Ulaşımdaki Yeni Düzenleme Sevindirdi - Son Dakika
Güncel

Ulaşımdaki Yeni Düzenleme Sevindirdi

Ulaşımdaki Yeni Düzenleme Sevindirdi

Büyükşehir Belediyesi Akıllı Kart Uygulaması Sistemi (Kart 54) ile şehit dul eşleri ve yakınları, 65 yaş üzeri vatandaşlar ve yüzde 40 – 69 arasındaki engelliler, artık ücretsiz seyahat ediyor.

31.08.2013 19:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Daha önce Başbakan Erdoğan tarafından müjdesi verilen, yasanın onaylanmasının ardından yürürlüğe giren uygulamayı, vatandaşlar büyük memnuniyetle karşıladı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Serbest Kart uygulaması kapsamında daha önce ulaşım hizmetlerinden indirimli olarak faydalanan vatandaşlar artık ücretsiz seyahat ediyor. Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı İsmail Yolcu, "Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği düzenlemeyi, Akıllı Kart Sistemi'nde (Kart 54) uygulamaya başladık. Artık 65 yaş ve üzeri vatandaşlar, vazife malullerinin çocukları ile anne ve babaları; belediye otobüsleri, özel halk otobüsleri ve ADARAY ile ücretsiz seyahat edebilecek. Bu sevindirici gelişmenin, vatandaşlarımız adına hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Yeni düzenleme ile Serbest Kart uygulaması kapsamında ücretsiz seyahat hakkı elde eden vatandaşlar, Yeni Camii Kart 54 İşlem Merkezi'nde gerekli işlemleri yapabiliyor. Uygulama kapsamına giren Kart 54 sahipleri için sadece kart değişim ücreti alınırken, yeni kart çıkaracak 65 yaş üzeri vatandaşlar nüfus cüzdanı ve bir adet resim; yüzde 40 – 69 arası engelli vatandaşlar ve vazife malullerinin çocukları ile anne ve babaları ise durum gösterir belge ve 1 adet resim ile başvurularını geçekleştiriyor. Kart 54 Merkezi'nde işlemlerini tamamlayan ve ücretsiz seyahat hakkı kazanan vatandaşlar, gerçekleştirilen uygulamadan son derece memnun.

Büyükşehir Belediyesi Akıllı Kart Uygulaması Sistemi'nde (Kart 54) gerçekleştirilen düzenlemenin ardından ücretsiz seyahat etme hakkı kazanan Emekli Basri Turan, "70 yaşındayım. Daha önceden indirimli olarak seyahat edebildiğim Kart 54'ümü getirip, ücretsiz yolculuk edeceğim ulaşım kartımı aldım. Bu uygulamadan çok memnunuz. Sayın Başbakanımızdan Allah razı olsun" derken, 66 yaşındaki Adem Keskinkılıç, "Başbakanımızın müjdelediği bedava ulaşım haberini duyunca çok sevindik. Kısa bir süre sonra da yasa yürürlüğe girdi ve ücretsiz ulaşım hakkı elde ettik. Sayın Başbakanımız başta olmak üzere, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve tüm yetkililere teşekkür ediyorum" dedi.

Büyükşehir Belediyesi Akıllı Kart Uygulama Sistemi (Kart 54) hakkında detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlar, 444 30 54 Müşteri Hizmetleri'ni arayabilir veya www.kart54.net resmi internet sayfasını ziyaret edebilir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ulaşımdaki Yeni Düzenleme Sevindirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement