Ülkü Adatepe'nin Çocuklarının CHP ve İş Bankasına Açtığı Dava, Yetki Nedeniyle Reddedildi - Son Dakika
3.Sayfa

Ülkü Adatepe'nin Çocuklarının CHP ve İş Bankasına Açtığı Dava, Yetki Nedeniyle Reddedildi

Mustafa Kemal Atatürk`ün manevi kızı Ülkü Adatepe`nin çocuklarının, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve İş Bankası`na açtığı tazminat davası yetki nedeniyle usulden reddedildi.

01.02.2018 13:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe'nin çocuklarının, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve İş Bankası'na açtığı tazminat davası yetki nedeniyle usulden reddedildi.

Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe'nin çocukları Ali Kemal Doğançay ve Ahmet Kemal Doğançay'ın, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve İş Bankası'na yönelik annelerinin mirasının eksik ödendiği gerekçesiyle açtığı tazminat davasının görülmesine devam edildi.

İstanbul 4. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen duruşmada tarafların avukatları hazır bulundu.

Mahkeme, CHP vekili Av. Şerdıl Odabaşı tarafından celse arasında dosyaya sunulan ve davanın Ankara Asliye Hukuk Mahkemesine gönderilmesi konusundaki yetki itirazına ilişkin davacı vekillerine görüşünü sordu.

"Atatürk'ün ikametgahı ile ilgili sınırlama yapılamaz"

Davacı Ali Kemal Doğançay ve Ahmet Kemal Doğançay'ın avukatları ise, "İş Bankası'nın Genel Müdürlüğü İstanbul'da. Ayrıca Mustafa Kemal Atatürk ülkemize mal olmuş bir değerdir, ikametgahı ile ilgili sınırlama yapamayız. Yetki itirazı yerinde değildir" diyerek davanın görülmesine devam edilmesini talep etti.

Talebe ilişkin kararını açıklayan mahkeme, Atatürk'ün son ikametgahının Ankara'da olduğundan dava dosyasında Ankara Asliye Hukuk Mahkemesinin yetkili olduğuna hükmetti. Davayı usulden reddeden mahkeme, davanın nerede görüleceğine ilişkin son kararın İstinaf Mahkemesince kararlaştırılacağını kaydetti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Ülkü Adatepe'nin Çocuklarının CHP ve İş Bankasına Açtığı Dava, Yetki Nedeniyle Reddedildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar hayatını kaybetti
    22:09 Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar hayatını kaybetti

    Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan ve kentin sevilen yüzü olan Bahri Dinar, geçtiğimiz hafta bir ağabeyini daha toprağa vermişti. Ancak uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. İki ay içinde 2 kardeşini kaybeden ciğerci esnafı Bahri Dinar'ın cenaze törenine çok sayıda vatandaş katıldı. Ünlü oyuncu Kenan Çoban da Bahri Dinar'ı yakın dostu olarak tanımlayarak başsağlığı dileklerini iletti.

  • Mersin'de Drift Atan Sürücüye 50 Bin 541 TL Cezai İşlem Uygulandı
    22:01 Mersin'de Drift Atan Sürücüye 50 Bin 541 TL Cezai İşlem Uygulandı

    Mersin'in Mezitli ilçesinde bir sürücü, güvenlik kamerası görüntülerinden tespit edilerek drift attığı için 50 bin 541 TL ceza kesildi. Polis, sürücünün ehliyetsiz, aracın sigortasız ve muayenesiz olduğunu belirledi. Araç 2 ay trafikten men edildi.

  • Hazine iddiası jandarma ve emniyet ekiplerini alarma geçirdi
    21:37 Hazine iddiası jandarma ve emniyet ekiplerini alarma geçirdi

    Van'ın İpekyolu ilçesinde define avcılarının kazı yaptığı ihbarı üzerine olay yerine giden jandarma ve emniyet personeli, mühimmat ele geçirdi. Jandarma ve emniyet ekipleri, kazı alanında güvenlik önlemi alarak çalışma başlattı ve mühimmatı ele geçirdi. Olaya ilişkin soruşturma devam ediyor.

  • Hatay'da Denetimlerde Ruhsatsız Silah ve Mühimmat Ele Geçirildi
    21:29 Hatay'da Denetimlerde Ruhsatsız Silah ve Mühimmat Ele Geçirildi

    Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yapılan denetimlerde İ.O. ve M.Y. isimli şüphelilerin üzerinden 1 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet kurusıkı tabanca ve 60 adet 9mm fişek ele geçirildi. Şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Kars'ın Kağızman ilçesinde sulama suyu kavgası: Yaralanan kişi hayatını kaybetti
    21:29 Kars'ın Kağızman ilçesinde sulama suyu kavgası: Yaralanan kişi hayatını kaybetti

    Kars'ın Kağızman ilçesinde, sulama suyu nedeniyle çıkan tartışmada A.Ö, Adnan T'yi bıçaklayarak ağır yaraladı. Hastaneye kaldırılan Adnan T, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Polis, A.Ö'yü gözaltına aldı.

  • Ormana götürdüğü ortağını öldüren şahıs tutuklandı
    21:28 Ormana götürdüğü ortağını öldüren şahıs tutuklandı

    Samsun'da bir şahıs, konuşmak için ormanlık alana götürdüğü iş ortağını tabancayla vurarak öldürdü. Polis tarafından gözaltına alınan şahıs, olayı itiraf etti ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olayın sebebi ise alacak-verecek anlaşmazlığı olarak belirlendi.


Advertisement