ULUDAĞ EKONOMİ ZİRVESİ BAŞLADI - Son Dakika
Ekonomi

ULUDAĞ EKONOMİ ZİRVESİ BAŞLADI

Türkiye'nin ve Avrasya Bölgesi'nin önemli iş ve ekonomi dünyası etkinliklerinden Uludağ Ekonomi Zirvesi başladı.

24.03.2021 12:29  Güncelleme: 15:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin ve Avrasya Bölgesi'nin önemli iş ve ekonomi dünyası etkinliklerinden Uludağ Ekonomi Zirvesi başladı. Zirve, bu yıl ilk kez hibrit yani hem fiziksel hem de online olarak gerçekleştirilecek. Konuya ilişkin açıklama yapan Capital, Ekonomist ve Start Up dergileri Yayın Direktörü Sedef Seçkin Büyük, alanında uzman iş insanlarının geleceğe dönük ipuçları vereceğini söyleyerek, 'Zirvede konuşulanlar yılın geri kalanına ışık tutacak' dedi.

Capital, Ekonomist ve Start Up dergileri tarafından 2012 yılından bu yana düzenlenen ve bu sene 10'uncu yılını kutlayan Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin ana sponsoru Vodafone Business oldu. Zirve'nin 2021 yılı ana teması ise 'Yeni Dünyaya Hazır Mıyız" olarak belirlendi. 24-25 Mart 2021'de ilk kez hibrit olarak düzenlenecek, http: www.uludagekonomizirvesi.org adresinden canlı olarak izlenebilecek.

Dünya ve Türkiye'den siyaset, ekonomi ve iş hayatından 100'e yakın konuşmacı, 2 gün boyunca küresel ekonomik dengeler içerisinde Türkiye'nin ve global ekonomilerin geleceğinden, tarım ve bankacılığa, sağlık ile sürdürülebilirliğe, enerji sektöründeki yeni dengelerden, dijital iş ve büyüme fırsatlarına kadar birçok konuyu masaya yatıracak.

İLK PANEL 'KAMUDA DEĞİŞİM AJANDASI'

Zirvenin ilk paneli 'kamuda değişim ajandası' başlığıyla fiziksel olarak yapıldı. Panelde konuşması olarak, Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Prof. Dr. Salim Atay yer aldı.

ZİRVENİN 10'UNCU YILI

Geçen yıl pnademi dolayısıyla zirvenin iptal edildiğini söyleyen Capital, Ekonomist ve Start Up dergileri Yayın Direktörü Sedef Seçkin Büyük, 'Bu yıl ise zirve çok önemli olduğu için yapmak istedik. Pandemi koşullarına uygun bir şekilde tasarladık. Zirvenin 10'uncu yaşını kutluyoruz. Türkiye'de ve bölgede her yıl heyecanla beklenen, ses getiren önemli bir fikir platformu. Hilton Bomonti'de ilk 2 panel fiziksel olarak gerçekleşecek. İlk panel 'kamuda değişim ajandası' başlığıyla yapılacak. Konuşmacılar yeni dönemde kamunun değişim ajandasını anlatacak. Kamuda dijital dönüşümün etkileri, insan kaynaklarında yeni değişimler, pandemi sonrası yaptıkları hazırlıkları dinleyeceğiz? dedi.

İLK GÜN 5 PANEL ONLİNE YAPILACAK

Zirvede konuşulanların yılın geri kalanına ışık tutacağını belirten Büyük, 'Ardından ikinci panel 'enerjide yeni dengeler' adını taşıyor. Panelde, Türkiye'deki büyük enerji şirketlerinin CEO'ları konuşacak. Yeni dönemde enerji jeopolitiğinin dünyada ve Türkiye'de nasıl değiştiğini, yenilenebilir enerji kaynaklarının gelecekte insan hayatındakini yerini ve yapılan yatırımları anlatacaklar. Öğleden sonra ise 5 panel online olarak gerçekleşecek. İkinci gün de zirvenin açılışını Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yapacak. Ardından 7 panel online ortamda gerçekleşecek. Gönül isterdi ki iş dünyası bir araya gelsin, heyecanlı buluşmalar olsun ama pandemi bunu mümkün kılmadı? diye konuştu.

Büyük, 'Oturumlarda, pandemi sonrasında hepimizin gündemi meşgul edecek 'suyun geleceği', 'sürdürülebilirlik', 'tarımda yeni vizyon' gibi konular konuşulacak. Alanında uzman isimlerin geleceğe dönük vereceği mesajlar oldukça önemli diye düşünüyorum? ifadelerini kullandı.

YERLİ VE YABANCI KONUŞMACILAR

Zirve de konuşanlar arasında, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener, TSKB Genel Müdürü Ece Börü, Ziraat Bankası Genel Müdürü ve Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın, Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Akkök Holding İcra Kurulu Başkanı Ahmet Dördüncü, Anadolu Grubu İcra Başkanı Hurşit Zorlu, Arçelik CEO'su Hakan Bulgurlu, Bank of America Yatırım Bank AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Banu Başar yer alıyor.

Zirveye bu yıl katılacak yabancı konuşmacılar arasında ise EVPA European Venture Philantrophy Association Başkanı Steven Serneels, UNDP Türkiye Mülkim Temsilcisi Claudio Tomasi, Aile Şirketi Danışmanı ve Yüzyıllık Aile Şirketlerinin Evrimi Kitabının Yazarı Dennis Jaffe, Movii CEO'su ve Kurucu Ortağı Hernando Rubio, Ekonomist Lord Jim O'Neill, Al Republic Kitabı yazarı ve Ekonomist Mark Esposito, Kyash Kurucusu ve CEO'su Shinichi Takatori, The Johns Hopkins Universitesi Uygulamalı Ekonomi Profesörü Prof. Steve Hanke gibi isimler var.

SPONSORLAR

Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin Ana Sponsorluğunu Vodafone Business üstleniyor. Gold Sponsorlar arasında Bank of America, Biotrend, Doğan Trend Otomotiv markalarından Silence, Doğan Holding markalarından Galata Wind, Google ve Papara yer alıyor. Zirve'nin Etkinlik Sponsoru Sanko Holding; Oturum Sponsorları BSH, Citibank Türkiye, Deloitte Türkiye, P&G ve markalarından Fairy, Reckitt-Benckiser markalarından Finish, Bunge Gıda markalarından Komili, İtalya Ticaret Merkezi ITA, Odeabank; Destek Sponsorları ise Doğan Dış Ticaret ve Sistem9 oldu.

ULUDAĞ EKONOMİ ZİRVESİ BAŞLADI
Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi ULUDAĞ EKONOMİ ZİRVESİ BAŞLADI - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement