Hrant Dink Ödülü Sosyolog Kandic'in - Son Dakika
Güncel

Hrant Dink Ödülü Sosyolog Kandic'in

Hrant Dink Ödülü Sosyolog Kandic\'in

Hrant Dink Vakfı tarafından bu yıl beşincisi verilen ödül, "Cumartesi Anneleri" ve sosyolog Natasa Kandic'e verildi.

16.09.2013 00:29  Güncelleme: 11:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hrant Dink Vakfı tarafından bu yıl 5'incisi düzenlenen "Uluslararası 2013 Hrant Dink Ödülü", "Cumartesi Anneleri" ve sosyolog Natasa Kandic'e verildi.

Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen ödül töreni, Hayko Cepkin konseri ve Boğaziçi Caz Korosu tarafından icra edilen Türkçe, Ermenice ve İngilizce eserlerle başladı.

Törende, Timothy Garton Ash, İsmail Beşikçi, Rakel Dink, Costa Gavras, Nilüfer Göle, Alexander Iskandaryan, Etyen Mahçupyan ve Uluslararası 'Memorial' Topluluğu'ndan oluşan Hrant Dink Vakfı Ödül Komitesi adına Ayşe Kadıoğlu, konuşma yaptı.

Kadıoğlu, konuşmasında 15 Eylül'ün Hrant Dink'in doğum günü ve bu yılın Uluslararası Hrant Dink Ödülü'nün verilişinin 5. yılı olduğunu söyledi.

Ödül sahiplerinin uluslararası bir komite tarafından belirlendiğini aktaran Kadıoğlu, ödüllerin hatırlanmak ve barış için mücadele etmek anlamına geldiğini belirtti.

Cesaretin ve korkunun bulaşıcı olduğunu vurgulayan Kadıoğlu, "Bedeller ödüyoruz ama vazgeçmiyoruz. Yalnız olmadığımızı hissettik, vazgeçmedik" dedi.

Konuşmanın ardından, 2013 Hrant Dink Ödülü'ne Türkiye'den layık görülen "Cumartesi Anneleri" adına ödülü, Hanım Tosun, Emine Ocak ve İkbal Eren, Vakıf Başkanı ve Hrant Dink'in eşi Rakel Dink ile Memorial Topluluğu'ndan Alexander Cherkasov'un elinden aldı.

Törende konuşan İkbal Eren, aldıkları ödülden dolayı jüri üyelerine teşekkür ettiklerini ve mutlu olduklarını söyledi.

Eren, kayıp yakınları için 442 haftadır bir araya geldiklerini ve mücadeleye devam ettiklerini belirterek, ödülü emeklerinden dolayı İnsan Hakları Derneği Diyarbakır Şubesi eski Başkanı Muharrem Erbey'e atfettiklerini kaydetti.

- Natasa Kandic

Ödüle layık görülen sosyolog Natasa Kandic'e ise ödülünü, yazarlar İsmail Beşikçi ve Ali Bayramoğlu verdi.

Konuşmasında ödülün kendisine yakın bir ülkeden verildiğini bildiren Kandic, ödüllerin genellikle Avrupa ve Amerika'dan geldiğini ifade etti.

Savaşta insanların birbirlerine düşman olduklarını ve bir aktivist olarak elinden geldiğince bu duruma engel olmaya çalıştığını aktaran Kandic, Bosna savaşı dönemine ait anılarını anlattı. Kandic, Hrant Dink'in kendisini diyalog, barış ve empati temelinde, Türkler ve Ermeniler arasındaki ilişkileri geliştirmeye adamış birisi olduğunu dile getirdi.

Törene, Hrant Dink'in arkadaşları ve dostları da katıldı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hrant Dink Ödülü Sosyolog Kandic'in - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement