Ülkücüler Şehitlerini Unutmadı - Son Dakika
Yerel

Ülkücüler Şehitlerini Unutmadı

Ülkücüler Şehitlerini Unutmadı

Tekirdağlı Ülkücüler, 18 Mart Çanakkale Savaşı’nın 100’üncü yılı dolayısıyla stant açarak ekmek ve hoşaf ikramında bulundu.

18.03.2015 18:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağlı Ülkücüler, 18 Mart Çanakkale Savaşı'nın 100'üncü yılı dolayısıyla stant açarak ekmek ve hoşaf ikramında bulundu.

Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa Ülkü Ocakları Başkanlığı, Çanakkale Savaşı'nın 100'üncü yılı dolayısıyla vatandaşa hoşaf ve ekmek dağıttı. Tuğlalı Park'ta yapılan hoşaf ve ekmek dağıtımına Tekirdağlılar büyük ilgi gösterdi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Süleymanpaşa Ülkü Ocakları Başkanı Halil Yavuz, Türk tarihinin şanlı zaferlerinden birini kutlandıklarını söyleyerek, "Çanakkale, tarihin eşine az rastlanır en büyük kahramanlık destanlarından biridir. Çanakkale ruhu göstermiştir ki, dünyada bu milletin varoluş iradesini kıracak hiçbir güç yoktur. Millet olarak yoklukta iken bile 'Çanakkale Geçilmez' dedirten, sağlam, inanan, sarsılmaz bir ruhun mirasçılarıyız. Aydınlık geleceğimizin bir aziz hatırası olarak değil, geleceğe yürüyüşümüzün en güçlü ilham kaynaklarından biri olarak milletimizin hissiyatında son derece önemli bir yere sahiptir. Bugün bu topraklarda yaşayan herkes bilmelidir ki, toprağın her bir karesi Mehmet Akif Ersoy'un 'Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda' mısrasında ifade etiği üzere, şehit kanlarıyla sulanmıştır" ifadesini kaydetti.

Şehitlerin vatan topraklarını canı pahasına koruduklarını ifade eden Halil Yavuz, "Aziz şehitlerimiz yattıkları yerlerde şunu hissetmelidir ki tertemiz kanlarıyla suladıkları bu kutsal vatan toprakları, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk gençliği ve tüm Türk milleti tarafından en kutsal emanet olarak müdafaa ve muhafaza edilecektir. Bu duygularla bizlere bu büyük zaferin gururunu armağan eden, başta Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşlarını olmak üzere tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun. Bugün bu şehitleri dualarla ve saygıyla anıyoruz" diye konuştu.

Etkinlik, yaklaşık 40 kişilik grup tarafından hoşaf ve ekmek dağıtımı sonrası şehitlere dua okunmasıyla sona erdi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ülkücüler Şehitlerini Unutmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement