Uludere'deki Olayda Ölenlere Hakaret Davası - Son Dakika
Güncel

Uludere'deki Olayda Ölenlere Hakaret Davası

Uludere'deki olayda hayatını kaybeden kişilere hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanan TFF hakemlerinden Çınarlı, gazete ilanıyla özür dilemeye ve bir yıl boyunca hümanizm konulu 24 kitap okumaya mahkum edildi.

24.06.2014 19:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uludere olayında hayatını kaybeden kişilere Twitter üzerinden hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanan Türkiye Futbol Federasyonu hakemlerinden Ümit Çınarlı, hakkında açılan dava karara bağlandı.

Şırnak Barosu'nun Çınarlı hakkındaki suç duyurusunun ardından Uludere Sulh Ceza Mahkemesinde açılan davanın son duruşmasında talimatla ifadesi alınan Çınarlı mahkemede hazır bulunmadı.

Mahkeme, Çınarlı'ya tirajı 50 binin üzerinde bulunan bir gazeteye, iri puntolarla "28 Aralık 2013 tarihinde Twitter'a yazdığım yazıdan dolayı başta mağdur aileler olmak üzere tüm Uludere halkından ve tüm Türkiye'den özür diliyorum. Ümit Çınarlı" ibaresi ile ilan vermesini ve aynı yazıyı kendi twitter hesabından da bir kez paylaşmasına karar verdi.

Hakim ayıca, cezanın kesinleşmesinden 1 hafta sonra Çınarlı'nın etkin ve yetkin kişilerce yazılmış özellikle hümanizm konulu olanlar başta olmak üzere insan hakları, hoşgörü, Türkiye'nin doğusuna ilişkin etnik, politik, sosyolojik ve tarihi sorunların ele alındığı kitaplardan 1 yıl boyunca her ay iki kitap okumasına ve bunların özetini çıkarmasına hükmetti.

Davaya katılan Şırnak Barosu Başkanı Nuşirevan Elçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kararın genel olarak kendilerini tatmin etmese de bu konuda birinin ceza almasını olumlu değerlendirdiklerini söyledi.

Kararda olumlu nitelendirilecek cezaların bulunduğuna dikkati çeken Elçi, şunları kaydetti:

"Türkiye'de ne yazık ki bazı kişiler toplumda bir kısım insanlarımızın mevcudiyetine halen tahammül edememektedirler. Bu kişi de bunlardan biridir. Yüksek tirajlı bir gazetede ilan vererek özür dilemesi hem de 1 yıl boyunca hümanizm ve insan hakları konularında 24 kitap okuyarak bunların özetini çıkarması cezası verilmiştir. Bu da Türkiye'nin asıl sıkıntısının ırkçılık, şovenizm ve bilgisizlik olduğunu göstermektedir."

28 Aralık 2013 tarihinde Türkiye Futbol Federasyonu hakemlerinden Ümit Çınarlı kişisel Twitter hesabından  "Hümanizm köpekliktir, Uludere'deki katırlara üzülün bence" şeklinde tweet atmasının ardından Şırnak Baro Başkanlığı tarafından Uludere Sulh Ceza Mahkemesine Çınarlı hakkında suç duyurusunda bulunulmuştu. - Şırnak

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Uludere'deki Olayda Ölenlere Hakaret Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement