Ulaş'ta "Robotik Kodlama Projesi" Hayata Geçirilecek - Son Dakika
Güncel

Ulaş'ta "Robotik Kodlama Projesi" Hayata Geçirilecek

Ulaş\'ta "Robotik Kodlama Projesi" Hayata Geçirilecek

Ulaş ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) arasında "Ulaş Robotik Kodlama Projesi" sözleşmesi imzalandı.

14.02.2019 13:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulaş ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) arasında "Ulaş Robotik Kodlama Projesi" sözleşmesi imzalandı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mücahit Gül, yaptığı açıklamada, proje kapsamında ilçedeki tüm eğitim kademelerindeki kurumlara öğrencilerin yetenekleri doğrultusunda yaşam becerileri kazanımlarına yönelik tasarım ve beceri atölyeleri kurulacağını belirtti.

Proje kapsamında, Vali Lütfi Tuncel Ortaokulu'na robotik kodlama sınıfı, Ulaş ilkokulu'na akıl ve zeka oyunları sınıfı, Ulaş Anaokulu'na montessori sınıfı, Ulaş İmam Hatip Lisesi'ne sanat sınıfı yapılacağını aktaran Gül, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Teknik Destek Programı kapsamında robotik kodlama sınıflarında görev yapacak öğretmenlere eğitim verileceğini kaydetti.

Projeyle öğrencilerin küçük yaşlarda otomasyon ve robot sistemlerini tanımasının sağlanacağını vurgulayan Gül, "Bilgisayarda program yazma mantığını öğrenerek ileride daha karmaşık programlara adaptasyonları kolay olacak. Ayrıca öğrencilerimiz yazdıkları programı, yaptıkları robotlara aktarıp robotun nasıl çalıştığını gözlemleyecek. Bu gözlem onları farklı düşünmeye, değişik tasarımlar ve programlar yapmaya yönlendirecek. Böylece hem eğlenceli hem de öğrenci merkezli bir eğitim ortamı yakalanacaktır." ifadelerini kullandı.

Gül, projeyi hazırlayan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Bülent Çezik'e teşekkür etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ulaş'ta 'Robotik Kodlama Projesi' Hayata Geçirilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement