Uluslararası Atatürk, Kültür ve Sanat Festivali - Son Dakika
Yerel

Uluslararası Atatürk, Kültür ve Sanat Festivali

Uluslararası Atatürk, Kültür ve Sanat Festivali

Amasya'daki festival kapsamında Kiraz Teşvik Yarışması düzenlendi.

14.06.2014 20:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uluslararası Atatürk, Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Kiraz Teşvik Yarışması düzenlendi.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, Amasya Tamimi ile milli mücadeleyi başlatmasının 95'inci yıl dönümü kapsamında festival çeşitli etkinliklerle sürüyor.

Şehzadeler Gezi Yolu'nda Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce yapılan Kiraz Teşvik Yarışması'nda konuşan Türk kökenli Makedonya Devlet Bakanı Hadi Nezir, Makedonya'nın vatanları ancak ana vatanlarının Türkiye olduğunu söyledi.

Türkiye'nin yüzü güldüğünde kendilerinin Balkanlar'da kahkaha attığını anlatan Nezir, "Ankara'da huzurunuz bozulduğu zaman bizler ağlarız. Ağlamayalım. İnşallah hep birlikte güleriz. Türkiye'nin büyük ve güçlü olmasını Allah'tan niyaz ederim" dedi.

Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin de huzur ve saadet şehri Amasya'nın hızla marka olma yolunda ilerlediğini dile getirdi.

Bu markalardan birinin de Amasya'nın kirazı olduğunu aktaran Çomaktekin, "Gerçekten kirazımız, Türkiye'nin gurur duyacağı ulusal marka olma yolunda ilerliyor. Bu markanın oluşmasında emeği geçen çiftçilerimizle Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İl genelinden çiftçilerin katıldığı yarışmada dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi,  konuklara kiraz ikram edildi. - Amasya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Uluslararası Atatürk, Kültür ve Sanat Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement