Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi'nden "Badrabbit" Uyarısı - Son Dakika
Güncel

Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi'nden "Badrabbit" Uyarısı

Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi\'nden "Badrabbit" Uyarısı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) bünyesinde çalışan Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM) ‘Bad Rabbit’ adlı ransomware zararlı yazılımına karşı uyarıda bulundu.

25.10.2017 19:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) bünyesinde çalışan Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM) 'Bad Rabbit' adlı ransomware zararlı yazılımına karşı uyarıda bulundu.

USOM'dan yapılan açıklamada, dünya genelinde kendisini Adobe Flash güncellemesi olarak göstererek sistemlere bulaşan BadRabbit adlı ransomware zararlı yazılımının sisteme indirilen zararlı bir dosya ile bulaşıp tüm dosyaları şifreleyerek açılması için ücret talep ettiği belirtildi. Açıklamada, "USOM kullanıcı ve sistem yöneticilerine merak uyandıran phishing e-postalarına karşı dikkatli olunmasını, eklerinin kesinlikle açılmamasını, sistemlerin güncel tutulmasını ve güvenilir olmayan sitelerden gelen Adobe Flash güncellemesine dikkat edilmesini tavsiye etmektedir" ifadeleri kullanıldı.

BadRabbit adlı ransomware zararlı yazılımı hakkında BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan da twitter üzerinden, "USOM: Phishing epostaları kesinlikle açılmamalı. Güvenilir olmayan sitelerden gelen güncellemelere dikkat edilmeli" şeklindeki açıklamayı alıntılayarak vatandaşları uyardı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi'nden 'Badrabbit' Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement