Uludağ Üniversitesi'nin yeni rektörü görevi devraldı - Son Dakika
Eğitim

Uludağ Üniversitesi'nin yeni rektörü görevi devraldı

Bursa Uludağ Üniversitesi'nin 9'uncu rektörü olarak atanan Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, eski rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz'dan görevi devraldı. Kılavuz, veda konuşmasında duygusal anlar yaşadı. Yeni rektör Yılmaz, akademik ve idari personel memnuniyetini artırmak ve üniversitenin araştırma üniversitesi vizyonuna odaklanmak için çalışacaklarını belirtti.

06.06.2023 13:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uludağ Üniversitesi'nin yeni rektörü görevi devraldı

Uludağ Üniversitesi'nin 9'uncu rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz

BURSA - Bursa Uludağ Üniversitesi'ne Prof. Dr. Ferudun Yılmaz 9. rektör olarak atandı. Eski rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz da veda konuşmasında duygusal anlar yaşadı. Kılavuz törenle görevi Yılmaz'a devretti.

Bursa Uludağ Üniversitesi rektörlüğünde görev değişimi yaşandı. Eski rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz görevi rektör yardımcısı Prof. Dr. Ferudun Yılmaz'a devretti. Üniversitenin Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Sinan Yaylı Salonu'nda yapılan devir teslim töreninde konuşan eski rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz'un zaman zaman duygusal anlar yaşayarak gözlerinin dolması dikkat çekti. 69 yaşında rektörlük görevini devreden Kılavuz, aynı zamanda emekliye de ayrıldı.

Hayırlı bir dönemin kapatılması ve hayırlı bir dönemin açılması için bir araya geldiklerini kaydeden Kılavuz, "Bizlere bugünleri gösteren Allah'a ne kadar şükretsek azdır. Öğrencilerle pandemi ve deprem dolayısıyla ağız tadı ile iş yapamadık. Yüz yüze, gönül gönüle bilgi alışverişinde bulunamadık. Ama hayatta bu tip şeyler olabiliyor. Biz 2 motto ile başlamıştık. Birincisi 'Öğrenci Dostu Üniversite'ydi. Öğrenciler bizim velinimetimiz. Öğrenci olmasa akademik personel olmanın bir manası yok. Anketlerde yüzde 46'larda aldığımız memnuniyeti, yüzde 65 puana kadar çıkarttık. Bunun dışında personel memnuniyetini yüzde 75-76'lara çıkardık. İkincisi de toplumla bütünleşen üniversite mottomuz vardı. Üniversiteler içinde bulundukları toplumun ortak aklını temsil ederler. Bu ortak akıl ile karşılıklı etkileşim tesir ve teessür yaşanır. Kabuğuna sıkışmış, kampüsün duvarları arasında gettolaşmış bir üniversite yerine toplumun her kesiminde siyasi görüş farkı yapmaksızın iş görmeye çalıştık" ifadelerini kullandı.

Çok sayıda akademik ve idari personelin katıldığı törende konuşan BUÜ'nün 9. Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, YÖK Başkanlığı'nın tavsiyeleri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle bu görevi omuzlamaya bugünden itibaren başladıklarını söyledi.

Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz'un rektörlük sürecinde çıtayı ciddi anlamda yükselttiğine işaret eden Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz; "Devlette devamlılık esastır anlayışıyla hocamızdan aldığımız bayrağı çok daha ileriye taşımak için çalışmaya devam edeceğiz. Önceki dönemde önemli adımlar atıldı, temeller atıldı. Bizim dönemimizde de inşallah bu çalışmaları tamamlamış olacağız. İnşaatlarımız tamamlandığında da üniversitemiz ana hatlarıyla tamamlanmış olacak" diye konuştu.

"Araştırma üniversitesi vizyonuna odaklanacağız"

Akademik ve idari personel memnuniyetinin belli bir noktaya ulaştığını ve bu memnuniyetin yükseltilmesi adına da gayret göstereceklerini vurgulayan Prof. Dr. Ferudun Yılmaz; "Bir diğer önemli husus ise Araştırma Üniversitesi arasındaki yerimiz olacaktır. Bu üniversiteler her yıl kendi aralarında değerlendirmeye tabi tutuluyor. Ancak orada sert bir rekabet var. Bu ligde yer almanın avantaj ve dezavantajları var. Yaklaşık yarım asırlık bir geleneğe sahip Bursa Uludağ Üniversitesi'ni Araştırma Üniversiteleri arasında çok daha iyi yerlere getirmek için akademik ve idari kadromuzla hassasiyetle çalışmaya devam edeceğiz. Ne olursa olsun bu kavramı her zaman ön planda tutacağız" açıklamasında bulundu.

Önceki Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz'a hizmetleri için teşekkür eden Prof. Dr. Ferudun Yılmaz; "Hocamızla verimli bir 4 yıl geçirdik. Kendisinin tecrübelerinden faydalandık. İdarecilik anlamında da çok şey öğrendik. İnşallah bundan sonra hocamızın bıraktığı çıtayı daha da yukarılara çıkarmak için elden gelen gayreti göstereceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, yeni rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz'a cübbesini giydirdi ve çiçek takdimi gerçekleştirdi. Ardından da salon çıkışında tebrikler kabul edildi.

Uludağ Üniversitesi\'nin yeni rektörü görevi devraldı
Kaynak: İHA

Son Dakika Eğitim Uludağ Üniversitesi'nin yeni rektörü görevi devraldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kazancı Holding ve Aksa Grup Şirketleri, İlköğretim Öğrencilerine Enerji Eğitimi Veriyor
    10:37 Kazancı Holding ve Aksa Grup Şirketleri, İlköğretim Öğrencilerine Enerji Eğitimi Veriyor

    Kazancı Holding ve Aksa Grup Şirketleri çalışanları tarafından yürütülen 'Enerjimiz Yarınlara' projesi, 5. yılında ilköğretim öğrencilerine enerji hakkında bilgi veriyor. Proje kapsamında gönüllü ekipler tarafından enerji eğitimi verilirken, çocuklara Aksa'nın faaliyet alanları ve enerji hakkında kapsamlı bilgiler aktarılıyor. Eğitimlerde enerji kaynakları, tasarruf yöntemleri, enerji verimliliği gibi konular işlenirken, öğrencilere eğitici ve eğlendirici matematik oyunları sunuluyor. Proje, Türkiye'nin dört bir yanındaki ilköğretim okullarında devam edecek.

  • 10:00 "Bolu'yu Karabük yaptırmayacağız" diyen Tanju Özcan, Afrikalı öğrenciler için harekete geçti

    Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Abant İzzet Baysal Üniversitesi'ne özellikle Afrika ülkelerinden öğrencilerin getirildiğini belirterek, "Karabük Üniversitesi sayesinde, oradaki eski rektörün sayesinde ve sonrasında onun akıl hocası ve şu anda Bolu'da görev yapan İbrahim Kürtül sayesinde bütün dünyaya rezil olduk. Bu şekilde gelmiş olan öğrencilerin, otobüs biletlerine astronomik bir zam yapacağız" dedi.

  • Edirne'de Jandarma Ekipleri Okul Servislerini Denetliyor
    09:59 Edirne'de Jandarma Ekipleri Okul Servislerini Denetliyor

    Edirne'de, jandarma ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, okul servislerinin güvenliği ve trafik kurallarına uyumu sağlanmaya çalışılıyor. Ekipler, sürücüleri uyarırken öğrencilere de trafik kuralları hakkında bilgilendirme yapıldı.

  • Erzurum'da Doğal Malzemelerle Maket Kursu Yoğun İlgi Görüyor
    09:52 Erzurum'da Doğal Malzemelerle Maket Kursu Yoğun İlgi Görüyor

    Erzurum'un Uzundere ilçesinde ESMEK ve TÜYEG tarafından düzenlenen maket kursuna gençler büyük ilgi gösteriyor. Kurs, doğal ve atık malzemeler kullanılarak yapılan maketlerin üretimini öğretiyor. Kursiyerler, kısa sürede öğrendikleri tekniklerle kendi maketlerini yapmaya başladı. Doğal güzellikleri yansıtan detaylarıyla dikkat çeken maketler, bölgede sanatın ve el becerilerinin gelişimine katkı sağlıyor.

  • Sofra Sanatları Yarışması Eskişehir'de Gerçekleştirildi
    09:18 Sofra Sanatları Yarışması Eskişehir'de Gerçekleştirildi

    Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Sofra Sanatları Yarışması, Eskişehir'de gerçekleştirildi. Yiyecek içecek alanında mesleki eğitim gören 452 lisenin katıldığı yarışmada öğrenciler, Türk mutfağının geleneksel ve yöresel tatlarını sergiledi. Yarışmanın birincisi Eskişehir Ali Güven Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi oldu. Dereceye giren öğrencilere kupa ve madalya takdim edildi.

  • Edirne'deki Okullarda Polis Denetimi
    09:05 Edirne'deki Okullarda Polis Denetimi

    Edirne merkez ve ilçelerindeki okulların çevresinde polis ekipleri tarafından denetim gerçekleştirildi. Denetimlerde öğrencilerin okullara kontrollü girişleri sağlandı ve şüpheli görülen kişiler GBT kontrolünden geçirildi. Ayrıca, okul çevresindeki iş yerleri, parklar ve metruk binalar da kontrol edildi. Denetimlerin eğitim öğretim yılı boyunca devam edeceği belirtildi.

  • Hayat pahalılığından bahseden Hakan Ural, kendisini eleştiren Özgür Demirtaş'a verdi veriştirdi, ünlü ekonomistten yanıt gecikmedi
    16:55 Hayat pahalılığından bahseden Hakan Ural, kendisini eleştiren Özgür Demirtaş'a verdi veriştirdi, ünlü ekonomistten yanıt gecikmedi

    Televizyon yorumcusu Hakan Ural, hayat pahalılığı sözleriyle ilgili kendisini eleştiren ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş'a hakaret etti. Demirtaş ise yaptığı sosyal medya paylaşımıyla Ural'a tepki göstererek, "Hakan Ural bana ağza alınmayacak hakaretler etmiş. Aile terbiyem yanıt vermeme izin vermiyor. Sadece kendisini anlatmış diyebilirim." dedi.


Advertisement