Uludağ'da Kestane Toplamaya Sınır - Son Dakika
Güncel

Uludağ'da Kestane Toplamaya Sınır

Uludağ\'da Kestane Toplamaya Sınır

Bursa'da yaz sezonu başlamasıyla birlikte yangınlara karşı tedbirlerini artıran Orman Bölge Müdürlüğü, ormanlara giriş çıkışları denetleyip, Uludağ'da kestane toplanmasına da düzen getirecek.

06.06.2012 16:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da yaz sezonu başlamasıyla birlikte yangınlara karşı tedbirlerini artıran Orman Bölge Müdürlüğü, ormanlara giriş çıkışları denetleyip, Uludağ'da kestane toplanmasına da düzen getirecek.

Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, 2011 yılında çıkan orman yangınlarıyla ilgili değerlendirme toplantısı yaptı. Toplantının ardından Uludağ'da yangın çıkan sahada Vali Yardımcısı İsmail Demirhan ile birlikte incelemelerde bulunan Ahmet Köksal Coşkun, 2011 yılında Bursa genelinde çıkan toplam 73 yangında 177 hektar alanın zarar gördüğünü söyledi. Coşkun, bunların 15 hektarının tepe yangını denilen ağaçların büyük zarar gördüğü yangınlar olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu:

"Geri kalanı örtü yangını diye tabir ettiğimiz, ağaçların büyük zarar görmediği yangınlardır. Uludağ'da geçen yıl çıkan yangının zannedildiği kadar büyük bir yangın olmadığını dile getirdik. Yangının ardından 2012 yılında sizi yangın alanına getirerek, zararın ne kadar az olduğunu göstermek istedik. Nitekim burada hiç yangın yaşanmamış gibi olduğunu zannediyorsunuz."

KİMSE KAFASINA GÖRE KESTANE TOPLAYAMAYACAK

Ormanlarda yangın çıkmaması için dikkatli olunması gerektiğini dile getiren Coşkun sözlerini şöyle sürdürdü:

"Artık insanları rast gele kestane toplamaya göndermeyeceğiz. Belirli alanlarda olacak ve belirli kişilere tahsis edilecek. Kimin orada kestane topladığını bileceğiz. İnsanlar ormana rastgele girdiği zaman, geçen yıl yaşadığımız Uludağ yangını gibi yangınlarla karşı karşıya kalıyoruz. Bu sene böyle bir uygulamaya geçeceğiz. 60 kadar yangın söndürme aracımız, 450 yangın işçimizle müdahale ediyoruz. Ama aslolan yangın çıkmadan müdahale etmektir."

MİNİ YANGIN TATBİKATI

Yangın yerinde incelemelerde bulunan Vali Yardımcısı İsmail Demirhan da, Uludağ'da geçen yıl yanan bölgenin hiç yangın yaşanmamış gibi göründüğünü belirterek, "Sezon içinde ve sezon dışında yapılacak gerekli önlemleri almış bulunuyoruz" dedi.

Açıklamaların ardından mini bir yangın tatbikatı gerçekleştirildi. Ekipler köpük ve su kullanarak yangını kısa sürede söndürdü. - Bursa/ Osmangazi

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Uludağ'da Kestane Toplamaya Sınır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement