Ulaştırma Bakanı: Kanal İstanbul'un Güzergahı Kesinleşmedi - Son Dakika
Ekonomi

Ulaştırma Bakanı: Kanal İstanbul'un Güzergahı Kesinleşmedi

Kanal İstanbul'un kesinleştiği ifade edilen güzergahına ilişkin Ulaştırma Bakanı Arslan, etüt çalışmalarının sürdüğünü güzergahın ise bu çalışmalar sonrasında kesinleşeceğini belirtti.

18.12.2017 10:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2011 yılında 'Çılgın Proje' adıyla tanıttığı Kanal İstanbul'un güzergahı geçtiğimiz günlerde belli olmuş, güzergahın geçeceği bölgedeki emlak fiyatları ise çok kısa bir süre içerisinde tavan yapmıştı.Ancak Ulaştırma, Denizcilik ve Habercilik Bakanı Ahmet Arslan'dan Kanal İstanbul'un güzergahı ile ilgili kafaları karıştıran bir açıklama geldi. Bakan Arslan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın internet sitesinde yer alan güzergah nedeniyle tek güzergah üzerinde çalışılıyormuş gibi bir algı oluşturulduğunu fakat Kanal İstanbul'la ilgili 5 ayrı güzergah üzerinde çalışmaların halen devam ettiğini belirtti.

"ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR"

İstanbul Boğazına alternatif olarak hayata geçirilecek olan 'Çılgın proje Kanal İstanbul'un etüt projeleri için ihalenin gerçekleştirildiğini dile getiren Bakan Arslan, söz konusu ihale çerçevesinde Kanal İstanbul'un yapımı için önceden belirlenen 5 ayrı güzergahla ilgili tatlı su, ekolojik denge, yapılaşmaya uygun zeminler konusunda çalışmaların sürdüğünü aktardı.

"TEK GÜZERGAH ALGISI OLUŞTU"

Kanal İstanbul'un geçtiğimiz günlerde gündeme gelen güzergahı ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığının internet sitesinde yer alan güzergah nedeniyle tek güzergah üzerinde çalışılıyormuş gibi bir algı oluşturulduğunun da altını da çizen Bakan Arslan, ÇED süreci de dahil, 5 güzergahla ilgili çalışmaların yürütüldüğünü, bu çalışmalar sonrasında güzergahın belirleneceğini ya da beş güzergahtan biriyle ilgili karar çıkacağını ifade etti.

"ÇED SONRASI İHALEYE ÇIKILACAK"

Bakan Arslan, artı ve eksilerin ortaya konulmasının ardından güzergahın belirleneceğini, ÇED'in nihayete erdirilmesi sonrasında ise ihale sürecinin başlatılacağını belirtti.

M2 FİYATLARI 300 TL'YE KADAR ÇIKTI

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir haberde Kanal İstanbul'un güzergahının Küçükçekmece-Sazlıdere- Durusu Koridoru olarak kesinleştiği yazılmıştı. Güzergahın kesinleşmesinin ardından hat üzerindeki bazı köylerde ise metre kare fiyatlarının 300 TL'ye kadar çıktığı ifade edilmişti.

KANAL İSTANBUL İÇİN ÜZERİNDE ÇALIŞILAN 5 GÜZERGAH

- Silivri-Çatalca- Karacaköy (Terkos Batı) Koridoru

- Silivri-Çatalca-Durusu Koridoru

- Büyükçekmece-Yassıören-Durusu Koridoru

- Küçükçekmece-Sazlıdere-Durusu Koridoru

- Küçükçekmece-Başakşehir- Ağaçlı Koridoru

"100 YIL ÖMRÜ OLACAK"

60 milyar TL yatırım ile hayata geçirilmesi planlanan Kanal İstanbul projesinin inşaat, aşamasında yaklaşık 5 bin kişi, işletme aşaması ile yardımcı tesisler de ise bin kişinin çalışması öngörülüyor. İnşaatın 5 yılda tamamlanması ve bakımların yapılması kaydıyla Kanal İstanbul'un ekonomik ömrünün ise 100 yıl olacağı planlanıyor. (Yeni Şafak)

Ulaştırma Bakanı: Kanal İstanbul\'un Güzergahı Kesinleşmedi

Son Dakika Ekonomi Ulaştırma Bakanı: Kanal İstanbul'un Güzergahı Kesinleşmedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Edirne'de Balkan İş Forumu düzenlendi
    14:23 Edirne'de Balkan İş Forumu düzenlendi

    Edirne Valiliği Balkan Şehirleri İş Birliği Edirne Platformu tarafından düzenlenen Balkan İş Forumu, Edirne Valisi Yunus Sezer'in açılış konuşmasıyla başladı. Sezer, Edirne'nin Türkiye'nin Avrupa'ya açılan kapısı olduğunu vurgulayarak, bölgenin ticaret ve sanayi potansiyelinin her yıl arttığını belirtti. Forumun kalıcı hale getirilmesi amacıyla bir fuar düzenleneceğini de söyleyen Sezer, Edirne'nin Balkanlar'la köprü olma vazifesine talip olduğunu ifade etti. Forum kapsamında iş insanları arasında ikili iş görüşmeleri de gerçekleştirilecek.

  • Gaziantep Ticaret Odası ve TSKB iş birliğiyle dünya ve Türkiye ekonomisine bakış toplantısı düzenlendi
    14:05 Gaziantep Ticaret Odası ve TSKB iş birliğiyle dünya ve Türkiye ekonomisine bakış toplantısı düzenlendi

    Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ve Türkiye Sanayi Kalkınma Bankası (TSKB) iş birliği ile küresel ekonomik gelişmeler, Türkiye'nin küresel ekonomideki konumu, Gaziantep'in potansiyeli ve gelecek planlarının tartışıldığı 'Dünya ve Türkiye Ekonomisine Bakış' toplantısı düzenlendi. Toplantıda, ekonomiye etki eden faktörler, girdi maliyetleri, kur değerlemesi ve Gaziantep'in ekonomik önemi üzerine konuşmalar yapıldı.

  • Aydın'da 11. Uluslararası Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı Açıldı
    14:05 Aydın'da 11. Uluslararası Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı Açıldı

    Aydın'da bu yıl 11'ncisi düzenlenen 550 markanın katıldığı Uluslararası Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı açılış töreni ile kapılarını ziyaretçilere açtı. Fuar, tarım, gıda ve hayvancılık sektörlerindeki ulusal ve uluslararası firmaları bir araya getiriyor. Aydın Ticaret Borsası Başkanı, fuarın ziyaretçi hedefinin 500 binin üzerinde olduğunu belirtti.

  • Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer Yeni Belediye Binasını İnceledi
    14:02 Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer Yeni Belediye Binasını İnceledi

    Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, yeni belediye binası inşaatında incelemelerde bulunarak, Aksaray'ın hem bugününe hem de geleceğine yatırımlar yapıldığını söyledi.

  • Mersin Erdemli'de Serada Yetiştirilen Üzümler Hasat Edildi
    13:59 Mersin Erdemli'de Serada Yetiştirilen Üzümler Hasat Edildi

    Mersin'in Erdemli ilçesinde serada yetiştirilen 'Yalova incisi' cinsi üzümler hasat edildi. İlk ürünler iç piyasaya pazarlandıktan sonra Avrupa ve Orta Doğu ülkelerinden sipariş bekleniyor. Üreticiler, yeni sezonda ürün verimi ve kalitesinden memnun olduklarını belirtti.

  • Tarım ve Orman Müdürü Enver Aydın, Sarıkamış'ta incelemelerde bulundu
    13:56 Tarım ve Orman Müdürü Enver Aydın, Sarıkamış'ta incelemelerde bulundu

    Tarım ve Orman Müdürü Enver Aydın, Sarıkamış İlçe Müdürlüğü personeli ile bir araya gelerek çalışmalar hakkında bilgi aldı ve fikir alışverişinde bulundu. Ayrıca, yeni atanan Sarıkamış İlçe Tarım Müdürü Musa Bastem'e hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

  • Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: Beyanname vermeyen 400 binden fazla mükellef tespit edildi
    13:55 Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: Beyanname vermeyen 400 binden fazla mükellef tespit edildi

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, şimdiye kadar gelir elde etmesine rağmen beyanname vermeyen 400 binden fazla mükellef tespit ettiklerini açıkladı. Şimşek, beyanname vermeyen mükellefleri ceza ödememeleri için pişmanlık hükmünden yararlanmaya davet etti.

  • ING Türkiye'de Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcılığına Tuğçe Bora Kılıç atandı
    13:54 ING Türkiye'de Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcılığına Tuğçe Bora Kılıç atandı

    ING Türkiye'de Operasyon Genel Müdür Yardımcısı (COO) olarak görev yapan Tuğçe Bora Kılıç, Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı. Kılıç, ING'nin Türkiye'nin en sevilen dijital bankası olma hedefine liderlik edecek.

  • Aksaray'da kaçak cep telefonu aparatlarını satan iş yerine operasyon düzenlendi
    13:46 Aksaray'da kaçak cep telefonu aparatlarını satan iş yerine operasyon düzenlendi

    Aksaray'da kaçak cep telefonu aparatlarını satan bir iş yerine jandarma tarafından düzenlenen operasyonda çok sayıda kaçak ürün ele geçirildi. Operasyonda 7 adet gümrük kaçağı cep telefonu, 6 adet akıllı saat, 37 adet cep telefonu şarj aleti, 38 adet kulaklık, 7 adet hoparlör ve 9 adet araç telefon tutacağı bulundu. İş yeri sahibi gözaltına alındı ve olayla ilgili tahkikat devam ediyor.


Advertisement