Ülkemizi Bulunduğu Konumdan Daha Yukarıya Çekme Noktasında Üreteceğiz" - Son Dakika
Politika

Ülkemizi Bulunduğu Konumdan Daha Yukarıya Çekme Noktasında Üreteceğiz"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Bize düşen hızlı bir şekilde çalışacağız, ülkemizi bulunduğu konumdan daha yukarıya çekme noktasında üreteceğiz, çalışmalar yapacağız ve her şeyi de planlı yapacağız." dedi.

03.11.2018 00:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Bize düşen hızlı bir şekilde çalışacağız, ülkemizi bulunduğu konumdan daha yukarıya çekme noktasında üreteceğiz, çalışmalar yapacağız ve her şeyi de planlı yapacağız." dedi.

Lapseki Belediyesi Sosyal Tesislerinde, TÜGVA Çanakkale Temsilciliği üyeleri ve meslek yüksek okulu öğrencileriyle bir araya gelen Bakan Kurum, burada yaptığı konuşmada, Çanakkale Savaşı'nda özellikle gençlerin çok mücadeleler verdiğini söyledi.

O zamanki yokluklara rağmen genç kızların ve kadınların bohçalarını, çeyizlerini satarak savaşa destek olduklarını belirten Kurum, "Biz bugünlere onların sayesinde geldik. Bugün üniversitelerimiz varsa gidebileceğimiz okullarımız varsa gidebileceğimiz bir mekanımız varsa hepsi onların sayesinde. Hepsinden Allah razı olsun. Bize böyle vatanı bıraktılar. Bize düşen hızlı bir şekilde çalışacağız, ülkemizi bulunduğu konumdan daha yukarıya çekme noktasında üreteceğiz, çalışmalar yapacağız ve her şeyi de planlı yapacağız." dedi.

Kurum, şu anda bulunduğu makama ileride gençlerin geleceğini vurgulayarak, "Şunu iyi bilin ki bir kere gönlünüzün, kalbinizin inandığı işleri yapın. İşlerinizi büyük ölçekte planlayarak yapın. Ülkemizin, şehirlerimizin, her şeyimizin ve hayatımızın planlı olması gerekiyor. Tabii ki kader sizi bir yere götürüyor ancak planladığınız zaman hem derslerinizde başarılı olursunuz hem de her konuya ilişkin bilginiz olur. Kendinizi geliştirirsiniz." ifadesini kullandı.

Gençlere sürekli araştırma yapmaları ve gezmeleri konusunda tavsiyelerde bulunan Kurum, şunları kaydetti:

"Gezdiğiniz yerler de bir fırsat. Birçok öğrencimiz buraları gezip, göremiyorlar. Ecdadımızın neler yaptığını bilmiyorlar belki de sadece tarih kitaplarında okuyorlar. Burada gelip mezar taşlarını gördüğünüzde o mücadeleyi gözlerinizin önüne getirdiğinde çok farklı duygular içine giriyoruz. Sizin çok gezmeniz, çok araştırmanız, kendinizi sürekli geliştirmeniz lazım. Siz bizden daha iyi vali, milletvekili, başbakan ve cumhurbaşkanı olmak zorundasınız ki biz dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girelim. Ülkemizi bulunduğu yerden daha iyi konuma çekelim. Çünkü rakiplerimiz sürekli çalışıyorlar, sürekli kendilerini geliştiriyorlar. Bizlere zamanında sanayi gelişmesin diye 'Siz niye traktör, uçak yapacaksınız? Biz size daha ucuzunu veririz' mantığını aşılamışlar. İnanın birçok ülkeden daha önce sanayimiz başlamış ancak bir siyasi politika da maalesef bu sanayileşme işini durdurmuştur. Dolayısıyla ürün üretmeniz lazım, geliştirmeniz lazım. Bu değerleri, bu kabiliyeti taşıyan bizim insanımız istediği zaman her şeyi yapabilir. Sizde bu potansiyel var. Yeterki kendinize inanın. Biz bugün buradayız, yarın siz burada olacaksınız."

"Öğrenci kardeşlerimize yabancı dil öğrenmelerini tavsiye ediyoruz"

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan da üniversite öğrencilerinin bir program doğrultusunda Çanakkale Şehitliği ziyaretinde bulunduklarını aktardı.

Şehitliğin bu bölgenin en güzel eseri ve en kıymetli yeri olduğuna işaret eden Turan, "Bunun dışında Çanakkale'de Troya, Asos, Kazdağları ve özel köylerimiz var. Mutlaka okul hayatı boyunca şehrimizi gezin. Bu yerleri görmenizi tavsiye ediyorum. Bunun dışında biz hep öğrenci kardeşlerimize yabancı dil öğrenmelerini tavsiye ediyoruz. Bir de yoğun hayatın içinde hayat akıp giderken çok özel taraflarımızı ihmal ettiğimizi görüyoruz. O yüzden dersin dışında, klasik hayatın dışında bir hobinizin olmasını istirham ederiz. Ben fotoğraf çekiyorum. İmkan buldukça spor, müzik, sanat her ne olursa olsun ama bir hobiniz olursa çok kıymetli bir Çanakkale öğrenciliği olur." diye konuştu.

Etkinliğe, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, AK Parti İl Başkanı Gültekin Yıldız, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, AK Parti İlçe Başkanı Halil Özer ile Gelibolu ve Biga'da okuyan meslek yüksek okulu öğrencileri katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Ülkemizi Bulunduğu Konumdan Daha Yukarıya Çekme Noktasında Üreteceğiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • TBMM 23 Nisan kutlamalarında başarılı çocuklar yer alacak
    19:48 TBMM 23 Nisan kutlamalarında başarılı çocuklar yer alacak

    TBMM Genel Sekreteri Talip Uzun, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 104. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenecek etkinliklerde, bilimde, eğitimde, sporda ve sanatta başarı elde etmiş çocukların yer alacağını açıkladı. Bu yılki kutlamalarda çocuklar, ödül töreni ve Genel Kurul'da konuşma yapma fırsatı bulacak. Ayrıca, Türk milletinin hikayesini anlatan bir ışık gösterisi ve uzay teması da etkinliklere dahil edilecek.

  • Muş Valisi Avni Çakır Başkanlığında İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Düzenlendi
    19:44 Muş Valisi Avni Çakır Başkanlığında İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Düzenlendi

    Muş Valisi Avni Çakır başkanlığında yapılan 2. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda kamu yatırımlarının gerçekleştirilmesi ve koordinasyonun önemi vurgulandı. Muş'ta 2024 yılında planlanan 172 projenin durumu açıklandı. Toplantıda, işlerin hızlı bir şekilde ilerlemesi ve tüm yatırımların vatandaşın hizmetine sunulması için uyum içinde çalışılacağı belirtildi.

  • CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yücel: Bazı CHP'lilerin parti aleyhine çalıştığı iddiaları araştırılır ve disiplin süreci başlatılır
    19:15 CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yücel: Bazı CHP'lilerin parti aleyhine çalıştığı iddiaları araştırılır ve disiplin süreci başlatılır

    CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, yerel seçim sürecinde bazı CHP'lilerin parti aleyhine çalıştığı iddialarına ilişkin, bu iddiaların araştırılacağını ve gerekli disiplin süreçlerinin başlatılacağını söyledi. Yücel ayrıca, İran ve İsrail arasındaki gerilime değinerek Türkiye'nin bu durumda nasıl bir strateji izleyeceğini sordu ve Türkiye'nin Orta Doğu'da gerilimi yükseltecek politikalara karşı olduğunu vurguladı. Ayrıca, emeklilere ekonomik büyümenin yansımamasını eleştiren Yücel, asgari ücretin güncellenmesi gerektiğini belirtti. Yücel, ayrıca Adalet Bakanı'nın yeni anayasa konusunda herkesin mutabık olduğunu söylemesine karşılık, CHP'nin hukukun üstünlüğüne ve demokrasiye olan bağlılığını vurguladı. Haberde ayrıca, bazı CHP'lilerin parti aleyhine çalıştığı iddialarının araştırılacağı ve disiplin sürecinin başlatılacağı ifade edildi.

  • Edirne Turizm Elçisi Bahri Dinar Hayatını Kaybetti
    19:14 Edirne Turizm Elçisi Bahri Dinar Hayatını Kaybetti

    Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğeri Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Dinar, Edirne'nin gastronomi turizmi için çalışmalar yürütmekteydi. Cenaze törenine birçok kişi katıldı.

  • Mardin ve Diyarbakır Belediye Meclislerindeki Olaylar İçin Müfettiş Görevlendirildi
    19:03 Mardin ve Diyarbakır Belediye Meclislerindeki Olaylar İçin Müfettiş Görevlendirildi

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Mardin ve Diyarbakır Belediye Meclislerinin açılışında yaşanan olaylara ilişkin mülkiye müfettişlerinin görevlendirildiğini açıkladı. Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nde İstiklal Marşı'nın okunmadığı ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Türk bayrağının kaldırıldığı iddiaları üzerine müfettişler görevlendirildi. Diyarbakır Belediyesi'nin Türk bayrağını kaldırması sosyal medyada büyük tepki çekti.


Advertisement