Uluslararası Bodrum Bale Festivali - Son Dakika
Yerel

Uluslararası Bodrum Bale Festivali

Bu yıl 10'uncusu düzenlenen Uluslararası Bodrum Bale Festivalinde, koreografisini Lorca Massine'nin yaptığı "Zorba" adlı gösteri sahnelendi.

15.08.2012 00:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yıl 10'uncusu düzenlenen Uluslararası Bodrum Bale Festivalinde, koreografisini Lorca Massine'nin yaptığı "Zorba" adlı gösteri sahnelendi.

Yunanlı besteci Mikis Theodorakis'in eserlerinden yola çıkılarak Lorca Massine'nin koreografisini yaptığı "Zorba", Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği'nde sahneye konuldu.

1980'lerin başından itibaren adı efsane bale sanatçıları arasında yer alan, dünyanın en iyi dansçılarından biri kabul edilen İrek Mukhamedov performansı da izleyicilerin beğenisini kazandı. Gösteriyi tiyatro sanatçısı Ali Poyrazoğlu da izledi.

Yunanlı yazar Nikos Kazancakis'in ilk kez 1946'da yayımlanan bir romanından yola çıkılarak sahneye konulan "Zorba", taşkın karakterli ve esrarengiz Aleksi Zorba'nın yardımıyla kitabi hayatından kaçıp kurtulma cüretini gösteren genç bir Yunanlı entelektüelin hikayesini anlatıyor.

Zorba, bale eseri olarak bugüne kadar 30'dan fazla ülkede sahnelendi, 2 milyondan fazla izleyiciyi tarafından izlendi.

-Uluslararası Bodrum Bale Festivali-

Uluslararası Bodrum Bale Festivali'nde 18 Ağustos'ta koreografisini Merih Çimenciler'in, dekor ve kostüm tasarımını Rus tasarımcı Alexander Vasillie'in yaptığı 'Harem' adlı oyun sahnelenecek. Gösteride Osmanlı müziğinin örnekleri etnik sazlarla icra edilecek.

Antonio Gades Flamenko Topluluğu da 21 Ağustos'ta sanatseverlerle buluşacak. Topluluk, adını aldığı İspanyol dansçı Antonio Gades'in baleye uyarladığı "Kanlı Düğün" ile "Flamenca Suit"i yorumlayacak.

Festivalin kapanış temsili, Ankara Devlet Opera ve Balesi Modern Dans Topluluğu'nun sahneleyeceği "Bir Yaz Gecesi Rüyası" ile yapılacak.

Muhabir: Ali Ballı

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - MUĞLA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Uluslararası Bodrum Bale Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement