Ulusal Sebeplili Hüseyin Pehlivan Yağlı Güreşleri - Son Dakika
Güncel

Ulusal Sebeplili Hüseyin Pehlivan Yağlı Güreşleri

Gönen Belediyesince bu yıl 24'üncüsü düzenlenen Ulusal Sebeplili Hüseyin Pehlivan Yağlı Güreşlerinde, İsmail Koç başpehlivan oldu.

06.08.2017 11:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gönen Belediyesince bu yıl 24'üncüsü düzenlenen Ulusal Sebeplili Hüseyin Pehlivan Yağlı Güreşlerinde, İsmail Koç başpehlivan oldu.

Yağlı güreşlerde, aralarında Kırkpınar başpehlivanlarının da bulunduğu Orhan Okulu, Fatih Atlı, Serhat Gökmen, İsmail Koç, Ekrem Yavuz, Güngör Ekin, Ali Rıza Kaya, M.Kemal Karaboğa, Gökhan Arıcı mücadele etti.

Muğla, Manisa, Denizli, Aydın, Ankara, Antalya, İstanbul, Konya, İzmit gibi birçok ilden 400 pehlivanın katıldığı güreşlerin final müsabakası İsmail Koç ile Erhan Yavuz arasında yapıldı.

Müsabakayı kazanan İsmail Koç başpehlivan oldu. Ekrem Yavuz ikinci, Ali Altın üçüncü ve Orhan Okulu ise dördüncü oldu.

Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, başpehlivana ve dereceye girenlere ödüllerini takdim etti.

Yakar, ödül töreninin ardından yaptığı konuşmada, geleneksel hale getirdikleri yağlı güreşlere gösterilen ilgiden dolayı memnun olduklarını söyledi.

Kırkpınar'a alternatif olacak er meydanı yaptıklarını belirten Yakar, "Bu organizasyonların her yıl daha iyisini yapmaya gayret gösteriyoruz. İnşallah bu er meydanımız her geçen sene çok daha güzel organizasyonlara ev sahipliği yapacak. Ata sporumuzu burada yaşatmaya devam edeceğiz." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ulusal Sebeplili Hüseyin Pehlivan Yağlı Güreşleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement