Uluslararası Demokrasi Kongresi - Son Dakika
Güncel

Uluslararası Demokrasi Kongresi

Uluslararası Demokrasi Kongresi

Başbakan Binali Yıldırım, "Herkesi mutlu edecek bir çözümü üretme konusunda, gerek taşeron işçilerimiz, gerek mevsimlik işçilerimiz, gerek 4/C'liler, bütün bu sorunları çözmek için arkadaşlarımıza gereken talimatları verdim, çalışmalarını yapıyorlar.

02.03.2017 14:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Binali Yıldırım, "Herkesi mutlu edecek bir çözümü üretme konusunda, gerek taşeron işçilerimiz, gerek mevsimlik işçilerimiz, gerek 4/C'liler, bütün bu sorunları çözmek için arkadaşlarımıza gereken talimatları verdim, çalışmalarını yapıyorlar. İnşallah uygun bir çözüm mutlaka bulunacak." dedi.

Yıldırım, ATO Congresium'da düzenlenen "15 Temmuz Darbe Girişimi - Küresel Satranç" temalı Uluslararası Demokrasi Kongresi'nde yaptığı konuşmada, demokrasiyi koruma ve geliştirme konusunda sivil toplum örgütlerinin, sendikaların rolünün büyük olduğuna işaret etti.

Bir ülkenin demokrasi kalitesinin, sivil toplum kuruluşlarının gelişmişliği ile doğru orantılı olduğunu ifade eden Yıldırım, sendikaların bu noktada önemi ve rolünün büyük olduğunu söyledi.

İşveren ile emek arasındaki dengenin adalet eksenli mücadele ile sağlanacağının altını çizen Yıldırım, salondakilere hitaben, "Sizler dünyanın en önemli örgütlerinden birisiniz. Çünkü gücünüzü emekten, alın terinden, akıl terinden alıyorsunuz.

Onun için verdiğiniz mücadele kutsaldır." diye konuştu.

Orman ve Su işleri Bakanlığı bünyesindeki tüm çalışanların hemen hemen tamamının, bugünkü organizasyonu düzenleyen Öz Orman-İş Sendikasının üyesi olduğunu aktaran Yıldırım, çalışanların doğanın korunması, Türkiye'nin güzelliğinin muhafazası için büyük gayret gösterdiklerini anlattı.

Türkiye'nin ormancılığı geliştirme yolunda büyük bir gayret gösterdiğini, önemli hedeflerin gerçekleştirildiğini dile getiren Yıldırım, ormancılıkta bu noktaya gelinmesinde fedakar orman çalışanlarının katkısının büyük olduğunu vurguladı.

Merkezde ve taşrada çalışan 44 bin orman işçisinin bulunduğunu anlatan Yıldırım, bu çalışanlar sayesinde orman varlığının geçen 15 yıl içerisinde bir buçuk milyon hektar arttığını belirtti. Bakan Yıldırım, bu gelişme için orman işçilerine teşekkür etti.

Özellikle orman yangınlarıyla mücadele konusunda çalışanların ortaya koyduğu başarının önemine dikkati çeken Yıldırım, "2003 yılında ortalama 40 dakika olan yangına ilk müdahale süresini 15 dakikaya düşürdünüz. Bunu sizler başardınız. Yanan alanların her bir metrekaresini bir yıl içinde yeniden yeşillendiriyorsunuz. Orman yangınları ile mücadelede gösterdiğiniz bu gayret, fedakarlık için hepinize teşekkür ediyorum." dedi.

Yıldırım, yangınla mücadele çalışmalarında bugüne kadar 113 orman şehidinin olduğunu anımsatarak, şehitlere Allah'tan rahmet diledi. Yıldırım, bu ülkenin bir karış toprağı için canını vermekte bir an bile tereddüt etmeyen her cana minnet borçlu olduklarının altını çizdi.

Ülkenin ağaçlandırma ve ormancılık alanında 15 yıldır yapılan çalışmalarda önemli bir yere geldiğini belirten Yıldırım, bu noktada uzun yıllardır görev yapan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve arkadaşlarının da büyük gayreti ve başarısının bulunduğunu ifade etti.

Başbakan Yıldırım, Türkiye'nin 15 yılda ağaç servetini yüzde 30 artırdıklarını, yaklaşık 4 milyar fidan diktiklerini belirterek, "Türkiye, dünyada orman varlığını artırabilen sayılı ülkelerden biri. İktidarımız döneminde ormanlık alanlarımız yüzde 6'dan fazla artarak toplamda 22,5 milyon hektara ulaşmıştır. Bu, bir ülke için, bir milletin geleceği için çok ama çok önemli bir başarıdır. Bu başarı sizindir, ne kadar gururlansanız yeridir." diye konuştu.

Her ilde bir orman projesi başlattıklarını hatırlatan Yıldırım, 2003'ten bugüne kadar 145 şehir ormanının kurulduğunu, tüm dünyada ormanlık alanlar azalırken Akdeniz kuşağı gibi yangına son derece hassas bir coğrafyada orman varlığını artırabilmeyi başardıklarını kaydetti. Yıldırım, ormanları kırsal kalkınmanın lokomotifi haline getirdiklerini söyledi.

"Sağır sultan bile duydu"

Yıldırım, 2002'de 500 milyon olan orman ürünleri gelirinin bugün 3 milyara yaklaştığını aktarırken, Türkiye'nin erozyonla mücadelede dünyanın önde gelen ülkeleri arasına girdiğini söyledi. Bu başarıda ormancılığa hizmet eden çalışanların payının yüksek olduğuna vurgu yapan Başbakan Yıldırım, "Gözden ırak olabilirsiniz ama gönlümüzden asla uzak değilsiniz." ifadelerini kullandı.

Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan'ın ormancıların sorunlarının giderilmesi için büyük gayret sarf ettiğini belirten Yıldırım, geçici orman işçilerinin sorunlarını ve çözümü konusundaki taleplerini dinlediklerini kaydetti. Başbakan Yıldırım, şunları söyledi:

"Sorununuzu en yüksek perdeden burada huzurumuzda ilettiniz. Siz görevinizi yaptınız. Şimdi bize düşen sizin sorunlarınızı torunlara havale etmek değil, çözmektir. Türkiye'de mevsimlik işçi, geçici işçi, taşeron işçisi ve buna benzer kamuda var olan önemli de bir sorunumuz var. Sorunları çözerken asla popülizm yapmadık. Bundan sonra da popülizmle işimiz olmaz. Ümit verip arkasını getirmek bizim en büyük hassasiyetimizdir. Bu konuyu biliyoruz. Bunun çözümünün kolay bir iş olmadığını da biliyoruz. Ama bunun bir şekilde çözülmesi gerekliliğini de biliyoruz. Onun için herkesi mutlu edecek bir çözümü üretme konusunda, gerek taşeron işçilerimiz, gerek mevsimlik işçilerimiz, gerek 4/C'liler, bütün bu sorunları çözmek için arkadaşlarımıza gereken talimatları verdim, çalışmalarını yapıyorlar. İnşallah uygun bir çözüm mutlaka bulunacak. Biz hiçbir konuyu bugüne kadar çözümsüz bırakmadık, bundan sonra da bırakmayız."

Etkinliği düzenleyenlere teşekkür eden Yıldırım, istikrar için, güçlü Türkiye için ve aydınlık yarınlar için 'evet' denilmesi gerektiğini vurguladı.

-Notlar

Yıldırım, konuşmasının ardından beraberindeki sendikacılarla salonu selamladı. Başbakan Yıldırım, kürsüde zafer işareti yapan Fransa Hıristiyan İşçileri Sendikası Genel Sekreteri Pierre Jean Coulon'a, Rabia işareti yaptırdı.

Yıldırım, 15 Temmuz gecesi Kahramankazan'da darbecilere direnirken gazi olan öğretmen Derya Ovacıklı'yla da bir süre sohbet etti.

(Bitti)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Uluslararası Demokrasi Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement