Ulgar Dağı'nda Tır'lar Kar ve Tipi Nedeniyle Mahsur Kaldı - Son Dakika
3.Sayfa

Ulgar Dağı'nda Tır'lar Kar ve Tipi Nedeniyle Mahsur Kaldı

Ulgar Dağı'nda TIR'lar kar ve tipi nedeniyle mahsur kaldıARDAHAN - Ardahan'ın Damal ile Posof ilçeleri arasında bulunan 2 bin 550 rakımlı Ulgar dağında kar yağışı ve tipi nedeniyle onlarca araç mahsur kaldı.

18.10.2017 10:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulgar Dağı'nda TIR'lar kar ve tipi nedeniyle mahsur kaldı

ARDAHAN - Ardahan'ın Damal ile Posof ilçeleri arasında bulunan 2 bin 550 rakımlı Ulgar dağında kar yağışı ve tipi nedeniyle onlarca araç mahsur kaldı.

Geçtiğimiz yıllara oranla bu yıl kar yağışının daha erken yaşandığı bölgede Gürcistan sınır kapısı nedeniyle de yoğun kullanılan uluslararası karayolunda çok sayıda TIR dağda mahsur kaldı. Damal ilçesi ve Posof çıkışlarında polis ve jandarma ekipleri dağ geçit vermediği için araçların gidişlerine izin vermezken, dağda yol tamamen açılınca yolun yeniden trafiğe açılacağını bildirdiler.

Genelde yabancı plakalı olan TIR'lardan bazıları yolu tamamen kapatırken bazıları da kayarak yolun dışına çıktı. Karayolları yetkililerinin ilgilenmediğini belirten sürücüler iki gündür dağda mahsur kaldıklarını dile getirdiler.

Kapanan Ulgar dağı yolunun açılması için Posof ilçe yetkileri devreye girerek Özel idare iş makineleriyle küçük vasıtaların geçebileceği şekilde açtılar. Öğle saatlerinde ise karayolları iş makineleri ve kar küreme araçları gelerek yolları temizlemeye başladılar. Önceden köylerdeki traktörler tarafından kurtarılan TIR'lar ise uzun süre bölgede kurtarılmayı beklediler.

Ulgar Dağı\'nda Tır\'lar Kar ve Tipi Nedeniyle Mahsur Kaldı
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Ulgar Dağı'nda Tır'lar Kar ve Tipi Nedeniyle Mahsur Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement