Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan Açıklaması

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan Açıklaması

"Sayın başbakanımızı itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar.

14.03.2014 18:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulaştırma ve Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "Sayın başbakanımızı itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar. Bunları neyle yapıyorlar, yasa dışı yol ve yöntemleri kullanarak yapıyorlar, montaj kasetlerle yapıyorlar. Sandıktan umudunu kesen, milletten umudunu kesen kesimler, başka yol ve yöntemlere başvuruyorlar" dedi.

Kentteki incelemelerini sürdüren Bakan Elvan, Vali Eyüp Tepe, AK Parti Kars milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş ile Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü'ne gelerek çalışmalar hakkında brifing aldı.

Daha sonra AK Parti Kars seçim bürosunu ziyaret eden Elvan, burada partililere hitaben yaptığı konuşmada, Kars'a yeni bir terminal binası kazandırdıklarını belirterek, son derece modern bir yapıya sahip olan terminalin 3 milyon yolcu kapasitesine sahip olduğunu söyledi.

Kars Havalimanı'nı kullananların sayısının 400 bini geçtiğini ifade eden Elvan, "İpekyolu Kars'tan geçer. Şimdi de biz ipek demiryolunu yapıyoruz. Sizi ta buradan Çin'e bağlayacak, Pekin'e bağlayacak bir yol. Yine Pekin'den Londra'ya kadar İnşallah bağlantıyı kurmuş olacağız. Marmaray'ı tamamladık" diye konuştu.

Türkiye'de son iki ayda yaşananlarla AK Parti'nin yıpratılmaya çalışıldığına vurgu yapan Elvan, şunları kaydetti:

"Sayın başbakanımızı itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar. Bunları neyle yapıyorlar, yasa dışı yol ve yöntemleri kullanarak yapıyorlar, montaj kasetlerle yapıyorlar. Sandıktan umudunu kesen, milletten umudunu kesen kesimler, başka yol ve yöntemlere başvuruyorlar. Burada amcalarımız var çok iyi bilirler, 1960 darbesini, ihtilalini çok iyi bilirler. O dönemde rahmetli Adnan Menderes'e ne kadar büyük iftiralar attıklarına, ne kadar büyük yalanlar söylediklerine bu yaşlı hacı amcalarımız şahittir. Onlar bilirler, sizler de biliyorsunuz. Benzer bir yaklaşım içerisine girdiler. Onun için sizin başbakanımıza, Recep Tayyip Erdoğan'a sahip çıkmanız lazım."

"Bizim kardeşliğe ihtiyacımız var"

Türkiye'de istikrarsızlık isteyenlerin, ülkenin küçülmesini istediğini dile getiren Elvan, "Bu ülkenin işsizler ordusuna dönmesini istiyorlar. Bu ülkede vesayet rejimi istiyorlar, vesayet rejimi. Son 12 yılda gerçek anlamda sizler iktidara geldiniz. Sizin sorununuz neyse bizim sorunumuz o oldu. Sizin derdiniz neyse bizim derdimiz de o oldu. Gerçek anlamda iktidarın sahibi sizlersiniz" ifadelerini kullandı.

Elvan, ülkede 1,5-2 yıldır kan akmadığına dikkati çekerek, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Artık insanlarımız birbirlerine daha yakın. Askere evladını gönderdiği zaman 'benim evladım ne olacak' diye düşünmüyor. Özellikle bu yörelerde istikrar sağlandıkça bu yörelerin ne kadar hızlı geliştiğini, ne kadar hızlı büyüdüğünü sizler de görüyorsunuz. Son iki yılda yatırımların bu kadar artmasının sebebi de bu çözüm sürecidir, çözüm süreciyle sağlanan başarıdır. Bizim kardeşliğe, dayanışmaya ve birlikteliğe ihtiyacımız var. Kavgaya ihtiyacımız yok."

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Bakan Elvan'a konuşmasının ardından işlenmiş tabak ile yöresel kilim hediye etti. - Kars

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement