Ülke Konforu Alt Yapı Ve Tünel Teknolojileriyle Artacak - Son Dakika
Güncel

Ülke Konforu Alt Yapı Ve Tünel Teknolojileriyle Artacak

Ülkemizde şehirleşme oranının artmasıyla birlikte, şehir konforunu artırma çalışmaları da önem kazanıyor.

03.09.2014 16:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu amaçla Türkiye'de son yıllarda mesafeleri kısaltma amaçlı hızlı tren ve şehirlerarası duble karayolu yapımının yanı sıra içme suyu, kanalizasyon, doğal gaz gibi altyapı sektörüne dair oldukça ilgi çekici çalışmalar da gerçekleştiriliyor. Türkiye'de ilk kez altyapı ve tünel teknolojilerinin ne denli önemli olduğu konusunda farkındalık yaratmak, sektöre kazanç sağlamak amacıyla; Tünel Yapım Teknolojileri ve Ekipmanları Fuarı "Tunnel Expo Turkey" ile Altyapı ve Kazısız Teknolojiler İhtisas Fuarı NO DIG TURKEY Fuarı eş zamanlı olarak düzenlendi. Oldukça yoğun bir katılım ile gerçekleşen fuarları toplamda 8 bine yakın ziyaretçi takip etti. Fuar özellikle, gelişmiş ülkelerin kullandığı yeraltındaki altyapı çalışmalarını içeren kazısız teknolojiler ile ülkemizde ciddi yatırımların yapıldığı tünelcilik teknolojilerine dair gerçekleştirilen eğitim ve seminer programlarıyla dikkat çekti.

Demos Fuarcılık'ın organizasyonu ile gerçekleşen fuar, Tünelcilik Derneği (TUNELDER) Başkanı Prof. Dr. Nuh Bilgin, Altyapı ve Kazısız Teknolojiler Derneği (AKATED) Başkanı Yasin Torun ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürü Cumali Kınacı'nın katılımlarıyla açıldı. Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilen fuarlarda sergilenen, Avrupa'dan sonra Türkiye'de de kullanımına başlanan kazısız altyapı teknolojileri, önümüzdeki yıllarda tünelcilik sektörünün sayılı ülkelerinden biri olacağımızın sinyallerini verdi. Sivil ve askeri uygulamalarda kullanılan beton kumaş ürünleri ile ömrü bitmiş, sızdırmazlığını kaybetmiş, depreme, yer altı hareketlerine karşı güçlendirilmesi gereken boru hatlarını, kazı yapmadan onaran teknik CIPP sistemi, fuarda profesyonel ziyaretçilerden tam not aldı.

Tünelcilik Sektörü A'dan Z'ye Masaya Yatırıldı…

Türkiye'de son yıllarda büyük yatırımlar yapılan karayolu ve metro tünellerinin planlaması, inşası ve kullanımında gerekli olan her türlü makine, teçhizat ve ekipmanın sergilendiği "Tunnel Expo Turkey" Türkiye'de ilk kez düzenlendi. Üretici firmaların yanı sıra mühendislik – müteahhitlik şirketlerinin de katıldığı Tünelcilik Fuarı, dev bir sektör olan inşaat ve yapı sanayi temsilcileri tarafından da büyük ilgi gördü. İş makineleri, TBM (Tünel Açma Makineleri), yapı kimyasalları, delme patlatma sistemleri, projelendirme gibi birçok alanda faaliyet gösteren yerli ve yabancı birçok şirket, Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilen organizasyonda yerini aldı.

Tünelcilik Derneği, ülkemizde gerçekleştirilen tünelcilik alanındaki çalışmaları sektöre duyurmak amacıyla fuar kapsamında eğitim programları düzenledi. Sektör liderleri tarafından oldukça ilgi gören eğitimlerde tünelciliğin A'dan Z'ye Yapılışı ve Önemi konusunda kamuoyu da bilgilendirdi. Dernek Başkanı Prof. Dr. Nuh Bilgin önderliğinde düzenlen eğitimlerde, tünel tasarımının temel ilkeleri, karşılaşılan sorunlar, yeni teknolojiler gibi ana konular sektörün önde gelen temsilcileri ve akademisyenleri tarafından tartışıldı.

Kazısız Altyapı Teknolojileri Avrupa'dan Sonra Türkiye'de de Tercih Ediliyor…

Her alanda gelişen teknoloji, kendini altyapı teknolojilerinde de göstermeye başladı. Avrupa başta olmak üzere gelişmiş ülkelerin kullandığı yeraltındaki altyapı çalışmalarını içeren kazısız teknolojiler, artık Türkiye'de de tercih edilmekte. Demos Fuarcılık altyapı çalışmalarının önemine dikkat çekmek amacıyla, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği ve Marmara Belediyeler Birliği desteğiyle Türkiye'de ilk kez NO DIG TURKEY Altyapı ve Kazısız Teknolojiler Fuarı düzenledi. Sondaj ve kanal görüntüleme firmaları başta olmak üzere; özel boru üreticileri, bentonit sanayi firmaları, rögar kapağı üreticileri, ultrasonik ölçüm sistemleri kullanan firmalar ve mikrotünel uygulamaları gerçekleştiren birçok firma, fuarda ürün ve hizmetlerini sergileme fırsatı yakaladı.

Fuarda özellikle artan kuraklık tehlikesine karşı gerçekleştirilen, "Su Kayıp Kaçakları Türkiye Forumu" büyük ilgi gördü. Bakanlık, su idareleri, valilik ve belediyeler tarafından desteklenen foruma, başta sektör yetkilileri olmak üzere, yüzlerce kişi katılım sağlandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ülke Konforu Alt Yapı Ve Tünel Teknolojileriyle Artacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement