Uludağ'da 'Garip'i Kurtaran Asker Şehit Oldu - Son Dakika
Güncel

Uludağ'da 'Garip'i Kurtaran Asker Şehit Oldu

Tunceli kırsalında teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Ahmet Erol'un Uludağ'da karlar altından 'Garip' ismini verdiği köpeği kurtardığı ortaya çıktı.

20.06.2017 09:04  Güncelleme: 09:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tunceli'nin Nazimiye İlçesi kırsalında PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Ahmet Erol (31) Konya'nın Seydişehir İlçesi'nde gözyaşlarıyla toprağa verildi. Şehit Erol'dan geriye ise Uludağ'da karlar altından kurtarıp sahiplendiği ve 'Garip' adını verdiği köpeğiyle çektirdiği fotoğrafı kaldı.

Habertürk'ün haberine göre Tunceli şehidi Ahmet Erol, dün Elazığ Havalimanı'nda düzenlenen uğurlama töreninin ardından Konya'ya getirildi. Şehidi karşılayan abla Havva Kaya ile amca Mehmet Erol, tabutun arkasından gözyaşı döktü. Şehit için daha sonra Seydişehir İlçesi'nde cenaze töreni düzenlendi.


ANNE VE BABASI FENALIK GEÇİRDİ

Oğlunun acı haberini aldıktan sonra fenalaşan ve hastaneye kalırılan anne Ayşe Erol güçlükle ayakta durdu. Baba Abdullah Erol da tedavisinin ardından törene katıldı. Bekâr olan şehit Ahmet Erol, İncesu Mahallesi'nde toprağa verildi.


"GARİP"İ KARLAR ARASINDAN KURTARMIŞTI

Gönüllü olarak geçen mart ayında Tunceli'ye giden şehit Erol'un Bursa Uludağ'da karlar arasından kurtarıp 'Garip' adını verdiği Golden cinsi köpeği tayin olana kadar sahiplenip beslediği öğrenildi.


"ŞEHİT OLMAYA GİDİYORUM"

Şehit Erol'un ekip arkadaşlarıyla Uludağ'da çok sayıda kişiyi donmaktan kurtardığı belirtildi. Erol'un Bursa'dan ayrılırken arkadaşlarına, "Şehadet şerbeti içmeye gidiyorum, şehit olacağım" dediği dile getirildi.

Uludağ\'da \'Garip\'i Kurtaran Asker Şehit Oldu

Son Dakika Güncel Uludağ'da 'Garip'i Kurtaran Asker Şehit Oldu - Son Dakika


Advertisement