Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası - Son Dakika
Spor

Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası

Muğla'nın Marmaris ilçesinde bu yıl 7'ncisi düzenlenen Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası, Açık Su Yüzme Maratonu ile tamamlandı.

20.05.2018 15:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Marmaris ilçesinde bu yıl 7'ncisi düzenlenen Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası, Açık Su Yüzme Maratonu ile tamamlandı.

Muğla Valiliği ile Marmaris Belediyesi'nin ev sahipliğinde, Türkiye Yüzme Federasyonu ile Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen organizasyonda yarışın startını Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz verdi.

Yarışa bin 1500 metrede 410, 3 bin metrede ise 268 olmak üzere toplam 678 sporcu katıldı. Sporcular bir saat boyunca Marmaris Körfezi'nde yüzdü.

Dünya şampiyonu Miriam Hierath'ın yanı sıra Türkiye, Almanya, Fransa, ABD ve Ukrayna'dan da dünya şampiyonu sporcular, açık su yarışlarında kulaç attı.

Aquamasters Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Demirel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyonada mücadele eden 400 sporcunun havuzda 100'ün üzerinde yeni Türkiye rekoru kırdığını söyledi.

Yurt dışından gelen sporcularla birlikte rekabet dolu yarışlar yapıldığını belirten Demirel, "Dün 5 bin metre Profilo yarı maratonunu gerçekleştirdik. Sporcular, çok iyi dereceler çıkardı. Ardından 4x500 metre bayrak yarışına olağanüstü katılım vardı. Çok zevkli yarış oldu." dedi.

Demirel, yarışların son gününde bin 500 ve 3 bin metre açık su yarışlarını gerçekleştirdiklerini aktararak, "Marmaris çok önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Dilerim bu etkinlik, uluslararası alanda daha da büyüyerek, insanların koşa koşa geldiği ve mutlu olarak ayrıldığı şampiyonalar zinciri olacak. Eylül ayında Bodrum'da yapacağımız şampiyonaya bütün yüzücüleri bekliyoruz." diye konuştu.

Kısa kulvar, açık deniz bayrak ve açık deniz yarışları ile 5 gündür devam eden şampiyonaya yaklaşık bin 500 sporcu katıldı.

Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası
Kaynak: AA

Son Dakika Spor Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement