Uludağ Ekonomi Zirvesi - Son Dakika
Yerel

Uludağ Ekonomi Zirvesi

Bursa Valisi Şahabettin Harput, 16-17 Mart'ta Uludağ'da düzenlenecek olan "Uludağ Ekonomi Zirvesi"ne ilişkin, "Bursa olarak ele aldığımız konu, Uludağ'ın 'Davos' misali ülkemizde, dünya ölçeğinde önem kazanan etkinliklere ev sahipliği yapmasıdır"...

25.01.2012 17:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Valisi Şahabettin Harput, 16-17 Mart'ta Uludağ'da düzenlenecek olan "Uludağ Ekonomi Zirvesi"ne ilişkin, "Bursa olarak ele aldığımız konu, Uludağ'ın 'Davos' misali ülkemizde, dünya ölçeğinde önem kazanan etkinliklere ev sahipliği yapmasıdır" dedi.

Vali Harput, düzenlediği basın toplantısında, zirve için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bakanların Uludağ için iyi yöndeki temennilerini duyduklarını söyledi.

Kendilerinin de bu işin nasıl yapılacağına dair sürekli bir gayret içinde olduklarını ifade eden Harput, "Bugün size bu müjdeli haberi vermek istiyorum. Valiliğimizle bir ekonomi dergisi olan 'Kapital Dergisi'nin iş birliğinde bu organizasyonun ilkini gerçekleştireceğiz" dedi.

"Amacımız ve isteğimiz Başbakanımızın da zirveye katılmasını sağlamaktır" diyen Harput, şöyle devam etti:

"Sayın Başbakanımızın o tarihte 'Uluslararası Turizm Buluşması' ile ilgili başka programı olduğu için katılıp katılmayacağı bilgisi kesin değildir. Ancak Ekonomi Bakanımız sayın Ali Babacan'ın kesinlikle katılmasını arzu ediyoruz. Bu konuda kendisiyle gerek yazılı gerek bizzat konuşarak, konuyu ilettim. Kendisine birkaç tarih önerdim. O da 16 Mart tarihinde olabilirse katılıp, destek verebileceğini söyledi. Buna göre sayın bakanımız bir gün öncesinden gelip birtakım çalışmalara katılacak ve 2. gün Uludağ'a Ekonomi Zirvesi'ne katılacak."

-Zirvede ele alınacak konular -

Harput, zirvede yapılacak etkinlikler ve paneller hakkında ise şu bilgileri verdi:

"Zirvenin birinci günü, "Liderler, ekonomiyi nasıl görür-" programı kapsamında Suzan Sabancı, Ahmet Zorlu, Ethem Sancak ve Ahmet Çalık, konuşmacı olarak katılacak. İkinci bir konu olarak "CEO'nun yeni ajandası" programına Borusan, Eczacıbaşı, Sabancı ve Vodafone'nin üst düzey temsilcileri katılacak. Ayrıca 'Finansın yarını' ve 'Yerli Otomobil Ne Zaman-' konularında üst düzey yöneticiler katılacak."

Zirvenin ikinci gününde de önemli konuların ele alacağını belirten Harput, şöyle devam etti:

"(Bursa: Yeni Turizm Üssü) konulu panellere, Ağaoğlu, Rixos, Calista Grubu ve Kaya Grubu'nun yöneticileri katılacak. 'Üretim Doğu'ya mı Kayıyor-' konulu panel için ise Koç Grubu, LC Waikiki, Boydak, Yaşar ve Kordsa Global gruplarının üst düzey yöneticiler hazır bulunacak. Ayrıca BDDK Başkanı Tevfik Bilgin ve Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz da zirvenin kapanış konuşmalarını yapacaklardır."

Harput, zirve için Uludağ'daki hazırlıkların sürdüğünü belirterek, "Zirveyi bu yıl ilk olarak başlattığımız için ulusal çapta olacak. Ancak önümüzdeki sene için çalışmaları sürdürerek uluslararası bir zirve haline getireceğiz" dedi.

- BURSA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Uludağ Ekonomi Zirvesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement