Ulusal Tarım Teknoloji Platformu Başkanlığına Mersin Seçildi - Son Dakika
Yerel

Ulusal Tarım Teknoloji Platformu Başkanlığına Mersin Seçildi

Tübitak Tarafından Kurulan Ulusal Tarım Teknoloji Platformu Başkanlığına Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Cenk Cenkcimenoğlu'nun Seçildiği Bildirildi. Bu Kapsamda Tarım Politikalarının Oluşturulmasında ve Sektördeki Sorunların Çözümünde Mersin'in Önemli Bir Rol Üstleneceği İfade Edildi.

13.08.2007 11:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TÜBİTAK tarafından kurulan Ulusal Tarım Teknoloji Platformu başkanlığına Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Cenk Cenkcimenoğlu'nun seçildiği bildirildi. Bu kapsamda tarım politikalarının oluşturulmasında ve sektördeki sorunların çözümünde Mersin'in önemli bir rol üstleneceği ifade edildi.

RİS Mersin Proje Koordinatörlüğü'nden yapılan açıklamada, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından kurulan teknoloji platformlarıyla, ilgili sektörün önde gelen firmalarının istekleri doğrultusunda, sektörün gelecekte ihtiyaç duyacağı teknoloji tercihlerinin oluşturulmasının amaçlandığı belirtildi. Bu çerçevede TÜBİTAK önderliğinde 3 Ağustos'ta yapılan, Türkiye genelinden 76 kişinin katıldığı Ulusal Tarım Teknoloji Platformu Çalıştayı'nda Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Cenk Cenkcimenoğlu'nun platform başkanlığına getirildiği kaydedildi. Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi, Mersin Üniversitesi, Mersin il Özel İdaresi, Alata Bahçe Bitkileri Enstitüsü ve KOBİ temsilcilerinin katıldığı çalıştayda, ayrıca Platform Eşgüdüm Kurulu üyesi 9 kişinin de belirlendiği ifade edildi. Mersin'in liderliğe seçilmesinin kent ve bölgenin geleceği için çok önemli olduğu belirtilen açıklamada, RIS Mersin Projesi aracılığıyla yeni bir açılımın başladığı vurgulandı. Alınan bu kararla birlikte ulusal tarım politikaları oluşturulurken, Mersin tarımının ihtiyaçlarının göz önünde bulundurulacağı belirtildi. Ayrıca RIS Mersin Projesi'nde yer alan araştırmalardan elde edilen verilerde ortaya çıkan ve Mersin'in en önemli eksikleri arasında sayılan lobi faaliyetlerindeki zayıflığın bu projeyle giderilebileceği de ifade edildi. Liderliğin Mersin'e kazandıracağı bir başka avantajın ise ihracatın önündeki engellerin Ar-Ge çalışmaları sayesinde giderilebilecek olması olarak açıklandı.

Mersin Tarım Platformu'nun bu projeyle bölgede tarım ve tarıma dayalı sanayinin gelişmesine hız kazandırırken, Mersin'in rekabet gücünü de artıracağı belirtildi. Ayrıca tarım sektöründeki güncel sorunların çözümü ve geleceğe yönelik teknoloji araştırmalarında Mersin kentinin lider rolü üstlenmesini sağlayacağı kaydedildi.

Seçimin ardından bir açıklama yapan Cenkcimenoğlu, "Teknolojik platformlar, ülkenin rekabet gücünü, sanayinin Ar-Ge ve yenilik yetkinliğini tetikleyerek orta ve uzun vadede artırmaya yönelik olarak sektörel paydaşların bir araya getirildiği işbirliği ağlarıdır ve stratejik öneme sahip olan ülkemizde tarım sektöründe dışa bağımlılığın azalması için çok önemli girişimlerdir" dedi.

(HK-MT-MT-Y)

13.08.2007 11:37 TSİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ulusal Tarım Teknoloji Platformu Başkanlığına Mersin Seçildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement