Ulaştırma Bakanı Elvan: Burada Kesinlikle Yapılaşma Söz Konusu Olmayacaktır -1 - Son Dakika
Güncel

Ulaştırma Bakanı Elvan: Burada Kesinlikle Yapılaşma Söz Konusu Olmayacaktır -1

Ulaştırma Bakanı Elvan: Burada Kesinlikle Yapılaşma Söz Konusu Olmayacaktır -1

* Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "Kuzey Marmara otoyolunun yüzde 78'inin orman arazisinden geçtiğini görüyoruz.

26.12.2014 15:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

* Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan,

"Kuzey Marmara otoyolunun yüzde 78'inin orman arazisinden geçtiğini görüyoruz. Burada kesinlikle yapılaşma söz konusu olmayacaktır"

"Bizim için en kritik çalışmalardan biri bu ilk tabliyenin yerleştirilmesiydi"

"Çünkü bu yerleştirmiş olduğumuz segment köprünün en fazla basıncını alan nokta. O açıdan çok önemsiyoruz, çok önemli bir an"

Haber-Kamera: Özgür ALTUNCU - Ünsal ÇAKİN - İSTANBUL DHA

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Yavuz Sultan Selim köprüsü ilk tabliye yerleştirme törenine katıldı.

Törende konuşan Bakan Elvan, "Köprünün ilk segmentinin tabliyesini yerleştirme işlemi kilit bir işlem. Çünkü bu yerleştirmiş olduğumuz segment köprünün en fazla basıncını alan nokta. O açıdan çok önemsiyoruz, çok önemli bir an" dedi.

"Bizim için en kritik çalışmalardan biri bu ilk tabliyenin yerleştirilmesiydi" diyen Bakan Elvan köprünün özelliklerinden de bahsetti. Elvan,

"10 şeritli olacak 8 şerit karayolu için. 2 şerit ise raylı sistem, hızlı tren için" diye konuştu.

Bakan Elvan, "Şu an yerleştirmekte olduğumuz tabliyenin 4,5 metre boyu var, genişliği 59 metre, ağırlığı ise 400 ton" dedi.

Takvim konusunda bir gecikme olmayacağını kaydeden Elvan, "Herhangi bir gecikme söz konusu değil. 2015 yılının 29 Ekim'ini hedef koyduk" ifadesini kullandı. Bir soru üzerine Bakan Elvan, "Ağır taşıtlarımız artık Yavuz Sultan Selim köprüsünü kullanacak. Kuzey Marmara otoyolunun yüzde 78'inin orman arazisinden geçtiğini görüyoruz. Burada kesinlikle yapılaşma söz konusu olmayacaktır" diye konuştu. Elvan daha sona işçilere telsizle talimat vererek ilk tabliyenin yerleştirme çalışmasını başlattı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ulaştırma Bakanı Elvan: Burada Kesinlikle Yapılaşma Söz Konusu Olmayacaktır -1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement