"Ülkemizdeki Mühendislik Yapılarının Güvenliği Üzerine Bir Tartışma" Konferansı - Son Dakika
Yerel

"Ülkemizdeki Mühendislik Yapılarının Güvenliği Üzerine Bir Tartışma" Konferansı

Karabük Üniversitesinde (KBÜ) "Ülkemizdeki Mühendislik Yapılarının Güvenliği Üzerine Bir Tartışma" konulu konferans düzenlendi.

20.12.2012 17:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karabük Üniversitesinde (KBÜ) "Ülkemizdeki Mühendislik Yapılarının Güvenliği Üzerine Bir Tartışma" konulu konferans düzenlendi.

Giresun Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Karadeniz, Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada, ülkemizde yapılan mühendislik yapılarının hasar ve yıkılış nedenlerinin, genel olarak tabi afetlerden kaynaklandığını söyledi.

Mevcut yönetmeliklere göre yapılan güvenlik tahkiklerinin büyük mühendislik yapıları için yeterli olmadığını vurgulayan Karadeniz, "Bir yapı emniyetlidir veya emniyetsizdir demek yanıltıcı olabilir. Mühendislik yapılarının güvenlik analizleri, modern güvenlik analiz yöntemleri kullanılarak yapılmalıdır. Bu yapılar pahalı oldukları için sigorta şirketleri bir güvenlik analizi talebinde bulunmalıdırlar" diye konuştu.

Karadeniz, daha sonra güvenlik problemi, güvenlik hesabı teorisi, malzeme hataları, kalıplardaki yapısal bozukluklar ve olasılık teorisinin nasıl yapısı gerektiği konularında katılımcılara bilgiler verdi.

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, konferansın sonunda Karadeniz'e Safranbolu tablosu hediye etti.

Konferansa, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Muhabir: Ahmet Özler

Yayıncı: Sinan Özmüş - KARABÜK

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Ülkemizdeki Mühendislik Yapılarının Güvenliği Üzerine Bir Tartışma' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement