Ukraynalılara Türkiye anlatılacak - Son Dakika
Güncel

Ukraynalılara Türkiye anlatılacak

Ukraynalılara Türkiye anlatılacak

Türkiye Cumhuriyeti Kiev Büyükelçisi Yağmur Ahmet, Türkiye'nin Ukrayna'ya daha iyi tanıtılması için Ukrayna'da kültürel etkinliklerin düzenleneceğini duyurdu.

17.10.2019 22:55  Güncelleme: 23:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Cumhuriyeti Kiev Büyükelçisi Yağmur Ahmet, Türkiye'nin Ukrayna'ya daha iyi tanıtılması için Ukrayna'da kültürel etkinliklerin düzenleneceğini duyurdu.

Türkiye Cumhuriyeti Kiev Büyükelçisi Yağmur Ahmet Güldere, tarafından Kiev Büyükelçiliği'nde yapılan basın toplantısında, önümüzdeki günlerde yapılacak olan kültür organizasyonlarına dair bilgiler verildi. Öte yandan Güldere, salondaki misafirlerin çeşitli sorularına da cevap verdi. Büyükelçi Güldere, "Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Yunus Emre Enstitüsü ve diğer kuruluşlarımızla beraber bir takım kültür etkinlikleri düzenleyeceğiz. Bunların arasında Ebru Sanatı, Türk kahvesi, modern Türk ve Osmanlı mutfağı, Türk sineması gibi dallarda çeşitli etkinliklerle Ukrayna halkıyla kültürümüzü buluşturacağız" açıklamalarında bulundu.

"Eğitim konusunda Ukrayna ile ciddi ilişkilerimiz var"

Salondaki misafirlerin Türkiye ile Ukrayna arasındaki eğitim konusuna dair çeşitli sorularını yanıtlayan Güldere, "Eğitim konusunda Ukrayna ile ciddi ilişkilerimiz var. Bu ilişkiler karşılıklı burs vermeyle ve öğrenci değişimi programlarıyla da destekleniyor. Daha açık bilgileri Eğitim Müşavirliğimizden öğrenebilirsiniz. Son bir ayda Türkiye'den üniversitelerden heyetler gelerek Ukrayna üniversitelerine ziyaretlerde bulundu. Ben fırsat buldukça üniversiteleri geziyorum ve Türk dili ile kültürünü öğrenen öğrencilerle sohbet ediyorum. Öğrencilerin gözlerindeki merak ve öğrenme aşkı çok heyecanlandırdı beni. Biz bu konuda her türlü teklife ve yardıma açığız" şeklinde konuştu.

Ukrayna'da gösterime girecek olan 5 Türk filmine dair değerlendirmede bulunan Güldere, "Çağdaş Türk Sineması'na dair farklı rüzgarlar estirecek filmler seçmeye çalıştık. Hürrem Sultan tarzı faaliyetler güzel geçti ve konser de yapıldı. Bu sefer farklı unsurları içeren Türkiye Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı destekli filmleri sizlerle buluşturmak istedik" ifadelerinde bulundu.

"Sağlık turizmine çok ciddi yatırımlar yapıldı ve yapılıyor"

Sağlık turizmi konusunda iki ülke arasında yürütülen çalışmalara da değinen Güldere, "Son yıllarda ülkemizde devlet bazında ve özel sektörde sağlık turizmine çok ciddi yatırımlar yapıldı ve yapılıyor. Bu da tabii ki kaliteyi ve iyi hizmeti beraberinde getiriyor. Birçok Ukraynalı sağlık konusunda Türkiye'yi tercih ediyor ve dünyanın birçok yerinden tercih ediliyoruz. Hastanelerde verilen üst düzey kaliteli hizmet ve tedavi yöntemleri, sağlık konusunu bir turizme dönüştürmüştür. Bakanlıklar ve elçilikler düzeyinde bu konunun daha da iyi yerlere taşınması için her türlü destek veriliyor ve önlemler alınıyor. Türkiye'deki iki büyük hastanenin Kiev'de kliniği var ve insanlar Türkiye'deki sağlık sektöründe sunulan hizmeti orda görebiliyorlar" şeklinde konuştu. - KİEV

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ukraynalılara Türkiye anlatılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türkiye'de Millet Bahçeleri Vatandaşları Ağırlamaya Hazır
    12:24 Türkiye'de Millet Bahçeleri Vatandaşları Ağırlamaya Hazır

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, 81 ilde hayata geçirilen millet bahçeleri, yaz mevsiminde vatandaşları ağırlamak için hazırlandı.

  • Afganistan'da Şiddetli Yağış ve Sel Felaketi: 33 Ölü, 27 Yaralı
    12:19 Afganistan'da Şiddetli Yağış ve Sel Felaketi: 33 Ölü, 27 Yaralı

    Afganistan'ın bazı bölgelerinde son üç gündür etkili olan şiddetli yağış, kar yağışı ve sel baskınları sonucunda 33 kişi hayatını kaybederken, 27 kişi de yaralandı. Seller nedeniyle 600'den fazla ev hasar gördü, tarım arazileri ve yollar tahrip oldu. Yardım kuruluşları selden etkilenen ailelere yardım sağlamaya devam ediyor.

  • Tekirdağ Çorlu'da Sürücü Rahatsızlanarak Kaza Geçirdi
    12:19 Tekirdağ Çorlu'da Sürücü Rahatsızlanarak Kaza Geçirdi

    Tekirdağ Çorlu'da direksiyon başında rahatsızlanan sürücü, trafik kazası geçirdi. Hastaneye kaldırılan kadının sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Kaza, Alipaşa Mahallesi İsmetpaşa Bulvarı üzerinde meydana geldi. Ali Kayan kavşağı istikametinden Çetin Emeç Bulvarı istikametine seyreden Fatme Yıldız (60) idaresindeki TX 1357 TM plakalı (Bulgaristan) otomobil, sürücüsünün rahatsızlanarak direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu park halindeki bir otomobile çarptı. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri sürücü Fatme Yıldız'a ilk müdahaleyi yaptı. Ambulansla Çorlu Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak yoğun bakıma alınan kadının hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi. Kazayla ilgili polis tarafından inceleme başlatıldı.

  • Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti
    12:19 Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti

    Uludere ilçesinde meydana gelen kazada, Ferhat Bilen'in kullandığı hafif ticari araç dereye düştü. İtfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarılan Abdulkerim Babat, Melek Soylu, Haşim Babat ve Sevim Demircioğlu hastaneye kaldırıldı. Ancak yaralılardan 4'ü hayatını kaybetti. Cenazeler, otopsi işlemlerinin ardından ailelerine teslim edildi ve defnedildi.

  • Körfez Gençlerbirliği Ragbi Takımları Grup Birincisi Oldu
    12:18 Körfez Gençlerbirliği Ragbi Takımları Grup Birincisi Oldu

    Körfez Gençlerbirliği Ragbi Kadın ve Erkek takımları Ankara'da düzenlenen 7'li Ragbi U18 Türkiye Şampiyonası'nda grup maçlarını kazanarak final etaplarına grup birincisi olarak katılmaya hak kazandı. 6 sporcu ise milli takıma davet edildi.

  • Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çocuk Parklarını Yeniliyor
    12:17 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çocuk Parklarını Yeniliyor

    Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yaz aylarında çocukların vakit geçirecekleri parklarda tamirat, bakım ve yenileme çalışmalarını titizlikle sürdürüyor.

  • Denizlispor U15 Gelişim Ligi'nde Play-off'lara Katılmaya Hak Kazandı
    12:17 Denizlispor U15 Gelişim Ligi'nde Play-off'lara Katılmaya Hak Kazandı

    TFF U15 Gelişim Ligi 2. Grup'ta mücadele eden Denizlispor, Nazilli Belediyespor'u 4-1 mağlup ederek 36 puana ulaştı ve play-off'lara katılmaya hak kazandı.


Advertisement