Ulaştırma Memur-sen'den Dayanışma Kahvaltısı - Son Dakika
Yerel

Ulaştırma Memur-sen'den Dayanışma Kahvaltısı

Ulaştırma Memur-sen\'den Dayanışma Kahvaltısı

Ulaştırma Memur-Sen Zonguldak Şube temsilciliği Tanışma ve istişare toplantısı gerçekleştirildi.

07.02.2015 13:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulaştırma Memur-Sen Zonguldak Şube temsilciliği Tanışma ve istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Memur-Sen'e Bağlı Ulaştırma Memur-Sen Zonguldak Temsilciliği tarafından Öğretmen evinde Tanışma ve İstişare toplantısı gerçekleşti. Toplantıya, Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Can Cankesen, Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkan yardımcısı Musa Ayar, Ulaştırma Memur-Sen Ankara 3 Nolu Şube Başkanı Kenan Çalışkan, Memur- Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, Büro Memur- Sen Zonguldak Şube Başkanı Ramazan Seyrek, Ulaştırma Memur-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Ercan Kök ve sendikacılar katıldı.

Kahvaltı ile başlayan programından ardından konuşma yapan Memur- Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, Zonguldak'ta sendikacılık hakkında bilgiler verdi. Aşkar, yaptığı açıklamada şunları söyledi. "Memur-Sen Kurulduğu zaman üç hususu önemsediğini belirtmişti neydi bu üç husus birincisi üyelerini ikincisi bulunduğu ilini ülkesini ve üçüncüsü bütün insanlığı ve evrensel değerleri önemsediğini bunları olmazsa olmazı olarak gördüğünü her platformda kurucu genel başkanımız rahmetli Ahmet inan beyden dün siyaset sahnesine uğurladığımız Memur-Sen'in eskimeyen ve tarihteki yerini alacak olan Ahmet Gündoğdu başkanımıza kadar defalarca dile getirilen hususlardı. Üyelerimizi çok önemsiyoruz ve onları hiçbir zaman sayı hesabı olarak görmedik. Memur- Sen içerisinde üye olan her arkadaşımızı yol arkadaşımız olarak gördük. Memur -Sen'i diğer sendikalardan ayıran en önemli fark olarak da bunu söyledik. İlimizi çok sahiplendik ilimizle ilgili defalarca Zonguldak maalesef Cumhuriyetin ilk ili olmasına rağmen hak ettiği önemi çok fazla alamayan bir il olduğunu 1970 'li yıllarda Türkiye'nin Almanya'sı olarak nitelendirilen ve Zonguldak'ın 2000'li yıllardan sonra hızla geriye giden bir il olduğunu baktınız zaman son dört yılda 20 bin den fazla göç vererek Türkiye'nin batısında tek nüfusu azalan il olduğunu görüyoruz. Bu Zonguldak'ta yaşayan ve sendikacılık yapan biri olarak bizi üzüyor. Hala bir Mithatpaşa tüneli sözde kömür çıktı ama gerçekte ödenek sıkıntısı nedeniyle durdurulmuş olmasından sendika olarak üzülmememizin mümkün olmadığını görüyoruz. Türkiye'de hızlı tren projeleri yapılırken Zonguldak'ta Cumhuriyet'in ilk yıllarında yapılan çok zor şartlarda açılan o tünellerin bugün yenileşme çalışmalarının yapılmaması ve Zonguldak insanının hala hızlı Treni'n "Hı" sı bile duyamamasının üzüntüsünü yaşıyoruz. Bir kardeşiniz olarak 13 yıldır bir mücadelenin içinde bulundum. Zonguldak'ta Memur-Sen'in bütün iş kollarında bulunan kardeşinizim bugün Zonguldak'ın tamamında 8 bin 200 üyesi bulunan bir konfederasyonun temsilcisiyim yaptıklarımız her ne kadar çok olsa da Zonguldak adına söyleyecek çok sözümüz olduğuna inanıyorum. 7 Haziranda yapılacak genel seçimlerde bende 10 Şubat Salı günü sendikadaki görevime son vererek aday adayı olarak istifa edip Zonguldak'a katkı sunmak adına siyasette yer alacağımı sizlere deklare etmek istiyorum."

Ardından konuşan Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Can Cankesen, ise şunları söyledi: "Türkiye'nin en büyük sendikası çatısı altındayız. 800 bin aşkın üyesi ile lider bir sendika bu büyüklüğü getirmiş olduğu hem maddi hem manevi yüklerde var. 5 yıldan bu yana bu konfederasyona hizmet etmeye çalışıyoruz. Ama öyle bir hayırlı hizmetin içerisindeyiz ki belki de öbür dünyada rabbim bize ne yaptın diye suhal eylese hakikaten güzel hizmetler içerisindeyiz. Bugün ülkemizde son yıllara bakacak olursak ortak akıl hareketinden tutunda referandum sürecindeki çalışmaları kılık kıyafet ve başörtüsü serbestliğine kadar ve dünya mazlumlarına sahip çıkmak adına Memur-Sen nerede bir mağduriyet varsa orada bu yıllardan beri böyle bundan sonra da böyle olacak. Dün genel başkanımız siyasi konumuna uğurladık bugünde il temsilcimizi uğurluyoruz. Allah yollarını açık etsin. İnanıyoruz ki onlar meclise gidecekler çok güzel çalışmalar yapacaklar. Memur- Sen'deki misyonlarını görevlerini siyasette daha iyi yerlere taşıyacaklar inşallah. Sonuç amacımız mazluma yardım etme ve çalışanın hakkını teslim etmek. Bu saatten sonra masa da masanın yetkili sendikayız beklentiler çok. Hizmeti uzun olan abilerimiz ne diyor. Emekli olacağız olamıyoruz. Neden emekli olan arkadaşımız maaşının yüzde 55'ini kaybediyorsa sıkıntı yok mu büyük sıkıntı. Hatırlayın Özal'ın 1980'li yıllarda yasa çıkartacağım 60 yaşında 65 yaşında sizi emekli edeceğim dediğinde boş tabutları alıp ellerimizde yürümedik mi yürüdük. Bugün bizi zorlayan ne var 55 yaşında emekliliğimiz doluyor ama emekli olamıyoruz. Ondan dolayı şartlar bizi artık çalışmaya zorluyor. O yüzden istiyoruz ki vakti saati geldiğinde onuruyla şerefiyle belirli bir ücret bazında maaşını alıp emekli olabilsin." - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ulaştırma Memur-sen'den Dayanışma Kahvaltısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement