Uluslararası Dama Turnuvasına 'Gezi' Engeli - Son Dakika
Güncel

Uluslararası Dama Turnuvasına 'Gezi' Engeli

Uluslararası Dama Turnuvasına \'Gezi\' Engeli

Nazilli Belediyesi'nin bu yıl ikincisini düzenlediği Uluslararası Dama Turnuvası 'Gezi' engeline takıldı.

05.07.2013 17:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nazilli Belediyesi'nin bu yıl ikincisini düzenlediği Uluslararası Dama Turnuvası 'Gezi' engeline takıldı.

Türkiye Dama Federasyonu Başkanı Ali Kadir Benzer, Kuveyt, Lübnan ve Katar'dan turnuvaya katılacak 9 damacının Türkiye'de yaşanan Gezi Parkı olayları nedeniyle ülkelerinden vize alamadığı için Türkiye'ye gelemediğini söyledi. Dünya Dama Federasyonu'na üye olduklarını, Nazilli'de düzenlenen turnuvanın da Türkiye'nin ilk resmi Dama Turnuvası olma özelliği taşıdığını ifade eden Benzer, "Nazilli'de Türkiye'nin en iyi oyuncuları ilk 4'e girmek için mücadele edecekler" dedi.

Nazilli Belediyesi'nin bu yıl ikincisini düzenlediği Uluslararası Dama Turnuvası yapılan sade bir törenle başladı. Turnuvaya İzmir, İstanbul, Aydın, Bursa, Balıkesir, Manisa, Diyarbakır ve Siirt'ten 90 damacı katılıyor. Açılış törenine Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Belediye Başkanvekili Ziya Aksüt, Başkan Yardımcıları Mustafa Akkaya, İbrahim Özkan ve Mesut Çetin, Türkiye Dama Federasyonu Başkanı Ali Kadir Benzer, Nazilli Dama Kulübü Başkanı Hüsamettin Özer ve Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden gelen 90 oyuncu katıldı. Törende geçmiş yıllarda Türkiye Şampiyonu olan oyunculara Kaymakam Mehmet Okur, Belediye Başkanı Haluk Alıcık ve Türkiye Dama Federasyonu Başkanı Ali Kadir Benzer ve Nazilli Dama Kulübü Başkanı Hüsamettin Özer tarafından plaket verildi.

TÜRKİYE'NİN İLK RESMİ MÜSABAKASI

Nazilli'de yapılan turnuvanın uluslararası olarak ikinci kez düzenlendiğini hatırlatan Türkiye Dama Federasyonu Başkanı Ali Kadir Benzer; şöyle konuştu: "Kuveyt, Lübnan ve Katar'dan turnuvaya katılmak için başvuran 9 damacı arkadaşımız maalesef ülkelerinin Gezi Parkı olaylarından dolayı kendilerine izin vermediğini öğrendik. Federasyona bağlı olan bu arkadaşlarımız ücretsiz seyahat, barınma ve yemek imkanına sahipti. Dünya Dama Federasyonu da ilk defa Nazilli'deki uluslararası organizasyonu Türkiye Şampiyonası adında resmi olarak kabul etti. Buradaki hakem arkadaşlarımıza da uluslararası hakem olarak sertifika verilecek ve uluslararası karşılaşmaları yönetebilecek. Şu an şampiyonamızda Türkiye'nin en iyi damacıları var. 90 oyuncumuzun 8 tanesinin sayısız şampiyonlukları var." Konuşmasını sürdüren Benzer; "Bu yıl Milli Eğitim Bakanlığına bir proje sunduk ve okullarda dama dersi verilecek. Halk Eğitim Merkezlerinde de kurslar verilecek"

DAMA OYNAYAN KİŞİLER ALZHEİMER HASTASI OLMAZ

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık açılış töreninde yaptığı konuşmada, dama oyununun Nazilli'de bir kültürü ve alt yapısı olduğuna dikkat çekti. Nazilli Belediyesi olarak çeşitli sosyal etkinliğe destek verdiklerini ifade eden Başkan Alıcık, "Dama oynamak herkesin harcı değildir. Dama oynayan kişiler alzheimer hastası olmaz. Çünkü dama oynarken beynimiz devamlı düşünce halinde, aktif halde bulunuyor. Türkiye'nin değişik bölgelerinden Nazilli'ye gelen tüm dama tutkunlarına oynayacakları müsabakalarda başarılar diliyorum" dedi. 9 maçlık peridotlar halinde oynanacak karşılaşmaların sonunda ilk dörde giren oyunculara Cumhuriyet altını hediye edilecek. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Uluslararası Dama Turnuvasına 'Gezi' Engeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement