Ülkelerine Özgü Yemekleri Tanıttılar - Son Dakika
Güncel

Ülkelerine Özgü Yemekleri Tanıttılar

Ülkelerine Özgü Yemekleri Tanıttılar

"18 Aralık Dünya Göçmenler Günü" sebebiyle Sinop Valiliği İl Göç İdaresi Müdürlüğü ve Sinop İl Emniyet Müdürlüğü öncülüğünde bir restoranda etkinlik düzenlendi.

18.12.2017 15:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"18 Aralık Dünya Göçmenler Günü" sebebiyle Sinop Valiliği İl Göç İdaresi Müdürlüğü ve Sinop İl Emniyet Müdürlüğü öncülüğünde bir restoranda etkinlik düzenlendi. Yapılan organizasyonda Afganistan, Irak ve İran yemekleri Sinoplu vatandaşların beğenisine sunuldu.

Yoğun bir katılımın gözlendiği etkinliğe Sinop Valisi Hasan İpek, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Halil Altıntaş, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 10. Bölge Müdürü Hasan Başyiğit, çok sayıda kurum ve kuruluş müdürü katıldı. Açılışta konuşma yapan Sinop Valisi Hasan İpek göçmenlerle beraber olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Vali Hasan İpek yaptığı açıklamada, "İlimize misafir olan çok değerli göçmen kardeşlerim öncelikle sizlerle birlikte olmaktan duyduğum memnuniyeti belirtmek istiyorum. Sinop tarihinde de çok ciddi bir göçmen kitlesine ev sahipliği yapmış, Kafkasya'dan yine balkanlardan buraya yerleşen 50 yıl, 70 yıl çok ciddi bir göçmen kitlesi var. Sinop, Türkiye'nin son zamanlarda en mutlu ili olarak belirlendi. Bu mutlu şehirde sizlerle birlikte olmaktan duyduğum memnuniyeti öncelikle belirtmek isterim. Bugün ilimizde bulunan göçmen kardeşlerimizin yaptığı yemekleri, tüm Sinoplulara tanıtmak için böyle bir organizasyon yaptık. Bu organizasyonda sivil toplum kuruluşlarımız yardımcı oldular. Yine İranlı, Afganlı, Iraklı hanımlar ve beyler yemekler yaptılar. Bugün bu güzel yemekleri hep birlikte tadıyoruz. Gerçekten her ülkenin kendine göre güzel lezzetleri var ama bu lezzetleri gördükten sonra bizler çok da farklı bir millet olmadığımızı bugün burada fark etmiş bulunmaktayız. Ben gerçekten memnunum ki Sinop'ta yaşayan göçmen kardeşlerimiz çok güzel bir davranış sergilediler onları tebrik ediyoruz. Tüm Sinop'un, şehrin mutluluğuna onlar da mutluluk kattılar" dedi. - SİNOP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ülkelerine Özgü Yemekleri Tanıttılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement