhuriyeti'nin başkenti Akmescit'te (Simferopol) Ukraynalı şair Taras Şevçenko'nun doğumunun 200. yıl dönümünde Ukrayna yanlıları ve savaş karşıtları eylem yaptı.

09.03.2014 20:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırım Özerk Cumhuriyeti'nin başkenti Akmescit'te (Simferopol) Ukraynalı şair Taras Şevçenko'nun doğumunun 200. yıl dönümünde Ukrayna yanlıları ve savaş karşıtları eylem yaptı.

Şevçenko Parkı'nda düzenlenen ve yaklaşık 300 kişinin katıldığı eylemde Ukrayna'nın bütünlüğüne vurgu yapıldı.

Kırım Tatarları ve Ukrayna'nın bütünlüğünün korunmasını talep eden Rusça konuşan Kırımlılar, Ukrayna bayrakları ve renklerini oluşturan sarı-mavi uçan balonlar taşıdı.

Eylemciler, Rusya karşıtı dövizler kaldırarak, Ukrayna'nın birliği lehine sloganlar attı.

Göstericiler, Şevçenko Parkı'nın yanından geçen anayol üzerinden Rusya yanlısı eylemcilerin araçları geçerken, "Utan" diye bağırdı.

Nüfusunun yaklaşık yüzde 60'ını Rus ve Rusça konuşan nüfusun oluşturduğu Kırım Özerk Cumhuriyeti'nde, parlamentonun ezici çoğunluğu bu kesimin temsilcilerinden oluşuyor. 27 Şubat 2014'te parlamentonun Rus askeri olduğu daha sonra anlaşılan silahlı gruplarca ele geçirilmesinin ardından parlamentoda Kırım'ın geleceğine ilişkin görüşmeler yapılmaya başlamıştı. Oturumlarda, tek taraflı olarak, yeni parlamento başkanı ve başbakan da seçilmişti. Ancak Ukrayna yasalarına göre, söz konusu görevlere getirilecek isimlerin yanısıra referandum gibi pek çok karar için Kiev'deki merkezi hükümetin onayı gerekiyor. Bu nedenle Ukrayna'daki yönetim, Kırım parlamentosunun 27 Şubat'tan sonra aldığı kararların tek taraflı olduğunu vurguluyor.

Ukraynalı şair Şevçenko\'nun doğumunun 200. yılında Ukrayna yanlıları gösteri düzenledi -
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ukraynalı şair Şevçenko'nun doğumunun 200. yılında Ukrayna yanlıları gösteri düzenledi - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement