Ulaş'ta 12 Üreticiye Yerli Irk Atak Tavukları Dağıtıldı - Son Dakika
Yerel

Ulaş'ta 12 Üreticiye Yerli Irk Atak Tavukları Dağıtıldı

Sivas'ta, "Köy Yumurtası Üretimi" projesi çalışmaları kapsamında Tutmaç, Hacımirza, Karaşar, Üçtepe ve Sivritepe köylerindeki 12 üreticiye 150'şer adet yerli ırk atak tavuk desteğinde bulunuldu.

24.10.2015 11:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas'ta, "Köy Yumurtası Üretimi" projesi çalışmaları kapsamında Tutmaç, Hacımirza, Karaşar, Üçtepe ve Sivritepe köylerindeki 12 üreticiye 150'şer adet yerli ırk atak tavuk desteğinde bulunuldu.

Bakü Tiflis Ceyhan (BTC) Ham Petrol Boru Hattı tarafından desteklenen ve Cumhuriyet Üniversitesi Tarım ve Hayvancılık  Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü tarafından yürütülen "Sivas Kayseri Toplumsal Yatırım Çalışmaları" kapsamında "Köy Yumurtası Üretimi" projesi çalışmalarında Tutmaç, Hacımirza, Karaşar, Üçtepe ve Sivritepe köylerindeki 12 üreticiye 150'şer adet tavuk dağıtıldı.

Proje Koordinatörü Doç. Dr. Mehmet Tuzcu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "BTC güzergahında bulunan yerleşimler için tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi, istihdam ve girişimciliğin desteklenmesi için kooperatiflerin, birliklerin, üreticilerin hazırlamış olduğu projelerin değerlendirmesi sonucunda kabul edilen proje başlatılmıştır" dedi

Proje kapsamında üretici başına 150 adet yerli ırk atak cinsi tavuk verildiğini aktaran Tuzcu, bunun yanı sıra  kümes, yemlik ve suluk alımı tamamlanıp, kümesler kurularak köy yumurtası üretimine başlandığını söyledi.

Tuzcu, üreticilere Cumhuriyet Üniversitesi Tarım Hayvancılık Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Recep Gümüş tarafından tavuk bakımı, beslenmesi konusunda da eğitimler verildiğini ve üreticilerin düzenli olarak takip edileceğini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ulaş'ta 12 Üreticiye Yerli Irk Atak Tavukları Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement