Ülkü Ocakları Genel Başkanı Kılavuz Diyarbakır'da - Son Dakika
Güncel

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Kılavuz Diyarbakır'da

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Olcay Kılavuz, ‘Türkiye zulme sessiz kalma, Türkmeneli’ne Türk’ün elini uzat’ sloganı ile başlattıkları ve bu kapsamda toplanan yardım TIR’larının Şırnak’ın Silopi ilçesinden Kuzey Irak’ta bulunan Kerkük’teki Türkmenlere gönderilmesi kapsamında geldiği Diyarbakır’da açıklamalarda bulundu.

09.07.2014 12:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Olcay Kılavuz, 'Türkiye zulme sessiz kalma, Türkmeneli'ne Türk'ün elini uzat' sloganı ile başlattıkları ve bu kapsamda toplanan yardım TIR'larının Şırnak'ın Silopi ilçesinden Kuzey Irak'ta bulunan Kerkük'teki Türkmenlere gönderilmesi kapsamında geldiği Diyarbakır'da açıklamalarda bulundu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Teyar Karakoç tarafından karşılanan ve iftar programında ağırlanan Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Olcay Kılavuz ve beraberindeki heyet, iftar programının ardından MHP Diyarbakır İl Başkanlığı binasına geçti. MHP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Teyar Karakoç'tan Diyarbakır ile ilgili bilgi alan Olcay Kılavuz, Diyarbakır'ın kadim bir Türkmen kenti olduğunu ve sonuna kadar da böyle kalacağını söyledi. Açıklamalarında başlattıkları kampanyaya değinen Kılavuz, Irak'ta 2 milyona yakın Türkmen bulunduğunu ve bunların bulunduğu bölgelerin son zamanlarda IŞİD militanları tarafından hedef alındığını söyledi. Bugüne kadar meydana gelen olaylarda birçok Türkmen'in canice katledildiğini belirten Kılavuz, bir kısmının da yaralandığını dile getirdi. Kılavuz, "Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli, soydaşlarımızın maruz kaldığı bu olumsuz şartları göz önünde bulundurarak 'Sen de doyur, sen de giydir' temasıyla Türkmeneli için yardım kampanyası başlatmış bulunmaktadır. Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı'nın il, ilçe ve beldelerde bulunan tüm şubeleri bu yardım kampanyasının toplanmasından ve organizesinden sorumlu olacaktır. Ülkü Ocakları Genel Merkezinde 24 saat boyunca iletişime geçilebilecek bir Yardım Koordinasyon Merkezi kurulmuştur" dedi.

TÜRKİYE'DEN TIR'LARLA KERKÜK'E YARDIM GİDİYOR

Toplanan yardım malzemelerinin TIR'larla Şırnak'ın Silopi ilçesine getirilerek buradan Kerkük'teki Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı yetkililerine teslim edileceğini belirten Kılavuz, yardım kampanyasının gıda, tekstil ürünleri, giysi olduğunu ve ayrıca nakdi yardım yapmak isteyenler için de Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası'nda bir hesap oluşturulduğunu söyledi. Kılavuz, "Yardım kampanyamız süresiz bir şekilde devam edecektir. Birinci sevkiyatta ciddi bir sayıda TIR'ların ulaşması ve TIR'ların içinde de hem kuru gıda, hem tekstil, giyecek, kıyafet ihtiyaçları fazlasıyla karşılanmıştır. Ama bir sürede koymamız söz konusu değildir. Ramazan ayı içinde devam edecektir. Ramazan ayı sonrasında da yardım kampanyasıyla ilgili gerekli açıklamalar yapılacaktır. Kamuoyuyla, medyayla, basınla gerekli değerlendirmelerimizi yapıp paylaşacağız. Nakdi yardımlarımız vardır, nakdi yardımlarımız da Ülkü Ocakları sitesinde mevcut olan hesap numaraları ile yapılmaktadır. Onun için nakdi yardımlar devam ediyor, ayni yardımlar da yarın inşallah sağlanacaktır. Bu noktada Diyarbakır Türkmen şehrimize de Allah razı olsun. Çünkü MHP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Teyar Karakoç ve buradaki ülkücü kardeşlerimiz de bu kampanyaya büyük destek sağlamıştır. Bu ülküdaşlarımızın yaptığı yardımlarla oluşturduğumuz TIR'lar sınırdan bugün Kerkük'e ulaştırılacaktır" ifadelerini kullandı.

DİYARBAKIR'A ÜLKÜ OCAKLARI ŞUBESİ KURULUYOR

Diyarbakır ve bölgenin kendileri için önemli olduğunu ifade eden Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, MHP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Teyar Karakoç ile Diyarbakır'da Ülkü Ocakları şubesinin kurulması için istişare içinde olduklarını ve çalışmaların devam ettiğini kaydetti. Kılavuz, Diyarbakır'ın her zaman Türkmen şehri olduğunu belirterek, "Ülkücüler, Türk milliyetçileri her zaman milletimizin her birini kendi adına zenginlik saymıştır. Bu anlamda rahmetli başbuğumuz Alparslan Türkeş, çok manidar bir ifadeyle 'Siz ne kadar Kürt'seniz, ben de o kadar Kürt'üm. Ben ne kadar Türk'sem siz de o kadar Türk'sünüz' demiştir. Biz de her zaman şu ifadeyi belirtiyoruz. Kürt kardeşlerimiz her zaman bizim canımızdır, ciğerimizdir, bin yıllık kardeşliğimizin teminatıdır. Tabi şunu belirtmekte fayda var, Türkiye Cumhuriyeti'nin her bir karışı, her bir yeri bizim coğrafyamızdır. Diyarbakır'da, Hakkari'de, Şırnak'ta, İzmir'de, Van'da, Bitlis'te, Konya'da, Kayseri'de Türk'ün vatanıdır. Diyarbakır, kadim bir Türkmen kentidir. Diyarbakır'ın özü de kendi de Türk'tür, her şeyi Türk'tür. İnşallah da sonuna kadar Türk kalacaktır" diye konuştu.

"BAYRAĞIN İNDİRİLMESİ BİZLERİ DERİNDEN YARALAMIŞTIR"

Diyarbakır'da terör örgütüne müzahir gruplar tarafından başlatılan yol kapatma eylemlerinin ardından çıkan olaylarda Türk bayrağının indirilmesine sert tepki gösterdi. Kılavuz, "2. Hava Kuvvet Komutanlığı'nda şanlı Türk bayrağının indirilmesi hepimizi derinden yaralamıştır. Bu bayrak namusumuz, şerefimiz, onurumuzdur. Her şeyimiz olan bayrağın indirilmesi öncesini de iyi analiz etmemiz gerekir. Türkiye Cumhuriyeti'nin sınırları içerisinde yollar kesiliyor. Bazı canavarlar yolları kazarak kendileri maalesef Türkiye Cumhuriyeti devletinin bölünmez bütünlüğünü tehdit eder işlerin içerisine atıyor. Türkiye Cumhuriyeti devleti, güçlü ve büyük bir devlettir. Bunun üstesinden gelecek güce de kuvvete de sahiptir. Kimse bu tür provokatörlüklerle bizleri sınamasın" şeklinde konuştu.

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Olcay Kılavuz, MHP Diyarbakır İl Başkanlığı'nda yaptığı gündem değerlendirmesinin ardından yardım TIR'larını göndermek üzere Şırnak'ın Silopi ilçesinde bulunan Habur Sınır Kapısı'na hareket etti. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ülkü Ocakları Genel Başkanı Kılavuz Diyarbakır'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Osmaniye Devlet Hastanesi'nde Kan Bağışı Etkinliği Gerçekleştirildi
    17:49 Osmaniye Devlet Hastanesi'nde Kan Bağışı Etkinliği Gerçekleştirildi

    Osmaniye Devlet Hastanesi, Türk Kızılay işbirliğinde düzenlenen kan bağışı etkinliğiyle hastane personeli ve vatandaşlardan kan bağışı topladı. Başhekim Mürsel Koçer, düzenli kan bağışının kan hücrelerinin yenilenmesini sağladığını belirtirken, Türk Kızılay Şube Başkanı Ramazan Çetin de bağış yapan gönüllülere teşekkür etti.

  • YTÜ'de Yeni Eğitim Modeli ve Sertifika Programları Tanıtıldı
    17:48 YTÜ'de Yeni Eğitim Modeli ve Sertifika Programları Tanıtıldı

    Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ), yeni eğitim modeli ve sertifika programlarını tanıtmak amacıyla 'Temel Bilimler Farkındalık Çalıştayı' düzenledi. Programa YKS'ye hazırlanan öğrencilerin yanı sıra birçok üniversiteli ve araştırmacı katıldı. YTÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salim Yüce, yeni eğitim modeli ve sertifika programları hakkında bilgi verirken, üniversite tercihleri konusunda öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Ayrıca, üniversiteler ve bölümler arası geçiş imkanları ve staj programları gibi önemli yeniliklerden de bahsedildi.

  • Şırnak Milletvekili Nevroz Uysal Aslan, İdil ilçesinin su sorununun çözülmesini talep etti
    17:43 Şırnak Milletvekili Nevroz Uysal Aslan, İdil ilçesinin su sorununun çözülmesini talep etti

    DEM Parti Şırnak Milletvekili Nevroz Uysal Aslan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Şırnak'ın İdil ilçesinin su sorununun çözülmesini talep etti. Aslan, İdil Belediyesinin su ve kanalizasyon şebekesini yenileme işinden dolayı 45 milyon lira borcu olduğunu ifade ederek, ilçenin su sorununun halen çözülmediğini belirtti. Aslan, belediyenin borçlarının Hazine tarafından silinmesini ve yeni bir su projesinin yapılmasını istedi.

  • Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclisi İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    17:40 Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclisi İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Fırat Görgel başkanlığında ilk kez toplandı. Nisan ayı olağan toplantısında gündem maddeleri okundu ve başkanvekilleri, divan katipliği, encümen ve ihtisas komisyon üyelerinin seçimi yapıldı. Ayrıca Tarihi Kentler Birliği ve Sağlıklı Kentler Birliğine üye seçimleri de gerçekleştirildi. Görgel, toplantının ardından yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş'ın yeniden imar ve inşa edilmesi noktasında tüm belediye başkanları ve meclis üyelerine teşekkür etti ve bu sorumluluğun layıkıyla yerine getirileceğine inandığını belirtti.

  • Bingöl'de İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi
    17:40 Bingöl'de İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

    Bingöl'de Vali Ahmet Hamdi Usta başkanlığında İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı düzenlendi. Toplantıda, 2024 yılında gerçekleştirilen projelerin değerlendirmesi yapıldı. Vali Usta, 132 projeden 12'sinin tamamlandığını, 84 projenin devam ettiğini ve 25 projenin ihale aşamasında olduğunu belirtti.

  • Ebrar Sitesi Aileleri: Hukuki Mücadelemizi Sürdüreceğiz
    17:40 Ebrar Sitesi Aileleri: Hukuki Mücadelemizi Sürdüreceğiz

    Kahramanmaraş'ta yaşanan depremde yakınlarını kaybeden Ebrar Sitesi aileleri, basın açıklaması yaparak hukuki mücadelelerini sonuna kadar sürdüreceklerini ifade etti. Açıklamada, felaketin sorumlularının yargı önünde hesap vermesi ve eksikliklerin giderilerek adil bir yargı süreci talep edildi.

  • Adıyaman'da Motosiklet ile Otomobil Çarpışması: 2 Yaralı
    17:39 Adıyaman'da Motosiklet ile Otomobil Çarpışması: 2 Yaralı

    Adıyaman'da meydana gelen trafik kazasında, M.A. yönetimindeki motosiklet ile sürücüsü belirlenemeyen otomobil çarpıştı. Kazada motosiklet sürücüsü M.A. ve motosiklette bulunan E.A. yaralandı. Yaralılar, sağlık ekipleri tarafından Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Her iki yaralının sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Aksaray'da Estetik Operasyon Dolandırıcılığı: Doktor ve 2 Kişi Tutuklandı
    17:39 Aksaray'da Estetik Operasyon Dolandırıcılığı: Doktor ve 2 Kişi Tutuklandı

    Aksaray'da estetik operasyonları ameliyat gibi göstererek kamuyu yüksek miktarda zarara uğrattığı iddia edilen doktor ile 2 kişi tutuklandı. Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma sonucunda, doktorun estetik operasyonları sağlık ameliyatı gibi göstererek haksız şekilde para talep ettiği ortaya çıktı. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 6 aylık çalışmanın ardından doktor ve iş yeri sahibi 2 şüpheliyi gözaltına aldı. Şüpheliler, tutuklanarak adliyeye sevk edildi.

  • Amasra, Bayram Tatilinde 80 Bin Kişi Tarafından Ziyaret Edildi
    17:38 Amasra, Bayram Tatilinde 80 Bin Kişi Tarafından Ziyaret Edildi

    Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, Ramazan Bayramında ilçenin 9 günlük bayram tatilinde günlük ortalama 80 bin kişi ağırlandığını açıkladı. Amasra, turizmde parlayan yıldızı olarak Karadeniz'in incisi olarak biliniyor.


Advertisement