Ülker'in BİM'deki Hisseleri Yükseldi - Son Dakika
Ekonomi

Ülker'in BİM'deki Hisseleri Yükseldi

Murat Ülker'in yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Yıldız Holding'in BİM'deki payı dün itibariyle yüzde 1,4'ten yüzde 5,2'ye yükseldi.

08.06.2018 11:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Merkezi Kayıt Kuruluşu tarafından KAP'a yapılan açıklamada Murat Ülker'in Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Yıldız Holding'in dün itibariyle BİM'in sermayesindeki paylarının 4,13 milyon liradan 15,63 milyon liraya yükseldiği belirtildi.

BİM VE ÜLKER ORTAKLIKLARI

Yıldız Holding'in patronları Murat Ülker ve Ali Ülker, BİM'in patronu Latif Topbaş ile ortak 'Avrasya Et ve Et Ürünleri' şirketini kurdu

Bir tarafta Türkiye'de discount marketçiliğin en büyük şirketlerinden BİM'in patronu, diğer tarafta Aytaç Et'i almak için imza atan Yıldız Holding'in patronları olunca yeni şirket piyasada "Et sektöründe 'discount' dönemi mi başlıyor?" algısı yaratsa da Avrasya Et, aslında Aytaç için kuruldu.

Satın alma işlemleri tamamlandığında Aytaç Et'i çatısı altına alacak olan Avrasya Et ve Et Ürünleri şirketi 2013 yılının son günlerinde kuruldu. Yapılan ilk genel kurulunda da Mustafa Latif Topbaş Yönetim Kurulu Başkanlığına, Murat Ülker ise Yönetim Kurulu Başkanvekilliğine getirildi. Ali Ülker ise Yönetim Kurulu Üyesi olarak atandı. Aytaç Et'in satın alma operasyonu Ak Gıda Sanayi bünyesinde gerçekleşiyor.

Yıldız Holding ve Topbaş Ak Gıda Sanayi'de de ortak. Yıldız Holding'den yapılan açıklama Aytaç Et'in ayrı bir şirket olarak konumlandırılmak için Avrasya Et'in kurulduğu yönünde. Yani Avrasya Et ve Et Ürünleri Aytaç'a özel kuruldu.

AYTAÇ ET'İ BİRLİKTE 150 MİLYON TL'YE SATIN ALDILAR

Yıldız Holding, 2013 yılının Temmuz ayında Aytaç Et'in yüzde 75'inin gayrimenkulleri ile birlikte satın almak için Yimpaş Holding ile ön anlaşma imzaladığını açıklamıştı. Yaklaşık 220 çalışanı olan Aytaç Et'in satın alma bedelinin ise 150 milyon lira olduğu belirtilmişti.

Ayta, Et tesisleri Çankırı'da 912 dönüm arazi üzerine kurulu ve toplam 217 bin metrekare alanda faaliyet gösteriyor. Fabrika, günde 750 büyükbaş, 2 bin 500 küçükbaş hayvan kesimi ve yılda 7 bin 500 ton işleme kapasitesine sahip. Aytaç Et ile Yıldız Holding arasında yapılan ön anlaşmanın ardından satın alma işleminin tamamlanması için Rekabet Kurulu'ndan beklenen onay da 24 Ekim 2013 tarihinde geldi.

Ülker\'in BİM\'deki Hisseleri Yükseldi
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Ülker'in BİM'deki Hisseleri Yükseldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement