Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Coşkunyürek Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Coşkunyürek Açıklaması

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek, "Bu ülkede istikrar, güven sağlandı ve bununla beraber büyük bir kaynak ortaya çıkmış oldu.

04.04.2017 12:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek, "Bu ülkede istikrar, güven sağlandı ve bununla beraber büyük bir kaynak ortaya çıkmış oldu. Bu çalışmaların temel kaynağı budur. Gelirlerimiz arttı, devletin bir kuruşunun bile hesabı yapıldı. Ambardaki fare delikleri kapatıldı. Bunun devam etmesini istiyoruz." dedi.

Coşkunyürek, Siirt'teki temasları kapsamında, Karayolları 94. Şube Şefliği hizmet binasında düzenlenen toplantıda, karayolları personeli ile bir araya geldi.

AK Parti iktidarları döneminden önce hayal gibi görünen birçok hizmetin gerçekleştirildiğini ifade eden Coşkunyürek, bu ilerleme sayesinde Türkiye'ye gıpta ile bakıldığını belirtti.

"Dün 300-500 milyon dolar için Uluslararası Para Fonu (IMF) kapılarında olan bir ülke bugün Çanakkale Köprüsü'nü yapmak için ihaleye çıkıyor, firmalar birbirleriyle yarışıyor ve 10 milyar lirasını harcamak için sıraya giriyor. Biz ilave bir para bulmuyoruz." diyen Coşkunyürek, firmaların, uluslararası finans kuruluşlarının bunu finanse etmek ve bu hizmette yer almak için birbirleriyle yarıştığını dile getirdi.

Coşkunyürek, 15 Temmuz'daki darbe girişimine rağmen ülkede yatırımların hızla devam ettiğine işaret ederek, bakanlık olarak da yatırımların hız kesmediğini bildirdi.

"Ulaştırmadaki hizmetler bütün sektörlerin lokomotifi olacak"

Hangi hedef belirlendiyse onun üzerinde hizmet yaptıklarını vurgulayan Coşkunyürek, şöyle konuştu:

"Karayolları olarak yıllık yaklaşık 10 milyar liralık bütçe koyuyoruz ama bakıp inceleyin bütçelerimizin sonuçlarını, 20 milyar lirayı bulan yatırımları karayolları olarak gerçekleştirmiş olduk. Bunlar bizi yöneten iradenin ülkemize hizmet aşkının verdiği bir sonuçtur. Yeter ki bu hizmetler yapılsın, yollar güzelleşirse ulaşım ve ticaret de güzelleşecek, turizm sektörü canlanacak. Ulaştırma alanında yaptığımız hizmetler, Türkiye'deki bütün sektörlerin lokomotifi olacak. Rabbim heyecanımızı azaltmasın, bu ülkeye hizmet aşkımızı eksiltmesin ve inşallah bu ülkeyi geleceğe taşımayı, dünyanın ilk 10 ülkesi arasına koymayı hepimize nasip etsin."

Coşkunyürek, 2023 hedeflerini belirlediklerini dile getirerek, bu doğrultuda çalışmaların sürdüğünü aktardı.

"Milletimizin iradesine saygımız sonsuz"

Anayasa değişikliğine değinen Coşkunyürek, "Halk oylamasının ülkemize, milletimize, birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize bereket getirmesini, ülkemizin geleceğini daha da aydınlatmasını temenni ediyoruz. Milletimizin iradesine ve ortaya koyacağı basirete saygımız sonsuzdur. İnşallah geleceğimize hep birlikte devam edeceğiz." diye konuştu.

Coşkunyürek, 15 yıllık süreçte çok hedefler ortaya koyduklarını, engellerle karşı karşıya kalmalarına rağmen hayallerinin üzerinde hizmet gerçekleştirdiklerini anımsatarak, bu çalışmaların temelindeki ortak paydanın, istikrar ve güven olduğunu kaydetti.

"Bu ülkede istikrar, güven sağlandı ve bununla beraber büyük bir kaynak ortaya çıkmış oldu. Bu çalışmaların temel kaynağı budur. Gelirlerimiz arttı, devletin bir kuruşunun bile hesabı yapıldı. Ambardaki fare delikleri kapatıldı. Bunun devam etmesini istiyoruz." ifadelerini kullanan Coşkunyürek, güçlü hükümetler olduğu zaman hizmetlerin daha bereketli ve verimli olduğunu bildiklerini belirtti.

Coşkunyürek, "Birileri hain düşüncelerini önceden gizliyorlardı, şimdi gizlemiyorlar, ortaya koyacaklar ama biz milletçe el ele vereceğiz ve inşallah bize karşı gösterilmek istenen o oyunları hep beraber bozacağız. Canımızdan sevdiğimiz bu ülkeyi hep birlikte daha huzurlu ve güvenli hale getireceğiz, çocuklarımıza daha güzel bir Türkiye bırakmış olacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Coşkunyürek Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement