Uludağ Ekonomi Zirvesi - Son Dakika
Ekonomi

Uludağ Ekonomi Zirvesi

Uludağ Ekonomi Zirvesi

Vodafone Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Colman Deegan, "Vodafone Yarına Hazırım Platformu ve Dijitalleşme Endeksleri ile şirketlerin geleceğe hazırlanmasında rol alıyoruz.

24.03.2017 16:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vodafone Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Colman Deegan, "Vodafone Yarına Hazırım Platformu ve Dijitalleşme Endeksleri ile şirketlerin geleceğe hazırlanmasında rol alıyoruz. Takip Sistemi, Filo Yönetim Sistemi, Vodafone NET gibi hizmet ve servislerimiz ile kurumların verimliliklerinde yüzde 20-25 artış sağlıyoruz." dedi.

Deegan, Uludağ Ekonomi Zirvesinde, Cisco Türkiye Genel Müdürü Cenk Kıvılcım tarafından yönetilen "Yeni Dijital Dalga: Yükselen Teknolojiler" başlıklı oturumda yaptığı konuşmada, mobil teknolojiler ve telekominikasyon sektörünün çok hızlı geliştiğini söyledi.

On yıl öncesinde telefondan maillere ulaşmanın büyük bir olay olduğunu anlatan Deegan, "Ama şimdi sırf 'Telefonlarınızı 60 dakika kapatın' dedik diye herkes terlemeye başladı. Dolayısıyla tüm hizmetler arasında üretkenlik ve verimlilik ciddi bir şekilde artmış durumda ve bu kadar kısa vakit içinde bu sektör ekonomik bağlamda da ciddi şekilde gelişti." değerlendirmesinde bulundu.

Vodafone olarak son teknoloji hizmetlerini takip etmeye çalıştıklarını belirten Deegan, "Hem bugün hem de yarın başarının değişmez unsuru olarak gördüğümüz dijitalleşme için Vodafone olarak sürekli yatırımlarla uçtan uca müşteri çözümleri sağlıyor, paydaşlarımızı yenilikçi ürünler, hizmetler ve sistemlerle destekliyoruz. Vodafone Yarına Hazırım Platformu ve Dijitalleşme Endeksleri ile şirketlerin geleceğe hazırlanmasında rol alıyoruz. Takip Sistemi, Filo Yönetim Sistemi, Vodafone NET gibi hizmet ve servislerimiz ile kurumların verimliliklerinde yüzde 20-25 artış sağlıyoruz." diye konuştu.

Diğer yandan akıllı şehirleşme hızla yayılırken, Türkiye'nin bu alanda yatırım yapmasının da hayati önem taşıdığına değinen Deegan, şunları kaydetti:

"Bu doğrultuda Vodafone olarak Türkiye'nin 81 ilinde IoT teknolojisine dayanan akıllı şehir çözümlerimizle, otobüslerden otomatlara, asansörlerden bina aydınlatma ve havalandırma sistemlerine, belediyecilik uygulamalarından güvenlik sistemlerine kadar, uzaktan kontrol edilebilen cihaz ve sistemler sayesinde akıllı şehirlerin temellerini atıyoruz.

Bu da müşterilerimize çok daha geniş çapta, daha hızlı ve yeni nesil mobil teknolojilerden yararlanma imkanı sunuyor. Türkiye'nin dijitalleşme sürecine liderlik eden bir kurum olarak, tüm gücümüzle çalışmaya, küresel deneyimlerimizden de yararlanarak Türkiye'nin rekabet gücüne ve gelişimine katkı sunmaya devam edeceğiz."

"Steve Jobs bunu hedeflemiyordu diye düşünüyorum"

iPhone yaratıcılarından ve Siberia kurucusu Andy Grignon da insanların sürekli telefonlarına baktıklarını gördüğünü belirterek, "iPhone kurulurken böyle bir ürün üreteceğimizi düşünmüyorduk. Steve Jobs örneğin bunu hedeflemiyordu diye düşünüyorum. iPhone için yazılımlar üretiyorduk, tamamen bize ait bir sistem, bir cihaz geliştirmek istiyorduk ve aslında iPhone tam da adından anlaşılacağı gibi bir telefon olmalıydı. Telefon etmeye, çağrılara cevap vermeye yaramalıydı ve şu anda bakın telefonla konuşmaktan ziyade birbirimizle iletişim kurmadan her şeyi yapıyoruz bu telefonla." yorumunu yaptı.

Kendi şirketleriyle dünyanın farklı şirketlerinin karşı karşıya kaldığı teknolojik sorunları incelemeye çalıştıklarını anlatan Grignon, "Taktiksel ve stratejik trendler arasındaki farkı ayırt etmek çok önemli. Stratejik trendler, zaman içinde taktiksel trendlere doğru geçiş yapmaktadır. Örnek vermek gerekirse; iPhone 8, bir biyometrik kamera sensörüne sahip olacak. Mesela bu bir taktiksel yaklaşım. Telefonunuzun güvenliği veyahut başka işlemler yapmanız için güvenliğinizi sağlayacak bir teknoloji olacak bu." dedi.

Grignon, "Tüm bu teknolojiler nihayetinde hangi noktaya gelecek? Bu elimizdeki cihazlardaki arayüzleri değiştirecek. Bir vakit sonra telefonu yüzümüze dayamaktan vazgeçeceğiz mesela. Sesle kontrol gibi ya da diğer türlü etkileşimler hayatımıza girecek. Google glass örneğin ve artırılmış gerçeklik gözlükleri üreten firmalar başladı ve milenyal nesil dediğimiz 21'inci yüzyılın nesilleri artık daha farklı teknolojilerle karşı karşıya kalmak istiyor." yorumunu yaptı.

Sektörde sanal ve artırılmış gerçekliğin şirketlerin milyarlarca dolar yatırım yaptığı alanlar haline geldiğini aktaran Grignon, "O yüzden 'Bu alana girmeli mi?' diye sormak gerekmiyor aslında, 'Ne zaman girmeliyim?' diye sormanız gerekiyor. Çünkü artık hitap ettiğimiz nesil belli. Zamanında bluetooth kulaklıklar devreye girdi mesela, bunların bile ortadan kalktığı çok daha serbest iletişim alanına kavuştuğumuz teknolojiler olacak ileride." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Uludağ Ekonomi Zirvesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bursa'da Endüstriyel Tasarım ve Yaratıcı Etki Paneli Gerçekleştirildi
    16:23 Bursa'da Endüstriyel Tasarım ve Yaratıcı Etki Paneli Gerçekleştirildi

    Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Kreatif Endüstriler Meclisi tarafından düzenlenen 'Turuncu Konuşalım' etkinliği kapsamında Bursa'da 'Endüstriyel Tasarım ve Yaratıcı Etki' başlıklı bir panel gerçekleştirildi. Panelde, Bursa'nın tasarım vizyonu ve liderliği desteklenirken, yaratıcı fikirlerin gelişeceği ortamların önemi vurgulandı. Ayrıca, endüstriyel tasarımın sektörel sorunları, destekler ve yol haritası da ele alındı.

  • Ardahan'ın Posof İlçesinde Doğal Gaz Çalışmaları Tamamlandı
    16:23 Ardahan'ın Posof İlçesinde Doğal Gaz Çalışmaları Tamamlandı

    Ardahan'ın Posof ilçesinde yıllardır özlemi çekilen doğal gaz çalışmaları sona erdi. İlk gazın açılışı yapıldı ve törene yüzlerce kişi katıldı. Posof'a bağlanan doğal gazın açılışı meşalelerle gösterildi.

  • Mardin İçmesuyu Projesi'nde Çalışmalar Hızla Devam Ediyor
    16:05 Mardin İçmesuyu Projesi'nde Çalışmalar Hızla Devam Ediyor

    Mardin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MARSU) tarafından yürütülen "Mardin İçmesuyu Projesi" çalışması sürüyor. Kasımiye-1 ve Kasımiye-2 su depo çalışmalarında incelemelerde bulunan Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vekili Tuncay Akkoyun, projenin fiziki gerçekleşmesinin yüzde 30'u geçtiğini belirtti. Projenin tamamlanmasıyla Mardin'in günlük insani kullanım su ihtiyacı karşılanacak.

  • Balıkesir'de ihracat ve ithalat Şubat ayında azaldı
    15:40 Balıkesir'de ihracat ve ithalat Şubat ayında azaldı

    TÜİK'in açıkladığı verilere göre, Balıkesir'de ocak ayında ihracat yüzde 14 azalarak 73 milyon 100 bin dolar, ithalat yüzde 9,2 azalarak 55 milyon 700 bin dolar olarak gerçekleşti. Şubat ayında ise genel ticaret sistemine göre ihracat yüzde 14, ithalat yüzde 26,5 oranında azaldı. Ocak-Şubat döneminde ise ihracat yüzde 8,5 artarken, ithalat yüzde 16 azaldı.

  • Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Yeşilhisar'da içme suyu yatırımını sürdürüyor
    15:35 Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Yeşilhisar'da içme suyu yatırımını sürdürüyor

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından Yeşilhisar ilçesinde yeni yerleşim yerleri için 6 milyon 850 bin lira maliyet ile içme suyu yatırımının devam ettiğini açıkladı. Büyükkılıç, altyapı yatırımlarının şehrin geleceğini sağlıklı bir şekilde taşımak için hız kesmeden devam edeceğini belirtti.

  • Tiryakilere kötü haber! Seçim sonrası sigaraya 10 TL zam geleceği iddia edildi
    15:35 Tiryakilere kötü haber! Seçim sonrası sigaraya 10 TL zam geleceği iddia edildi

    31 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimler sonrasıyla ilgili ekonomik anlamda çok sayıda iddia ortaya atılırken, bunlara bir yenisi daha eklendi. Sigaraya 1-10 Nisan tarihleri arasında 10 TL'lik dev bir zam geleceği iddia edildi.


Advertisement