Uludağ'ın Keyfi Her Yükseklikte Farklı - Son Dakika
Yerel

Uludağ'ın Keyfi Her Yükseklikte Farklı

Uludağ\'ın Keyfi Her Yükseklikte Farklı

Bursa'nın Hayat Kaynağı Uludağ, Her Mevsimde Meraklılarını Ağırlamaya Devam Ediyor. Her Mevsimde Bir Başka Güzel Olan Uludağ, Farklı Yüksekliklerde Değişik Duygular Yaşatıyor.

26.11.2007 10:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'nın hayat kaynağı Uludağ, her mevsimde meraklılarını ağırlamaya devam ediyor. Her mevsimde bir başka güzel olan Uludağ, farklı yüksekliklerde değişik duygular yaşatıyor.

Hafta sonu araçları ile Uludağ'a çıkan öğrenciler, karla kaplı pistlerde kar topu oynayıp, yanlarında getirdikleri kızakları ile pistlerde kaymanın heyecanını yaşadılar. Güneşli bir havada karın keyfini çıkartan gençler, unutulmaz anlar yaşadıklarını söylediler. Ezilecek kar seviyesine ulaşılamadığı için henüz liftlerin çalışmadığı ve kayak yapılmayan pistler tatilciler için tam bir eğlence mekanına dönüştü. Uludağ'da otellerde yavaş yavaş kış sezonunun girmesi sebebiyle faliyetlerine başladılar. Büyük oteller müşteri kabulune başlarken, daha küçük çaplı otellerde müşterilerine Aralık ayından itibaren kapılarını açıyorlar. Bu hafta içerisinde yağması beklenen yüklü kar ile pistlerde de kar kalınlığının uygun seviyeye gelmesi bekleniyor.

Diğer taraftan Bursalı dağcılarda güneşli ve yumuşak bir havada Uludağ'ın eteklerinde keyifli bir sonbahar yürüyüşü gerçekleştirdiler. Yıldırım Belediyesi Spor Kulübü Dağcılık Birimi Sorumlusu Nazif Makas'ın mihmandarlığında Teleferik ile Kadıyayla'ya çıkan 23 kişilik grup, batı istikametine yürüyerek Maksem'e indi. Nazif Makas ilk olarak Ayı kayası önünden geçerek 2 saatlik bir yürüyüşle Gökdere'ye ulaştıklarını, burada kısa bir yemek molasından sonra Süleymaniye Patikasına geçerek Maksem rotasına girdiklerini söyledi. Hafif bir parkurda, ekibe 10 yeni arkadaşın katılmasının sevindirici olduğunu belirten Nazif Makas, "Biz bu tür faliyetlerde dağcı arkadaşlarımızın misafirlerini de kabul ediyoruz. Böylece onların tabiatın güzelliklerini keşfetmelerine imkan sağlıyoruz. Bu faliyette de rahat bir parkurda, sonbaharın güzelliğinin insanın iliklerine kadar hissettiği bir ortamda gerçekleşti. Yeni katılan arkadaşlar trekingin, yürüyüş faliyetinin nasıl yapıldığı, yanlarında nasıl malzemeler bulundurmaları gerektiği konusunda bilgilendiği güzel bir yürüyüş oldu. Uludağ'ın 800-1000 rakımlı eteklerinde 5 saat boyunca yürüyerek hem ormanın sararmış, son dem güzelliklerini, hem de tabiatın kurak geçen bir yazdan sonra biraz olsun kendisine gelmesini keyifle izledik" diye konuştu.

Bu arada İstanbul'dan gelen 5 kişilik bir dağcı grubuda hafta sonunda 2 bin 500 metre yükseklikteki Göller Bölgesinde farklı bir faliyete imza attılar. Kar ve buzla kaplı Volfram madeni üstündeki kapıdan, teknik tırmanışla geçen grup, Rasat düzlüğünü takip ederek Göller Bölgesine ulaştılar. Kilimli gölde 3 mevsim çadırlarında, eksi 30 dereceye dayanıklı özel uyku tulumları içerisinde geceyi geçiren grup Pazar günü öğle saatlerinde dönüşe geçerek akşam Oteller bölgesinden ayrıldı.

(UMA-İRF)

26.11.2007 10:51 TSİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Uludağ'ın Keyfi Her Yükseklikte Farklı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement