Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde İlk Yoğun Geçti - Son Dakika
Güncel

Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde İlk Yoğun Geçti

Uludağ Ekonomi Zirvesi\'nde İlk Yoğun Geçti

Capital ve Ekonomist dergileri tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen Uludağ Ekonomi Zirvesi ilk gününde farklı konu ve konuşmacılarıyla yine ekonomi gündemini belirledi.

25.03.2017 13:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Capital ve Ekonomist dergileri tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen Uludağ Ekonomi Zirvesi ilk gününde farklı konu ve konuşmacılarıyla yine ekonomi gündemini belirledi. Capital ve Ekonomist dergileri Yayın Direktörü Rauf Ateş, Garenta Genel Müdürü Özgür Maraş, Samsung Türkiye Başkan Yardımcısı Tansu Yeğen'in konuşmalarıyla başlayan zirvede, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşekekonomi ile ilgili beklentileri açıkladı.

Zirvenin ilk oturumu olan 'Sosyal Yatırım: Gençlerin Geleceğe Hazırlanması' panelinde moderatörlüğü Akfen Holding Yönetim Kurulu Üyesi Pelin Akın Özalp üstlendi. Borusan Holding CEO'su Agah Uğur, General Electric Türkiye CEO'su Canan Özsoy, Esas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emine Sabancı Kamışlı, PwC İş Geliştirme Yöneticisi Pelin Ak ve Doha Brookings Enstitüsü Direktörü Tarik Yousef'in konuşmacı olarak katıldığı panelde sosyal yatırımlar sayesinde gençlerin geleceğe hazırlanması ve bu yatırımların gençlik üzerindeki etkisi ele alındı.

Enerji sektörünün geleceğinin masaya yatırıldığı 'Enerjinin Yarını' oturumunda ise moderatörlüğü Akkök CEO'su Ahmet Dördüncü gerçekleştirdi. Oturumda Global Resources Partnership Ortağı Sandford G. Henry, SOCAR Türkiye CEO Danışmanı Hayati Öztürk, İran Ticaret Odası Eğitim ve Araştırma Enstitüsü Danışmanı Mahmood Khaghani, Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir ve Koç Holding Enerji Grubu Başkanı Yağız Eyüboğlu konuşmacı olarak yer aldı.

Moderatörlüğünü Cisco Genel Müdürü Cenk Kıvılcım'ın üstlendiği oturumda ise Memesy CultureLab Kurucusu Anand Gandhi, Siberia Ortaklarından ve iPhone yaratıcılarından Andy Grignon, Vodafone Türkiye CEO'su ColmanDeegan, TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, Standford Üniversitesi Kanser Araştırmacısı Jack Andraka, McKinsey Global Institute CEO'su Jacques Bughin ve Amplified Robot Kurucu ve CEO'su Steve Dan teknoloji dünyasının geleceğini tartıştı.

Moderatörlüğü Intel Türkiye CEO'su Yalım Eriştiren tarafından gerçekleştirilen panelde geleceğe yön verecek olan yarının liderleri konuşuldu. Akkök Holding Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Alize Dinçkök Eyüboğlu, BluTV Kurucusu Aydın Doğan Yalçındağ, Kalyon Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kalyoncu, Mudo Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Taviloğlu ve Norok Shipping DMCC Genel Müdürü Saoud Ghandour konuşmacı olarak yer aldı.

Türkiye ekonomisinin geleceğinin tartışıldığı oturumun moderatörlüğünü ise TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı Sani Şener üstlendi. Oturumda Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Begümhan Doğan Faralyalı, Capital Partners, Türkiye İcra Kurulu Başkanı Hasan Arat, Value Center Kurucusu Richard Barett, Independent Yazarı SimonCalder ve LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük görüşlerini paylaştı.

Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin 'İyi Şirket ve Y Kuşağında Liderlik' panelinde ise moderatörlüğü Danone Türkiye Genel Müdürü Gamze Çuhadaroğlu üstlendi. Ekol Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Musul, Coca-Cola Türkiye Kafkasya ve Orta Asya Bölüm Başkanı Galya Frayman Molinas, Akbank Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, İş ve Sürdürülebilir Kalkınma Komisyonu Başkanı Mark Malloch-Brown, Fiba Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özyeğin ve Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Zeynep Bodur Okyay'ın konuşmacı olarak katıldığı panelde iyi şirketlerin yönetimi ve Y kuşağına liderlik gibi önemli konular tartışıldı.

Günün son oturumunda ise 'bankacılık sektöründe gelecek nasıl olacak?' sorusuna cevap arandı. Garanti Bankası Genel Müdürü Ali Fuat Erbil, Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, HSBC Türkiye Genel Müdürü Selim Kervancı, Citibank CEO'su Serra Akçaoğlu, Şekerbank Genel Müdürü Servet Taze ve TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici gibi bankacılık sektörünün önemli isimlerinin hazır bulunduğu panelde Türkiye'de bankacılık sektörünün geleceği konusunda önemli açıklamalarda bulunuldu.Oturumun moderatörlüğünü BNP Cardif CEO'su Cemal Kaşmir üstlendi.

- Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde İlk Yoğun Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmit'te restoranda hesap kavgası: 3 kişi gözaltına alındı, 3 personel hakkında soruşturma başlatıldı
    14:09 İzmit'te restoranda hesap kavgası: 3 kişi gözaltına alındı, 3 personel hakkında soruşturma başlatıldı

    Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bulunan bir restoranda hesap tutarı sebebiyle müşteriler ile çalışanlar arasında çıkan kavgada polise saldıran bir şahıs ile birlikte toplam 3 kişi gözaltına alındı. Ayrıca, kavgaya müdahale eden 3 personel hakkında idari soruşturma başlatıldı. Kocaeli Valiliği tarafından yapılan açıklamada, olayın adli ve idari soruşturmalarının devam ettiği belirtildi.

  • Muğla'da Türkmenistan uyruklu genç odasında ölü bulundu
    14:08 Muğla'da Türkmenistan uyruklu genç odasında ölü bulundu

    Muğla'nın Menteşe ilçesinde, Türkmenistan uyruklu Nurullah Shukurova isimli genç, odasında ölü bulundu. İş arkadaşları tarafından ulaşılamayan Shukurova'nın hareketsiz yattığını görenler durumu polis ekiplerine bildirdi. Sağlık ekipleri yaptıkları incelemede, Shukurova'nın epilepsi hastası olduğunu ve hayatını kaybettiğini belirledi.

  • Beşiktaş İkinci Başkanı Hüseyin Yücel: Tüm Camia Türkiye Kupası'na Odaklandık
    14:07 Beşiktaş İkinci Başkanı Hüseyin Yücel: Tüm Camia Türkiye Kupası'na Odaklandık

    Beşiktaş İkinci Başkanı Hüseyin Yücel, takımın Türkiye Kupası'nı kazanmaya odaklandığını belirtti. Yücel ayrıca, transfer dedikoduları hakkında açıklamalarda bulunarak Semih Kılıçsoy'un değerli bir oyuncu olduğunu vurguladı. Ayrıca, Beşiktaş'ın evinde oynadığı Samsunspor maçına yabancı VAR hakemi atanmamasını eleştirdi ve yabancı VAR hakemlerinin Türk futboluna katkısını değerlendirdi.

  • P. Karşıyaka Üçüncülük İçin Beşiktaş'ın Hatalarını Bekliyor
    14:07 P. Karşıyaka Üçüncülük İçin Beşiktaş'ın Hatalarını Bekliyor

    Basketbol Süper Ligi'nde üst üste galibiyetler alan P. Karşıyaka, normal sezonu üçüncü sırada bitirmek için kalan maçlarını kazanıp, rakibi olan Beşiktaş'ın hatalar yapmasını bekleyecek.

  • Manisa'da Kiraz Hasadı Başladı
    14:06 Manisa'da Kiraz Hasadı Başladı

    Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde kiraz hasadı başladı. Üreticiler, bu yıl rekolte ve fiyatlardan umutlu olduklarını belirtti.


Advertisement