Uludağ Üniversitesi'nden Yıldırım'a Tam Destek - Son Dakika
Güncel

Uludağ Üniversitesi'nden Yıldırım'a Tam Destek

Uludağ Üniversitesi\'nden Yıldırım\'a Tam Destek

Kentsel dönüşüm projesi kapsamında master plan çalışmalarını hızla bitirerek uygulamaya geçmek için yoğun çaba gösteren Yıldırım Belediyesi, Uludağ Üniversitesi’nden tam destek aldı.

05.01.2015 15:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kentsel dönüşüm projesi kapsamında master plan çalışmalarını hızla bitirerek uygulamaya geçmek için yoğun çaba gösteren Yıldırım Belediyesi, Uludağ Üniversitesi'nden tam destek aldı.

Yıldırım'a çağ atlatacak kentsel dönüşüm projesi master planının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanmasının ardından çalışmalarını hızlandıran Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nilüfer Akıncıtürk, Mimarlık Bölüm Başkanı Doç Dr. Murat Taş ve Rektör danışmanı Prof. Dr. Recep Yamankaradeniz'i makamında ağırladı. Kentsel dönüşümün en kısa sürede başlanması için şehrin tüm dinamiklerinin proje içerisinde yer almasının önemli olduğunu söyleyen Başkan İsmail Hakkı Edebali, "Uludağ Üniversitesi'nin şehrin çehresini değiştirecek bu önemli hamlede bizimle birlikte çalışması, kentsel dönüşüm projesinde bize büyük bir güç katacaktır" dedi.

'YILDIRIM'I AYAĞA KALDIRACAĞIZ'

Yıldırım'ın kentsel dönüşüm projesi sayesinde Türkiye'nin değişen ve gelişen yeni bir yüzü olacağını ifade eden Başkan İsmail Hakkı Edebali, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile temaslarımız sonucunda kentsel dönüşüm master planımız onaylandı. Bu plan neticesinde yapacağımız çalışmalar ile Yıldırım'ı Türkiye'nin yeni şehircilik anlayışına uygun bir yerleşim yeri yapacağız" diye konuştu. Yıldırım'ın en az 100 yıllık geleceğini sağlama alacakları dönüşüm planında şehrin tüm dinamiklerine ihtiyaç duyduklarını vurgulayan Başkan Edebali, "Müteşebbislerin önünü açmak istiyoruz. Bu projede bizimle çalışacak tüm firmalarımızın yanında yer alarak, onlara birer danışman gibi hizmet vereceğiz. El ele vererek 'ideal şehir Yıldırım'ı, özlenen Yıldırım'ı tekrar ayağa kaldıracağız" şeklinde görüşlerini belirtti.

'BAŞKAN EDEBALİ'YE GÜVENİMİZ TAM'

Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nilüfer Akıncıtürk ise Yıldırım'ı yeniden inşa edecek kentsel dönüşüm projesinde üniversite olarak Yıldırım Belediyesi'nin yanında olacaklarını söyledi. Prof. Dr. Nilüfer Akıncıtürk, "Başkan İsmail Hakkı Edebali, Yıldırım için büyük bir şans. Sağlam temellere dayanan bu projeyi Başkan Edebali söz verdiği gibi bitirerek, Yıldırım'ı istenen konuma getirecektir. Biz de gereken desteği akademik anlamda vererek, projenin içerisinde yer alacağız" ifadelerini kullandı. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Uludağ Üniversitesi'nden Yıldırım'a Tam Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Akaryakıt fiyatlarının 3 haneye çıkacağı iddiası sonrası Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi
    07:38 Akaryakıt fiyatlarının 3 haneye çıkacağı iddiası sonrası Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi

    Akaryakıt fiyatlarının seçim sonrası daha da artarak üç haneli rakamlara çıkacağı gerekçesiyle tabelalara değişim talimatı verildiği iddiası kamuoyunda infial yarattı. İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada "Yapılan araştırmalar sonucunda, akaryakıt dağıtım şirketlerinin iddia edildiği gibi bir talepte bulunmadığı tespit edilmiştir. Akaryakıt dağıtım şirketlerinin, 'bu sene sonunda akaryakıt fiyatlarının üç hanelere geleceğine dair' bir tahmininin bulunmadığı belirlenmiştir" denildi.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    07:20 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var
    07:00 Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var

    İstanbul Küçükçekmece'de iplik üretimi yapılan bir fabrikada yangın çıktı. Çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi bölgeye sevk edilirken, fabrikada mahsur kalan işçiler olduğu iddia ediliyor.


Advertisement