Uluslararası Antalya Ağırlama, Turizm ve Seyahat Araştırmaları Konferansı - Son Dakika
Güncel

Uluslararası Antalya Ağırlama, Turizm ve Seyahat Araştırmaları Konferansı

27 ülkedeki 33 üniversiteden akademisyenlerin katıldığı konferansta farklı turizm çeşitlerine yönelik ülkesel uygulamalar, destinasyon rekabetçiliği, liderlik, davranış, hizmet kalitesi gibi konular değerlendiriliyor.

10.12.2014 11:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi ve Washington State Üniversitesi İşletme Fakültesi işbirliğinde düzenlenen "Uluslararası Antalya Ağırlama, Turizm ve Seyahat Araştırmaları Konferansı" Antalya'da başladı.

Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akın Aksu, Konyaaltı ilçesindeki bir otelde gerçekleştirilen konferansın açılışında, konferansa 27 ülkedeki 33 üniversiteden akademisyenlerin katıldığını söyledi.

Konferansta 44 bildirinin Türk ve yabancı katılımcılara İngilizce olarak sunulacağını dile getiren Aksu, "Konferansta farklı turizm çeşitlerine yönelik ülkesel uygulamalar, destinasyon rekabetçiliği, liderlik, turist davranışı, performans değerleme, ikinci konutlar, hizmet kalitesi, havayolu işletmeciliğinde talep tahmini ile ilgili konuları değerlendireceğiz" dedi.

Glasgow Üniversitesi Adam Smith İşletme Fakültesi Pazarlama Kürsüsü Kurucu Başkanı Prof. Dr. Luiz Mountinho da garantili, planlı ve tam zamanında seyahatten, kişiselleştirilmiş bilgi ve akıllı-gözlüğe sahip turiste geçiş konusunu anlattı.

Mountinho, dünya çapındaki sosyal ve ekonomik trendlerin gelecek 10 yıl içinde dünya turizmi ve seyahat endüstrisinde yol açacağı değişiklikleri, teknolojik gelişmelerin turist davranışı üzerindeki etkileri, destinasyon pazarlamasının yeni prensipleri hakkında bilgi verdi.

Konferansta daha sonra Vali Yardımcısı Recep Yüksel ve Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Çetinkaya tarafından sponsor firmalara plaket verildi.

Konferans, 12 Aralık'ta sona erecek. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Uluslararası Antalya Ağırlama, Turizm ve Seyahat Araştırmaları Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement