Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan Uşak'ta (2) - Son Dakika
Güncel

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan Uşak'ta (2)

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "İşletmeye alınan bin 213 kilometrelik yüksek hızlı tren hattında bu güne kadar yaklaşık 40 milyon yolcu taşındı.

12.11.2017 15:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "İşletmeye alınan bin 213 kilometrelik yüksek hızlı tren hattında bu güne kadar yaklaşık 40 milyon yolcu taşındı." dedi.

Uşak programı kapsamında İzmir - Ankara Yüksek Hızlı Tren Projesi Banaz - Eşme Hattı şantiye sahasında incelemelerde bulunan Bakan Arslan, yetkililerden projede yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Şantiye sahasında gazetecilere açıklama yapan Arslan, ülke genelinde başlattıkları yüksek hızlı tren seferberliğinin başarılı şekilde sürdüğünü bildirdi.

"Yaklaşık 40 milyon yolcu taşındı"

Mevcut yüksek tren hatlarının yolcu kapasitesine ilişkin bilgiler paylaşan Arslan, "İşletmeye alınan bin 213 kilometrelik yüksek hızlı tren hattında bu güne kadar yaklaşık 40 milyon yolcu taşındı." dedi.

Bakan Arslan, Ankara-Eskişehir- İstanbul, Ankara- Konya yüksek hızlı tren hatlarının dışında tüm yurdu yüksek hızlı tren ağı ile örmek istediklerini belirterek, şunları ifade etti:

"Bu kapsamda Ankara-Polatlı- Afyonkarahisar-Uşak üzerinden Manisa ve İzmir'e ulaşacak yüksek hızlı tren projemiz sürüyor. Ankara -İzmir arası mevcut konvansiyonel tren hattımız 824 kilometre uzunluğunda, bunu yüksek hızlı trenle 624 kilometreye düşüreceğiz. Ankara'dan Polatlı'ya kadar olan kısmı zaten hazır, Polatlı sonrası 508 kilometre hat yaparak yolu İzmir'e uzatmış olacağız. Polatlı -İzmir arası hatta toplam uzunluğu 35 kilometre olan 43 tünel, 22 kilometre uzunluğa sahip 56 viyadük olacak, 100 milyon metreküp kazı 50 milyon metre küp dolgu yapılacak. Proje tamamlandığında 14 saat süren Ankara-İzmir arası yolculuk 3,5 saate inecek. Polatlı'dan İzmir'e kadar hatta çalışmaların yüzde 25'lik ilerleme sağlandı."

Polatlı-Uşak bölümü 2019'da tamam

Ankara-İzmir yüksek hızlı tren projesinin önemine değinen Arslan, projenin Polatlı -Uşak bölümünün 2019 yılı sonuna kadar tamamlanacağına işaret etti.

Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşması için kararlılıkla çalıştıklarına değinen Arslan, Uşak'ın yüksek hızlı trenle önemli mesafe kat edeceğini vurguladı.

Arslan, şunları kaydetti:

"Proje tamamlandığında Uşak- İzmir arası 1,5 saat, Uşak-Ankara arası 2 saat olacak. Güzergah boyunca alt yapı ve üst yapı çalışmaları aşama aşama sürüyor. Polatlı'dan Eşme'ye kadar üst yapı ihalesini 14 Kasım'da yapıyoruz. Bunun dışında şehir merkezinden geçen 47 kilometrelik mevcut tren yolu hattımızı şehir dışına taşıyacağız. Yani tran yolunu Uşak'ta çevre yolu haline getireceğiz. Bu hat yüksek hızlı tren hattına paralel olarak devam edecek, 47 kilometrelik yolu 12 kilometre kısaltıp 35 kilometreye düşürmüş olacağız. Kuracağımız 140 bin metre karelik lojistik merkezi ile Uşak yılda 250 bin ton yükü taşıyan bir lojistik merkezi olacak."

Baka Arslan, daha sonra Uşak çevreyolu projesi şantiyesini ziyaret ederek yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

Arslan, daha sonra 103 yaşında yaşamını yitiren Meryem Gündüz'ün Gül Camii'nde ki cenaze namazına katıldı. Arslan ardından da FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Marmaris'te şehit olan Cumhurbaşkanlığı koruma polisi İsmail Çetin adına Yücetepe Camii'nde verilen mevlide iştirak etti.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan Uşak\'ta (2)
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan Uşak'ta (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı
    02:26 Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı

    Uşak'ın Fatih Mahallesi'nde meydana gelen kazada, minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada karı koca yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık
    01:57 Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık

    Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar, Fenerbahçe ile oynadıkları zorlu maçta dayanma güçlerini sonuna kadar kullandıklarını belirterek, penaltı atışlarına kalmasının futbolcuların becerisine bağlı olduğunu söyledi. Mendilibar ayrıca, Avrupa kupalarında yarı finale kalmanın kendisini şanslı hissettirdiğini ve penaltılara bakmadığını ifade etti.

  • Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem
    01:09 Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de hissedildi. Depremde can kaybı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

  • Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar
    01:09 Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar

    Epic Games Store, her hafta ücretsiz oyunlar vermeye devam ediyor. Bu hafta ise strateji ve macera türündeki The Big Con ve Town of Salem 2 oyunları ücretsiz olarak sunulacak. Town of Salem 2, arkadaşlarınızla birlikte oynayabileceğiniz bir sosyal dedektiflik yapımı olarak öne çıkıyor. The Big Con ise Ali isimli bir karakterin hikayesini anlatıyor. Oyunları ücretsiz olarak almak için Epic Games Store'un web sitesine veya masaüstü uygulamasına giriş yapmanız yeterli.

  • Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri
    01:09 Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri

    Tecno, Camon 30 serisinin yeni modeli olan Camon 30 Premier 5G'yi piyasaya sürdü. Camon 30 Premier, şık tasarımı ve özellikleri ile dikkat çekiyor. 6,77 inç LTPO AMOLED ekran, 120Hz yenileme hızı, 50 Megapiksel selfie kamerası, MediaTek Dimensity 8200 işlemci, 12GB RAM, 512GB depolama alanı, 5000 mAh pil ve 70W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, silver ve black renk seçenekleri ile sunulacak.


Advertisement