Uluslararası Af Örgütü: "Arakanlılar Irk Ayrımı Kurbanıdır" - Son Dakika
Güncel

Uluslararası Af Örgütü: "Arakanlılar Irk Ayrımı Kurbanıdır"

- Uluslararası Af Örgütü: "Arakanlılar ırk ayrımı kurbanıdır"WASHINGTON - Uluslararası Af Örgütü yayınladığı raporda Arakan Müslümanlarının ırk ayrımına maruz kaldığını bildirdi.

21.11.2017 15:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Uluslararası Af Örgütü: "Arakanlılar ırk ayrımı kurbanıdır"

WASHINGTON - Uluslararası Af Örgütü yayınladığı raporda Arakan Müslümanlarının ırk ayrımına maruz kaldığını bildirdi.

Uluslararası Af Örgütü tarafından yayınlanan raporda Arakan Müslümanlarına karşı uygulanan şiddetin araştırıldığı ve insanların açık bir cezaevinde ırk ayrımı politikasına maruz kaldıklarının belirlendiği bildirdi. Uluslararası Af Örgütü Araştırma Direktörü Anna Neistat yaptığı açıklamada, "Myanmar Güvenlik Güçlerinin son üç aydır halka uyguladıkları baskı ve şiddet yaptıkları utanç verici etnik temizlik politikanın bir ifadesinden başka bir şey olmadı" dedi. Neistat, "Yetkililer, Arakan'da yaşamın neredeyse her alanında kısıtlamalar getirmekte ve Müslüman halkı kendini tecrit ederek yaşamaya zorlamakta. Arakanlılar sağlık, eğitim ve iyi bir yaşam için savaşmak zorunda" dedi.

Ağustos ayından bu yana, Myanmar'ın Arakan eyaletinde yaşayan Arakan nüfusunun yarısından fazlası, Myanmar ordusunun uyguladığı baskı ve şiddetten kurtulmak için Bangladeş'e kaçtı.

Uluslararası Af Örgütü: "Arakanlılar Irk Ayrımı Kurbanıdır"
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Uluslararası Af Örgütü: 'Arakanlılar Irk Ayrımı Kurbanıdır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement