Ülke Elden Gidiyordu, Senin Bir Şirketin Gitmiş Çok Mu" - Son Dakika
Güncel

Ülke Elden Gidiyordu, Senin Bir Şirketin Gitmiş Çok Mu"

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Aydın'daki "çatı yapılanmasına" yönelik 37'si tutuklu 64 sanıklı davanın ilk duruşması başladı.

07.08.2017 23:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Aydın'daki "çatı yapılanmasına" yönelik 37'si tutuklu 64 sanıklı davanın ilk duruşması başladı.

Aydın 3. Ağır Ceza Mahkemesince Gençlik Merkezi Fethi Sekin Tiyatro Salonunda görülen davaya, bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklar, taraf avukatları ve sanıkların yakınları katıldı.

Tutuklu sanıklardan iş adamı Abdülkerim Tikbaş, 10 yıl boyunca örgütün içerisinde olduğunu, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in Bank Asya'ya para yatırılması talimatı sonrasında örgütün sözde "il imamı" firari B.K'nın baskı yaptığını, örgütün içinde bulunduğu süre boyunca sohbetlere katılıp kurban bağışında bulunduğunu, yıllık yaklaşık 10 bin lira "himmet" verdiğini ifade etti.

B.K'nın 2014 yerel seçimlerinde örgütün bağımsız belediye başkan adayı çıkarmaya karar verdiğini söylediğini, kendisinin de belediye başkan adayı olmasını istediğini dile getiren Tikbaş, "Ben de bunu kabul etmedim. O zamana kadar bu yapının içinde 'siyasetten ve şeytandan uzak durmalıyız' denilirdi. Bunun böyle olmadığını görünce gönül bağım koptu." ifadelerini kullandı.

"HDP ve CHP'ye oy verin"

Örgüt içinde AK Parti karşıtı söylemlerin çoğalmasından sonra FETÖ'den tamamen ayrılma kararı aldığını dile getiren Abdülkerim Tikbaş, Mahkeme Başkanı Mustafa Ümit'in "Herhangi bir siyasi partiye oy verin talimatı aldınız mı?" sorusu üzerine, "Bana böyle talimat veren biri olmadı. Fakat daha sonra cemaat içindeki konuşmalardan duydum ki, HDP ve CHP'nin güçlü olduğu bölgelere göre bu iki partiye oy verelim talimatı verilmiş." yanıtını verdi.

"Onu o yapının içine girmeden önce düşünecektin"

Tikbaş'ın tutukluluk sürecinden sonra işlerinin kötüye gittiğini, bu yüzden iflas ettiğini açıklaması üzerine mahkeme başkanı Ümit, "Onu o yapının içine girmeden önce düşünecektin. O yapının içindeyken tüm kapılar açıldı tabi size. Bu ülke elden gidiyordu, senin bir şirketin gitmiş çok mu?" dedi.

Örgütün kapatılan gazetelerinden birinde çalışan tutuklu sanık Ali Akkurt ise örgüt üyesi olmadığını, sadece gazetecilik yapmaya çalıştığını savundu.

Aydın Sanayici İş Adamları Derneğinin genel sekreterliğini de yaptığını, bu dernek vasıtasıyla gazeteci olmasından dolayı birkaç kez yurt dışına çıktığını, vize alabilmek için Bank Asya hesabına para yatırdığını öne sürdü.

Ülke Elden Gidiyordu, Senin Bir Şirketin Gitmiş Çok Mu"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ülke Elden Gidiyordu, Senin Bir Şirketin Gitmiş Çok Mu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement