Ulubey ve Avgan Birleşemedi - Son Dakika
Yerel

Ulubey ve Avgan Birleşemedi

Ulubey ve Avgan Birleşemedi

CHP İl teşkilatı ve Avgan Belediye Başkanı Mümin Bayer'in katıldığı basın toplantısında Avgan ile Ulubey Belediyesinin birleşmesi değerlendirildi.

19.09.2013 19:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İl teşkilatı ve Avgan Belediye Başkanı Mümin Bayer'in katıldığı basın toplantısında Avgan ile Ulubey Belediyesinin birleşmesi değerlendirildi.

Ak Parti İktidarının kendi çıkardığı yasayı çiğnediğini iddia eden Avgan Belediye Başkanı Mümin Bayer "6360 sayılı Büyükşehir Belediye yasasına göre nüfusu 2 binin altında olan belde belediyeleri belediye olmaktan çıkartıldı. Bizim Uşak'ta 12 beldemiz bu yasa gereği kapatıldı. Köy ve beldelerin tüzel kişilikleri ortadan kaldırılıp tam bir talan düzeni ortaya koyuyorlar. Ayrıca bu bölgelerde seçimler olmayacağı için atanmışlar seçilmişlerin yerini alacaktır. Bunun neresi ileri demokrasi. 5 yıl sonra köylülerimiz katkı payı ödeyecek köylülerimiz daha fazla su parası ödeyecek. Vergisini 2 katı ödeyecek. Ayrıca köylülerimizin tarım ve hayvancılık yapmasının önü kapatılacak" dedi.

DİLEK YILMAZ;"ULUBEY'İN MİLLETVEKİLİ MEHMET ALTAY, AVGAN İLE BİRLEŞİMİ ENGELLEDİ"

Büyükşehir yasasında iki belediyenin, belediye meclisleri kararları ile birleşebilirler düzenlemesi olduğunu dile getiren Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, "Düzenlemeye göre kapatılan bir belde ile bir başka belediye ile birleşme yapabilirler. Düzenlemede hiçbir şekilde Vali veya Bakanlık onayına gerek duyulmuyor. Ama buna rağmen hem Avgan, hem de Ulubey Belediye meclisleri karar almasına rağmen bu kararı tanımadılar. Bu kararı tanımamalarının sebebi ise 14 bin 300 metre mesafeyi ön plana çıkardılar. 2012'de Avgan beldesi ile Çalışkanlar Mahallesi daha önce birleşmişti. Bu birleşmede Ulubey ile Avgan beldesini yakınlaştırmıştı. Biz 9 bin 347 olarak Kadastro Mühendisleri Odasına ölçtürdük" dedi.

Açıklamasının devamında ellerindeki belgelerle Bakanlığa yeniden itiraz ettiklerini belirten Yılmaz, "Mahalli İdareler Genel Müdürlüğüne kadar çıktık. Genel müdür bize bu iki belediyenin birleşmesinde herhangi bir engel olmadığını söyledi. 10 gün sonra bu konuda red geldi. Ulubey Milletvekili Mehmet Altay ilgilendi. Mehmet Altay bu iki beldenin birleşmesine engel oluşmuştur. Ancak biz bu engelleri tanımayacağız. Bölge İdare mahkemesine, Anayasa mahkemesine ve Avrupa İnsan Hakları mahkemesine başvuruldu. Bu kararlarının başvurduğumuz mahkemelerden döndüğünü görecekler büyük tazminatlar ödeyecekler" dedi. - UŞAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ulubey ve Avgan Birleşemedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement