Uluslararası Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği Konferansı" - Son Dakika
Güncel

Uluslararası Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği Konferansı"

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ), Gazi Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) tarafından düzenlenen, Uluslararası Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği Konferansı Tekirdağ'da başladı.

20.10.2016 15:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ), Gazi Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) tarafından düzenlenen, Uluslararası Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği Konferansı Tekirdağ'da başladı.

NKÜ'nün ev sahipliğinde Gazi Üniversitesi ve İTÜ ile ortaklaşa düzenlenen Uluslararası Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği Konferansında akademisyenler ve öğrenciler bir araya geldi.

Namık Kemal Üniversitesi Konferans salonunda düzenlenen açılış töreninde konuşan, Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İhsan Soysal, bilişim ile bilginin paylaşımının hız, içerik ve miktarının artışının, insanların refahına hizmette önemli ivme kazandıracağını söyledi.

Namık Kemal Üniversitesi olarak bu yıl 30'uncusu düzenlenen konferansa ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Soysal, şöyle devam etti:

" Evrenin ya da olayların bir bölümünü konu olarak seçen, deneysel yöntemlere ve gerçekliğe dayanarak yasalar çıkarmaya çalışan bilgiye bilim denir. Bilişim insanların teknik, ekonomik ve toplumsal iletişimde kullandığı ve bilimin dayanağı olan bilginin, düzenli ve akla uygun bir biçimde, özellikle bilgisayarlar ve benzeri elektronik aygıtlar aracılığıyla bilimin işlenmesi anlamı taşıyorken, bilgi ve hesaplamanın temellerini oluşturan ve bunların bilgisayar sisteminde uygulanabilmesini sağlayan pratik teknikleri araştıran yapısal bilim dalına verilen isimdir. Bilişim ile bilginin paylaşımının hız, içerik ve miktarının artışı, insanların refahına hizmette önemli ivme kazandıracaktır."

Ana konusu "Yazılımda Kalite ve Güvenlik" olan Uluslararası Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği Konferansının ilk gününde Türkiye'de bilgi, bilgisayar ve yazılım güvenliği konuları ele alındı.

Sunumlar ile devam eden konferans, 23 Ekim'de son erecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Uluslararası Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği Konferansı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement