Uluslararası Diyalog Konferansı Ortak Basın Toplantısı ile Son Buldu - Son Dakika
Yerel

Uluslararası Diyalog Konferansı Ortak Basın Toplantısı ile Son Buldu

Maltepe Belediyesi tarafından dünyanın 10 farklı ülkesinden 44 belediye başkanının katılımı ile gerçekleşen, Uluslararası Diyalog Konferansı belediye başkanlarının ortak basın toplantısı ile son buldu.

25.10.2015 13:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Maltepe Belediyesi tarafından dünyanın 10 farklı ülkesinden 44 belediye başkanının katılımı ile gerçekleşen, Uluslararası Diyalog Konferansı belediye başkanlarının ortak basın toplantısı ile son buldu. Basın toplantısında konuşma yapan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, "Ayrı dillerde konuşuyor olsak da, ortak dilde, ortak dinde, ortak kültürlerde buluşabiliyoruz" dedi.

Maltepe Belediyesi tarafından, yerel yönetim sorunlarını en aza indirgemek için düzenlenen Uluslararası Diyalog Konferansı ile dünyanın 10 farklı ülkesinden 44 belediye başkanı bir araya geldi. 2 gün süren konferans sonrasında, İran Belediye Başkan Yardımcısı Ahmad Agasi, Angol de Bala Belediye Başkanı Filipe Barros Espanhol, Kenya Mombasa Kültür ve Eğitim Bakanı Tendia Lewa Mtana, Münih Eski Belediye Başkanı Christian Ude, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Altona Belediyesi Bölge İdare Müdürü Dr. Liane Melzer, Kenya Büyükelçisi Kiema Kilonzo, Almanya Yeşiller Partisi Milletvekili Memet Kılıç, ortak basın toplantısı ile konferansın önemine ilişkin açıklamalarda bulundular.

"AYRI DİLLERİ KONUŞUYOR OLSAK DA ORTAK KÜLTÜRLERDE BULUŞABİLİYORUZ"

Uluslararası Diyalog Konferansının kültürler arası kaynaşmada önemli olduğunu belirten Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, " Türkiye'de bile belediye başkanlarımızın yan yana gelmekten kaçındığı, siyasi parti genel başkanlarımızın bir araya gelmekten kaçındığı, siyasetin bir uzlaşma sanatı olduğunu bilmelerine rağmen bu uzlaşma kültüründen her geçen gün biraz daha uzaklaşarak, bizleri kutuplaştırmaya çalışanlara bu, Uluslararası Diyalog Konferansımız bir ders olsun istiyorum. Maltepe'deki bütün toplantılarda hep söylüyorum, biz geleceğimizi sadece birkaç siyasetçinin Ankara'da oturan siyasi parti liderlerinin tekeline sokmamalıyız, sokturmayız da. Burada halkların birlikteliği var, halkların kardeşliği var. Bizlerde onlar kadar düşünebiliyoruz. Bizler de üretebiliriz. Bu duygularla, bu tür toplantıların öncelikle ülkemizde, halkın oylarını alarak seçilmiş olan liderlerin biraz daha kendilerine çeki düzen vererek, dayatmadan, danışarak, kucaklayarak, ötekileştirmeden, yan yana durarak, sorunları ortak platformda çözebilmelerini diliyorum. İşte burada gördük, bakın dünyanın çeşitli yerlerinden belediye başkanlarımız geldi. Ayrı dillerde konuşuyor olsak da, ortak dilde, ortak dinde, ortak kültürlerde buluşabiliyoruz" şeklinde konuştu.

"BU TÜR KONFERANSLAR KÜLTÜREL MİRASIMIZI TANITABİLMEK ADINA ÇOK ÖNEMLİ"

Kenya Mombasa Kültür ve Eğitim Bakanı Tendia Lewa Mtana ise yaptığı konuşmada, "Burada bulunmak benim için bir onur ve bir ayrıcalıktır. Maltepe Belediyesinin düzenlediği bu konferansa katılmak çok güzeldi. Çok sıcak bir şekilde karşılandık. Maltepe'nin ne kadar güzel bir yer olduğunu görmüş olduk. Mombasa şehri için adına buraya gelmek ve şehrimizi temsil edebilmek, güçlü bir şehirler ağı kurabilmek çok güzel. Geçen ay Birleşmiş Milletler'in düzenlediği konferansta da radikalleşmenin etkilerini masaya yatırmıştık. Sayın Büyükelçimizin de söylediği gibi bizde Somali'de benzer sıkıntılar yaşadık. Bu tür konferanslar, Mombasa'yı tanıtabilmek için de bir o kadar önemli, kültürel mirasımızı tanıtabilmek adına da çok önemli. Çok daha büyük bir şehirler ağına erişip kültürel mirasımızın yüksek seviyeler çıkarmak adına da çok önemli. Burada etkileşimde bulunduğumuz Maltepe ve diğer davetli şehirlerimizin temsilcileri ile de görüşebilmek çok önemliydi. Böylesi ilişkiler, dünkü diyaloglarımızdan sonra da gelişecektir" şeklinde konuştu.

İran Belediye Başkan Yardımcısı Ahmad Agasi konferansın yabancı belediyeler arası iletişim için çok önemli olduğunu belirterek, "Bu toplantı için Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'a çok teşekkür ediyorum. Program için çok mutlu olduk, çok sevindik. Bu toplantı umarım iyi sonuçlar verir. Sorunlara çözümler üretir" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Uluslararası Diyalog Konferansı Ortak Basın Toplantısı ile Son Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement